گاباپنتین - Gabapentin

لیست داروها
توجه فرمایید : اطلاعات دارویی زیر صرفا جهت ارتقای سطح آگاهی کاربران این سایت می باشد ، از این رو سایت هیچگونه مسئولیت و ضمانتی در قبال مصرف خودسرانه دارو بدون تجویز پزشک ندارد.

گروه دارویی

داروهای ضد صرع

موارد مصرف

این دارو یک داروی ضد صرع بوده و در درمان صرع پارشیل با یا بدون ژنرالیزاسیون ثانویه موثر است همچنین به عنوان درمان کمکی در بیماران غیر پاسخ ده یا مقاوم به داروهای ضد صرع معمول بکار می رود برای صرع ابسنس داروی مناسبی نیست. این دارو در این دارو یک داروی ضد صرع بوده و در درمان صرع پارشیل با یا بدون ژنرالیزاسیون ثانویه موثر است همچنین به عنوان درمان کمکی در بیماران غیر پاسخ ده یا مقاوم به داروهای ضد صرع معمول بکار می رود برای صرع ابسنس داروی مناسبی نیست. این دارو در درمان دردهای نوروپاتیک نیز کاربرد دارد.

موارد منع مصرف

هشدارها

1- در بیماران با تاریخچه اختلال سایکوتیک بایستی با احتیاط مصرف شود.
2- در بیماران دچار اختلال کلیوی نیز احتیاط توصیه می شود و بایستی در بیماران دچار کاهش عملکرد کلیوی و افراد تحت همودیالیز کاهش دوز مد نظر باشد.
3- تست مثبت کاذب پروتیین ادراری (پروتیین اوری) با مصرف این دارو دیده شده است.
4- قطع دارو باید بدقت و با مراقبت خاص انجام شود.

عوارض جانبی

شایع ترین عوارض شامل خواب آلودگی، گیجی، آتاکسی و خستگی، نیستاگموس ترمور، افزایش وزن، سوء هاضمه، فراموشی، ضعف، پارتزی، درد مفاصل، پورپورا، لکوپنی، اضطراب و عفونت ادراری. ندرتاً پانکراتیت، تغییر آنزیم های کبدی، اریتم مولتی فرم، سندرم استیونس جانسون، رینیت، عصبی بودن، میالژی، سردرد، ادم، تهوع و استفراغ و نوسانات سطح گلوکز خون و عوارض CNS شامل کونفوزیون (گیجی)، افسردگی، توهم و سایکوز از عوارض آن است.

توصیه ها

مقدار مصرف

دوز اولیه برای شروع درمان در صرع بالغین 300 میلی گرم در روز از طریق خوراکی است که در روز دوم به 300 میلی گرم دو بار در روز و در روز سوم به 300 میلی گرم سه بار در روز افزایش می یابد. از آن پس افزایش دوز 300 میلی گرم روزانه صورت می گیرد تا زمانیکه صرع کنترل گردد که معمولاً این دوز در محدوده 2/1-9/0 گرم در روز است. در برخی بیماران تا دوز 4/2 گرم در روز بکار رفته است. مجموع کل دوزاژ روزانه بایستی در سه وعده منقسم بطور مساوی تجویز شود و فواصل تجویز نبایستی بیش از 12 ساعت باشد.
در کودکان 12-6 ساله، دوز درمانی 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در روز اول، 20 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در روز دوم و 30-25 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم در روز سوم است. دوز نگهدارنده روزانه 900 میلی گرم در کودکان 36-26 کیلویی و 1200 میلی گرم در روز برای کودکان 50-37 کیلویی است.
در درمان درد نوروپاتیک بالغین افزایش تدریجی دوز تا حداکثر 8/1 گرم در روز همانند درمان اپی لپسی در سه دوز منقسم که لزوماً دوزهای مساوی را شامل نمی شود.
قطع این دارو یا تغییر آن به یک داروی ضد صرع دیگر همانند سایر داروهای ضد صرع بایستی بتدریج صورت گیرد تا از ریسک تشنج ناشی از قطع جلوگیری شود. این کاهش تدریجی دوز حداقل بایستی در عرض 7 روز صورت گیرد.

اشکال دارویی

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید