افسردگی پس از زایمان را جدی بگیرید

دکتر محمد رضا حبیبی فر - روانپزشک بزرگسالان دانشگاه اسلو - نروژ

view

بر خلاف باور و تعریف کلاسیک و رایج روانپزشکی، تحقیقات جدید دانشگاه اسلو بر روی ۱۰۳۶ زن در سراسر نروژ نشان داده است تنها درصد کمی از افسردگی‌ های پس از زایمان بر خلاف تعریف آن برای اولین بار پس از تولد نوزاد بروز میکنند!
در این مطالعه این زنان از هفته ششم‌ بارداری تا ۱۸ ماه پس از زایمان مورد مطالعه و پیگیری قرار گرفته اند. بر اساس این تحقیق ۱۶.۷ درصد از زنان دچار افسردگی ناشی از بارداری و زایمان بوده اند. شروع و سیر افسردگی در آنان تابع‌ سه الگوی مختلف زیر بود :
-اکثریت موارد افسردگی که ۱۰ درصد کل زنان را شامل میشد زنانی بودند که علایم افسردگی را در طول بارداری با شیب ملایمی از تشدید پس از زایمان را بروز داده بودند.
-گروه کوچکتری با ۴.۵ درصد تنها در طول بارداری افسرده بوده و بلافاصله پس از زایمان علایم افسردگی در آنان برطرف شده بود. گروه اخیر علاوه بر افسردگی، اضطراب شدیدی نسبت به پروسه زایمان و نیز سلامتی نوزاد خود را دارا بودند.
-و کوچکترین گروه با ۲.۲ درصد افسردگی هایی را شامل میشدند که برای اولین بار پس از زایمان بروز کرده بودند!

نتیجه گیری :
تحقیقات مختلف کاملا ثابت کرده است که‌افسردگی پس‌از زایمان آسیبهایی جدی به مادر ، نوزاد و کلا نهاد خانواده وارد کرده و بخصوص باعث شیوع بیشتر بیماریهایی از قبیل بیش فعالی ، اضطراب و افسردگی مزمن در سالهای بعد ، در این نوزادان میگردد. بنابراین مطالعه فوق در تشخیص و درمان سریع افسردگی در این مادران در هفته های اول بارداری تاکید میکند! برای این منظور در نروژ بطور وسیعی از فرم های تشخیصی - غربالی افسردگی موسوم به 

Montgomery-Asberg depression rating scale (MADRS)

 در دوران بارداری و نیز 

EPDS (Edinburgh Postnatal Depression Scale)
در دوران ۶ هفته تا ۶ ماه بعد از زایمان 
توسط پزشکان و کارکنان بهداشتی و درمانی اموزش دیده انجام میگیرد که با نتایج بسیار مثبتی همراه بوده است.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید