برنامه جامع ملی کنترل سرطان در ایران کامل اجرایی نشده است

view

به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دکتر فرهاد سمیعی روز چهارشنبه در نشستی خبری به مناسبت برگزاری اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا در ایران، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت همه کشورها را موظف کرده است که برنامه جامع کنترل سرطان را که در این سازمان تدوین شده است، به منظور پیشگیری بیشتر از موارد ابتلا به سرطان و تشخیص و درمان به موقع این بیماری اجرایی کنند.
وی افزود: البته به تازگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه خاصی به موضوع ثبت سرطان و راه اندازی مراکز سطح یک، دو و سه سرطان معطوف داشته است و این موضوع می تواند تا میزان قابل توجهی به اجرایی شدن این برنامه کمک کند.
سمیعی اظهار کرد: انجمن سرطان ایران ضمن تقدیر از این حرکت مثبت وزارت بهداشت، آماده همکاری علمی و اجرایی به هر نحو ممکن با وزارت در این زمینه است .
دبیر اجرایی اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا در مورد پیامدهای اجرایی نشدن کامل برنامه جامع کنترل سرطان در کشور گفت: این مساله سبب تشخیص دیرهنگام سرطان و به تبع آن تشخیص و آغاز درمان ها در مرحله سوم و چهارم سرطان، پایین بودن میزان آگاهی مردم در مورد راه های پیشگیری از این بیماری مانند لزوم پرهیز از استعمال دخانیات و مشروبات الکلی و همچنین داشتن برنامه ورزشی و رژیم غذایی مناسب روزانه است که می توانند یکی از عوامل موثر در ابتلا به انواع سرطان ها باشد.
سمیعی با بیان این که یکی از معیارهای پیشرفت کشورها در زمینه خدمت رسانی در حوزه سرطان، کوتاه بودن فاصله زمانی تشخیص و آغاز درمان سرطان است، ادامه داد: در کانادا این فاصله 11 روز و در فرانسه 9 روز و نیم است چراکه این کشورها پوشش بیمه ای مناسبی برای درمان بیماری ها دارند و همچنین از سیستم ارجاع قوی برخوردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: در ایران با وجود این که حدود 40 نوع سازمان بیمه گر در حوزه سلامت وجود دارد، نظم خاصی در این حوزه و جود ندارد و به همین دلیل فاصله زمانی بین تشخیص و درمان سرطان متفاوت است.
سمیعی همچنین به ضعیف بودن مراقبت های تسکینی بعد از درمان و در حین درمان سرطان در ایران اشاره کرد و گفت: در حوزه سرطان این بخش نیز در ایران ضعیف است و بیماران پس از درمان به درستی تحت حمایت ها و مراقبت های تسکینی لازم قرار نمی گیرند.
وی در خصوص موارد ابتلا به سرطان در ایران گفت: طبق اعلام وزارت بهداشت، سالانه 90 تا 95 هزار نفر به سرطان مبتلا می شوند که با احتساب بیماران سال های قبل مجموعا حدود 400 هزار نفر در حال درمان برای سرطان های مختلف هستند.
سمیعی اظهار کرد: به طور کلی طبق آمار جهانی 11 درصد زنان در طول عمر به سرطان سینه مبتلا می شوند یعنی از هر 8 تا 9 زن از جمعیت جهانی، یک نفر به سرطان سینه مبتلا می شود.
دبیر اجرایی اولین کنفرانس غرب آسیا با تاکید بر لزوم غربالگری برخی گروه های خاص و در خطر ابتلا به سرطان در کشور، توصیه کرد که با برنامه های آموزشی و افزایش سطح آگاهی مردم و ترویج سبک زندگی سالم از بروز سرطان ها تا حدود 40 درصد پیشگیری کرد.
اولین کنفرانس سرطان غرب آسیا با مشارکت انجمن های علمی، دانشگاه ها و اساتید برجسته از کشورهای آسیایی و اروپایی از 27 تا 29 آبان ماه در تهران برگزار می شود.

منبع: ایرنا

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید