تاثیر دستکاری ژنتیکی بر روند چاقی

view

محققان در جدیدترین مطالعات خود دریافتند که دستکاری ژن"بی دی ان اف" بر تنظیمات مغزی مرتبط با اشتهای فرد تاثیر گذاشته می تواند چاقی فرد را در پی داشته باشد.

بر اساس نتایج بدست آمده از این پژوهش انواع مختلف این ژن در افراد مختلف باعث ایجاد سطوح مختلف استعداد چاقی می گردد. نسخه های کمتر متداول ژن "بی دی ان اف" موجب کاهش تولید پروتیین "بی دی ان اف" می گردد که تنظیم کننده ی اشتهای فرد است. بالا رفتن غلظت این پروتیین می تواند نوعی دستکاری ژنی باشد که گونه ای از تکنیک های درمانی چاقی در این افراد تلقی گردد.

 

عوارض چاقی

 

در جوامع امروزه، چاقی یک معضل همه گیر شده است که عواقبی همچون عارضه های قلبی، سکته و دیابت نوع دوم را می تواند به همراه داشته باشد.

فاکتورهای ژنتیکی از جمله ی عوامل مهم در بروز چاقی می باشند که بر اثرگذاری استراتژیهای درمانی خلل وارد می کند. بدن نیاز به ذخیره ی انرژی در سلولها دارد، بروز هرگونه تغییر در ژنهای تنظیم کننده ی عملکرد بدن می تواند باعث بر هم خوردن تعادل بدن گردد که این امر می تواند در نهایت منجر به بروز ذخیره ی بیش از نیاز بدن گردد و در نتیجه فرد دچار چاقی می گردد.

دکتر یافووسکی می گوید: در تحقیقات پیشین نیز پژوهشگران به ارتباط ژن ”بی دی ان اف" با چاقی پی بردند و در پژوهش حاضر نیز نتایج حاکی از آن بوده است که تغییرات ژنتیکی در ژن "بی دی ان اف" می تواند بر چاقی اثر گذار باشد. غلظت بالای پروتیین بی دی ان اف می تواند باعث ایجاد حس سیری در فرد گردد. در صورتیکه نتایج این تحقیقات بر روی مدلهای انسانی نیز صادق باشد، تاثیر بسزایی در استراتژیهای درمانی چاقی می تواند داشته باشد و از بروز عارضه های قلبی، سکته و دیابت نوع دوم که بر اثر چاقی ایجاد می گردد می توان پیشگیری نمود.

 

برای مطالعه بیشتر در مورد چاقی کلیک نمایید

 

 

 

منبع: medicalnewstoday

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید