تاثیر مصرف بیش از اندازه ی آهن بر افزایش اشتها

view

هورمون لپتین چه هورمونی است؟


هورمون لپتین یک هورمون تنظیم کننده ی اشتها می باشد.
 محققان دریافتند مصرف مکمل تغذیه ای آهن یا مصرف گوشت قرمز بمیزان زیاد موجب سرکوب هورمون لپتین می شود. محققان در آزمایشات خود بر مدل های حیوانی دریافتند که مصرف بیش از اندازه ی مکمل های آهن و یا مصرف بیش از اندازه ی گوشت قرمز می تواند باعث کاهش هورمون لپتین گردد و درنتیجه اشتهای فرد افزایش می یابد.

آهن در بدن تولید می شود؟


خیر، یکی از موادی که بدن خود نمی تواند آن را تولید نماید، آهن می باشد؛بدن میزان آهن مورد نیاز خود را از طریق مواد مصرفی دریافت می کند؛درصورتیکه میزان آهن دریافتی فرد بیش از حد مورد نیاز بدن باشد میتواند باعث سرکوب هورمون لپتین گردد ؛و کاهش تولید هورمون لپتین از آنجا که این هورمون تنظیم کننده ی اشتها می باشد، میتواند افزایش اشتها در فرد را در پی داشته باشد.

عوارض آهن بالا در بدن


از دیگر مضرات افزایش آهن بدن ،افزایش احتمال بروز برخی بیماریها در انسان می باشد.حتی اگر میزان آهن بدن در بالاترین میزان طبیعی آن باشد میتواند موجب بروز بیماریهایی همچون آلزایمر ،کبد چرب و دیابت گردد.
دکتر دان مک کلِین از مرکز درمانی دابلیو اف ام عنوان نمود که در مدلهای حیوانی تحت بررسی ،تغذیه ی این حیوانات با مکمل های آهن میتواند موجب افزایش اشتهای آنها گردد.

د رانسان مصرف بیش از اندازه ی آهن حتی اگر میزان آهن مصرفی در بالاترین مقدار محدوده ی طبیعی مصرف آهن در انسان ها باشد، می تواند باعث بروز بسیاری از بیماریها مانند دیابت، بیماری کبد چرب و آلزایمر گردد .از آنجاییکه  آهن موجود در گوشت قرمز بهتر از آهن موجود درمنابع گیاهی دربدن انسان جذب می گردد بهتر است در مصرف گوشت های قرمز نیز احتیاط نمایید.

نتایج بدست آمده از این مدل حیوانی با انجام آزمایش فریتین خون از مطالعه ی بالینی پیشین درافراد شرکت کننده، تایید شد.

آزمایش فریتین خون چه ماده ای را در بدن مورد ارزیابی قرار می دهد؟


 آزمایش فریتین خون، میزان آهن ذخیره شده در بدن  را نشان  می دهد

محققان هنوز نمی دانند که بهترین  مقدار ذخیره ی آهن در بافت چربی به چه میزان  می باشد،اما بر این باورند تا  با انجام یک کارآزمایی بالینی  وسیع بتوانند  اثرات  کاهش میزان آهن ذخیره شده در بافت را بر  وزن  و خطر دیابت ارزیابی نمایند.

نکات مطلب  تاثیر مصرف بیش از اندازه ی آهن بر افزایش اشتها 



مصرف بیش از اندازه ی مواد غذایی حاوی آهن و یا مصرف بیش از اندازه و خودسرانه ی مکمل های آهن میتوانند باعث سرکوب هورمون لپتین در این افراد گردند.

حتی اگر میزان آهن بدن در بالاترین میزان طبیعی آن باشد میتواند موجب بروز بیماریهایی همچون آلزایمر ،کبد چرب و دیابت گردد.

از آنجاییکه  آهن موجود در گوشت قرمز بهتر از آهن موجود درمنابع گیاهی دربدن انسان جذب می گردد بهتر است در مصرف گوشت های قرمز نیز احتیاط نمایید.

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید