تشخیص صرع با استفاده از «بینی» الکترونیک

دکتر امیر رضا قایقران

view

امکان تشخیص صرع با استفاده از «بینی» الکترونیک

 

محققین توانستند با ابداع یک وسیله الکترونیک به نام «بینی الکترونیک» Electronic Nose با استفاده از هوای بازدمی، افراد سالم را از فرد مبتلا به صرع تشخیص دهند.

این ابزار الکترونیک غیر تهاجمی بسیار سریعتر ارزانتر و راحت تر از نوار مغزی EEG بیماری صرع را تشخیص میدهند. بیمار یک قطعه کوچک را داخل بینی خود میکند و به مدت ۵ دقیقه در آن نفس می کشد.

مبتکرین این روش، که تحقیق خود را در دانشگاه مک گیل کانادا انجام داده‌اند معتقدند این روش به اصطلاح بسیار سریع، بسیار ارزان و بسیار راحت این بیماری را تشخیص میدهد.

اگرچه این تکنولوژی در زمینه‌های دیگر پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است ولی به اعتقاد محققین، محصول اصلی این تحقیق اولین بار برای صرع استفاده شده است.

 

نشانه ی تنفسی

در بررسی هوای بازدمی افراد گوناگون،این محققین توانستند ویژگی خاصی را از هوای بازدمی بیماران صرعی تشخیص دهند.

 در این روش برای آزمون کردن دقت هوای بازدمی،۶۲ بیمار مبتلا به صرعی که سالها از بیماری آنها می گذرد را با افراد سالم مقایسه کردند.

نرم افزار کامپیوتری ابداع شده به راحتی توانسته بود این افراد را از افراد سالم تشخیص دهد.

نفس کشیدن در دستگاه برای اغلب افراد بسیار راحت بود و با آن مشکلی نداشتند اما حدود ۵ درصد بیماران از این روش ابراز خرسندی نمی کردند.

پرستاران و پزشکان شاغل در مراکز اورژانس می دانند که استفاده از چنین وسیله بسیار راحتی، چگونه می‌تواند آنها را در تشخیص بیماری صرع از موارد دیگر مانند مشکلات روحی روانی که گاهی علائمی شبیه صرع دارند کمک کند.

متخصصین

امیر رضا قایقران

امیر رضا قایقران

مغز و اعصاب

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید