حفظ بهداشت و سلامت در دوران بارداری

دکتر آفاق حسن زاده راد

view

شغل مادر در دوران بارداری

مادران باردار باید از انجام فعالیتهای شدید در محل کاراجتناب کرده و در بین فعالیتهای خود استراحت کنند.

مسافرت در باردرای

مسافرت در بارداری اگر چه اغلب عارضه ای ندارد اما مادر باید بداند که می باید در حین مسافرت حداقل هر 2 ساعت، 10 دقیقه پیاده روی کند. بستن کمربند ایمنی در مسافرت مادران  باردار ضروری است.

طریقه استفاده از کمربند ایمنی در مادران

کمربند ایمنی نباید روی شکم مادر بسته شود بلکه می باید زیر شکم و روی ران بسته شود.

ورزش در دوران بارداری

گر چه به طور کلی زنان از نظر انجام ورزشهای خفیف مشکلی ندارند اما انجام ورزشهای به شدت خسته کننده که می تواند به سلامت مادر و جنین آسیب بزند، به هیچ عنوان توصیه نمی شود.

ورزش نباید باعث شود که ضربان قلب مادر از 148 ضربه در دقیقه بیشتر شود، زیرا افزایش ضربان قلب بیشتر از 148 ضربه در دقیقه باعث کاهش ضربان قلب جنین (برادی کاردی) شده و عوارضی را در پی خواهد داشت.

انجام ورزش در بارداری های پرخطر

اغلب انجام ورزش شدید در مادران دچار پرفشاری خون، چند قلویی و یا با احتمال تولد نوزادان دچار اختلالات رد داخل رحمی IUGR ، توصیه نمی شود.

حمام کردن مادران در دوران بارداری

از نظر حمام کردن هیچ ممانعتی وجود ندارد. منتها به دلیل افزایش وزن جنین در سنین بالاتر بارداری و به دلیل احتمال سرخوردن مادر، توجه به توصیه های ایمنی لازم ضروری است.

رابطه ی جنسی در دوران بارداری

در صورت بروز خطر سقط و زایمان زودرس انجام مقاربت توصیه نمی شود. در غیر اینصورت مقاربت تا 4 هفته قبل از زایمان و گاهی پس از آن مانعی ندارد. البته نزدیکی در 4 هفته آخر بارداری به دلیل افزایش احتمال عفونت مایع آمینون و  افزایش مرگ و میر ناشی از آن توصیه نمی شود.

مادران باردار چه لباسی را باید بپوشند؟

لباس مادران باردار نباید سفت و فشارنده باشد. استفاده از لباسهای نخی توصیه شده و به مادران توصیه می شود از سوتین های مناسب جهت کاهش درد پستان و احساس ناراحتی استفاده کنند.

 چه کفشی در بارداری مناسب است؟

اگر چه در صورت راحت بودن مادر در هنگام راه رفتن الزامی به استفاده حتمی از کفش هایی با پاشنه کوتاه وجود ندارد اما به نظر می رسد به دلیل افزایش وزن جنین و خطرات احتمالی ناشی از استفاده از کفشهای پاشنه بلند، فرد خود کفش مناسبی را انتخاب کند.

یبوست در باردرای

گاهی به دلیل مصرف قرص آهن و بر اثر افزایش حجم رحم، یبوست در مادران باردار رخ می دهد که در حالت شدید می تواند به شقاق و بواسیر تبدیل شود.

راه های جلوگیری از یبوست در بارداری

مصرف آب فراوان، انجام دفع پس از صرف وعده های غذایی، مصرف مواد غذایی فیبردار نظیر میوه ها و سبزیجات، انجام ورزش و تحرک. بخاطر داشته باشید که استفاده از ملین های قوی در بارداری توصیه نمی شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید