دلایل اصلی بروز بیخوابی در کودکان

دکتر حمیدرضا بادلی

view

خیلی کوچک است


از بدو تولد تا دوماهگی نوزادان دارای برنامه ی خواب نامنظم هستند ،در این سن نوزادان   حدود 12 تا 18 ساعت میخوابند.خوابیدن بی درد سر کودکان در شب شبیه  افسانه است. به ندرت اتفاق می افتدکه کودکی بدون دردسر و آرام بخوابد. حدود سه تا شش ماهگی برنامه ی خواب نوزادان  تقریبا مرتب می شود.از حدود سه ماهگی تا یک سالگی نوزادان احتیاج به 14 تا 15 ساعت خواب درطول شبانه روز دارند که چرت زدن های طول روز نوزاد نیز شامل این مدت زمان می شود.وقتی کودکان  9 ماهه می شوند در 70 تا 80 درصد آنان دیگر مشکلی با بخواب رفتن ندارند و تقریبا تمام شب را می خوابند. یعنی طول دوره خواب تا بیداری آنها در شب حدود  پنج تا شش ساعت می باشد..
 

به خوابیدن کودکتان کمک کنید


درصورتیکه هرشب والدین خودشان کودکشان را به روش های مختلفی بخوابانند ،کودک طریقه ی بخواب رفتن را فرا نخواهد گرفتو احتما دارد برای به خواب رفتن وجلب توجه پدر و مادرش گریه کند.زمانی که کودک هنوز کامل نخوابیده در تختخوابش بگذارید.بدینگونه کودک خواهد آموخت  که حتی اگر نیمه های شب از خواب بیدار شود، برای خوابیدن به خود متکی باشد..
 

بیش از اندازه خسته است


کودکان نوپا و پیش دبستانی، نیاز به 11 تا 14 ساعت خواب در شبانه روز دارند. مقداری از این ساعات نیز صرف چرت. زدن می شود، در این سالها  داشتن یک برنامه ی منظم و دقیق برای خوابیدن کودک ، بیدار شدن وی ، چرت زدن و غذا خوردن واختصاص  زمان مناسب بازی برای این کار ، امری مهم و حیاتی است. کودکان پیش دبستانی و نوپا درصورتیکه به اندازه ی کافی نخوابند ، ممکن است تحریک پذیر شوند و این امر باعث می شود برخی از کودکان حتی، بیشتر از قبل در برابر خوابیدن مقاومت کنند..
 

نداشتن یک  برنامه ی خواب منظم


انجام یکسری از کارهای پشت هم قبل از زمان خواب به کودک در تمایز بین زمان بیداری و خواب کمک می کند.انجام اموری همچون استحمام قبل خواب، داستان گفتن، خوردن یک غذای سبک و پس از آن خاموش کردن چراغ های خانه می تواند در درک زمان خواب به کودک کمک نماید. سعی کنید این برنامه را هر شب بطور یکسان ودر زمان خاصی اجرا کنید و این برنامه در نهایت به اتاق خواب کودک منتهی گردد.متخصصان اطفال بر این عقیده اند که بهتر است برنامه ی خواب کودک از زمان چهار ماهگی اجرا گردد.  

اضطراب جدا شدن


اضطراب جداشدن از والدین می تواند باعث افزایش مشکلات خواب کودک گردد. آواز خواندن ،صحبت کردن ، تکان های گهواره، و یا پرخوری قبل خواب می تواند این مرحله را به یک عادت بد تبدیل نماید.از حدود 6 ماهگی می توانید برایش به آرامی لالایی بگویید و پشتش را ماساژ دهید  و اورا برای خوابیدن بر روی تختخوابش آماده کنید. اما اگر نیمه های شب بیدار شد از جایش بلندش نکنید یا به او غذا ندهید. در صورتیکه  کودکتان  از تاریکی شب می ترسد می توانید از یک چراغ خواب کوچک در اتاقش استفاده کنید تا باعث ایجاد احساس آرامش در وی شوید..
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید