سوختگی در کودکان

دکتر اسماعیل نورصالحی

view
بر اساس تعریف انجمن جهانی سوختگی، سوختگی وقتی اتفاق می افتد که یک یا چند لایه پوست به وسیله مایع داغ، اجسام داغ و شعله تخریب شود. صدمات پوستی ناشی از اشعه ماوراء بنفش، اشعه رادیو اکتیو، الکتریسیته یا مواد شیمیایی و همچنین آسیب های تنفسی ناشی از استنشاق دود، سوختگی محسوب می شود.

علل سوختگی در کودکان ایرانی

سوختگی ناشی از آبجوش و چای 61%

سوختگی ناشی از اتش سوزی با نفت و بنزین 21%

سوختگی ناشی از گاز5%

سوختگی ناشی از غذا و روغن داغ6%

سوختگی ناشی از چراغ خوراک پزی5%

سوختگی ناشی ازبرق سوختگی 2%

شایعترین علت سوختگی در کودکان کمتر از 5 سال

شایعترین علت سوختگی در کودکان 59 - 1 ماهه ایرانی، سوختگی با مایعات داغ می باشد و حدود 5% از مرگ های کودکان به دلیل سوانح و حوادث غیر عمدی است.

مرگ ناشی از سوختگی در نوزادان بیشترین میزان و در کودکان بین 14 10 سال کمترین میزان می باشد.

بیشترین سوختگی کودکان زیر یکسال در کف دستها، همان جایی که با ان شروع به حرکت می کنند و به اشیاء دسترسی پیدا می کنند. دیده می شود که اغلب در نتیجه لمس شوفاژ  یا لوله های آب گرم است .

75% از سوختگی ها در کودکان کم سن ناشی از تماس با مایعات داغ، آب گرم یا بخار داغ است.

کودکان کوچکتر  بیشتر در خانه دچار سوختگی می شوند و آشپزخانه متداول ترین جای خانه برای سوختگی کودکان است.

در آشپزخانه علت سوختگی می تواند به علت مایعات داغ ، روغن آشپزی داغ، انفجار گاز و یا قرار گرفتن روی زغال داغ یا اشیای داغ می باشد.

مدت زمان لازم جهت ایجاد سوختگی

برای ایجاد سوختگی با مایعات داغ درجه دمای 44 درجه سانتی گراد در مدت 6 ساعت ، دمای 52 درجه سانتی گراد در مدت 6 دقیقه و دمای 59  درجه سانتی گراد در مدت 1 دقیقه، دمای 62 درجه سانتی گراد در مدت 30 ثانیه ، دمای 67 درجه سانتی گراد در مدت 20 ثانیه و بالاخره  دمای 71 درجه سانتی گراد در مدت10 ثانیه لازم است.

سوختگی الکتریکی در کودکی

سوختگی الکتریکی در کودکان بیشتر به علت جویدن سیم برق رخ می دهد که باعث سوختگی درجه 3 در لب های کودک خواهد شد. البته به علت فرو بردن جسم فلزی در داخل پریز برق نیز کودک می تواند دچار سانحه الکتریکی شود.

سوختگی های تماسی در دوران کودکی

سوختگی های تماسی می تواند به علت تماس با فلزات داغ ، وسایل خانگی نظیر اتوی داغ و اجاق گاز ، اگزوز ماشین و قیر باشد. علاوه بر موارد فوق می توان به سوختگی های سطحی ناشی از لیزر درمانی هم اشاره نمود که معمولاً عارضه نادری است.

 

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید