غرق شدگی خشک چیست؟

دکتر حمیدرضا بادلی

view

آیا غرق شدگی در خشکی هم داریم؟

 

فرزندتان در استخر در دریا در حال شنا کردن است تمام تجهیزات لازم مانند جلیقه نجات را همراه خود دارید شما لحظه ای از او چشم بر نمی دارید  یعنی به درستی تمام وظایف یک پدر یا مادر را رعایت میکنید. اما این همه داستان نیست هنوز هم شنا کردن با رعایت تمام نکات پیش ممکن است مشکلاتی برای فرزند عزیزتان ایجاد نماید.  یعنی حتی بعد از شنا هم باید شما مواظب خطرات ناشی از شنای ساعت قبل او باشید.

براساس تعریف غرق شدگی یعنی اختلال یا تنفس سخت به دنبال وارد شدن آب در راه های هوایی است. این حالات معمولا به دنبال شنا کردن یا حمام کردن اتفاق می‌افتد.  گاهی فرد غرق شده ممکن است بلافاصله از این خطر به ظاهر نجات یابد.

اما حالت دیگری نیز وجود دارد که به آن غرق شدگی خشک یا غرق شدگی ثانویه گفته می شود. این حالت، هنوز یک واژه رایج و یا درست  پزشکی محسوب نمی گردد. اما باید این ویژگی در ذهن ما وجود داشته باشد که بعد از شنا کردن هم ممکن است اتفاقاتی برای فرد مصدوم اتفاق افتد.

 

غرق شدگی خشک

 

بر خلاف غرق‌شدگی معمول در این حالت هرگز آب به ریه ها نمی رسد.  چون با ورود آب به حنجره و اسپاسم ناگهانی طنابهای صوتی از ورود آب به ریه ها جلوگیری به عمل می آید.  بسته شدن ناگهانی این راه های هوایی باعث ایجاد مشکلاتی در تنفس کردن یا سختی تنفس می گردد. بنابراین شما باید به این علائم و نشانه ها آشنایی دقیق داشته باشید.

 

بیشتر بخوانید:

غرق شدگی ثانویه یک واژه دیگری است که به دنبال وارد شدن آب به داخل ریه ها اتفاق می‌افتد.  در این حالت با ورود آب به داخل ریه ها باعث ایجاد آسیب در مخاط آنها و در نهایت باعث ایجاد حالت ایجادی بنام ادم ریه می نماید. در این حالت کودک بلافاصله بعد از غرق شدگی یا ظرف ۲۴ ساعت دچار علائم آن می شود.

 

مهمترین علائم غرق شدگی خشک

 

  • سرفه
  • درد قفسه سینه
  • تنفس سخت یا تنگی نفس
  • احساس خستگی شدید

 

گاهی فرزندتان ممکن است علائم  اختلالات رفتاری و یا حالت از دست دادن انرژی را نشان دهد. این یافته ها نشان دهنده آن است که مغز کودک تان اکسیژن کافی نمی گیرد.

 

اگر کودک دچار غرق شدگی خشک شد چه کار باید کرد؟

 

اگر فرزندتان بعد از بیرون آمدن از آن دچار هرگونه اختلال تنفسی شد او را نزد پزشک برسانید.  اگرچه در بسیاری از اوقات این علایم به خودی خود از بین می رود ولی گاهی ممکن است مشکلات مهمی به وجود آورد.

بسیاری از مشکلات اگر به موقع مراجعه و تشخیص داده شوند قابل درمان هستند. یکی از وظایف والدین در ۲۴ ساعت بعد از حادثه مشاهده وضعیت عمومی کودک می باشد.

اگر علایم بچه از بین نرفت یا علائم آن تشدید پیدا کرد فرزندتان را  به سرعت به بخش اورژانس بیمارستان ببرید. پزشکان معمولا در بیمارستان او را تحت نظر گرفته ، یک مسیر وریدی یا سرم برای تجویز می کنند و شاید نیاز باشد عکس ساده قفسه سینه انجام بگیرند.

در زمانی که فرزندتان در بیمارستان بستری است پزشک از لحاظ وضعیت تنفسی وضعیت اکسیژن رسانی او را تحت بررسی قرار می دهد.  اگر تنفس های کودک به تدریج رو به وخامت گذاشت ممکن است نیاز باشد که برای فرزندتان لوله تراشه گذاشته شود.

 

راه های پیشگیری از غرق شدگی

 

 

اولین قدم در درمان اینگونه بیماران پیشگیری از غرق شدگی در محل شنا کردن است.  بنابر این همیشه در زمان شنا کردن او را تخت نظر بگیرید:

  • همیشه او را در اطراف آب به دقت تحت نظر بگیرید
  • جایی شنا کنید که ازحتما غریق نجات باشد
  • هرگز او را در زمان شنا کردن تنها نگذارید
  • هرگز او را در کنار مقداری از آب تنها نگذارید حتی در خانه شما و در حمام
  • اگر در خانه حوض یا استخر دارید اطراف آن را مرزبندی کنید
  • بسیاری از نوجوانان به دلیل مصرف الکل یا داروهای روانگردان ممکن است  دچار غرق شدگی شوند

 

بطور خلاصه میتوان گفت غرق‌شدگی همیشه در محل حادثه علامت دار نخواهد بود گاهی اوقات ممکن است مقداری آب در حین شنا کردن وارد دستگاه تنفسی و ریه ها شود و او  ساعتها بعد علائم و نشانه های آن را بروز دهد.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 



منبع: WebMD
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

متخصصین

حمیدرضا بادلی

حمیدرضا بادلی

فوق تخصص کلیه کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید