میزان متوسط مصرف نمک در کشور دو برابر مقدار توصیه شده است

view
به گزارش وبدا؛ دکتر زهرا عبداللهی در ششمین کنگره سالانه پژوهشی دانشجویان علوم پزشکی شمال کشور در شاهرود، با بیان این مطلب افزود: میزان مصرف روغن، قند و شکر نیز بیشتر و میوه، سبزی، شیر و لبنیات کمتر از میزان توصیه شده است .

وی مهم ترین منبع دریافت نمک را نان و پنیر دانست و خاطر نشان کرد: باید الگوی غذایی روزانه به گونه ای باشد که بیش از پنج گرم نمک مصرف نشود و نمک موجود در نان نیز باید کاهش یابد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت با بیان اینکه طبق پژوهش های صورت گرفته ابتلا به بیماری های غیر واگیر رو به افزایش است، اظهار داشت: بیماری های قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت و اضافه وزن شیوع بیشتری در میان مردم دارند .

دکتر عبداللهی با اشاره به این که عدم کنترل افزایش وزن، فشار خون بالا را در پی دارد، افزود: حدود نیمی از مردم کشور دچار اضافه وزن بوده و این روند در خانم ها بیشتر است .

وی همچنین با بیان اینکه از سال گذشته طرحی برای پیشگیری و کنترل کمبود ویتامین D در کشور در حال اجراست، تصریح کرد: در این طرح از روز سوم تولد به نوزادان قطره حاوی ویتامین داده شده و در گروه های سنی مختلف نیز به تناسب سن ، مکمل ویتامین Dداده می شود .

مدیر دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت، راشیتیسم در کودکان، افزایش ابتلا به آسم و دیابت نوع 2 را از جمله پیامدهای کمبود این ویتامین در بدن دانست و اضافه کرد: علاوه بر مصرف محصولات غذایی غنی شده با ویتامین، سه تا چهار بار در هفته نیز استفاده از نور مسقیم آفتاب به مدت پنج تا 10 دقیقه برای بدن لازم است .

دکتر عبداللهی خاطر نشان کرد: برنامه ملی غنی سازی آرد با آهن و اسید فولیک نیز در کشور اجرا می شود .

وی در خصوص مصرف مواد معدنی و فیبر موجود در سبزیجات نیز اظهار داشت: طبق آمار موجود تنها 12 درصد از مردم کشور پنج بار در هفته میوه و سبزی مصرف می کنند، در حالی که فیبر موجود در سبزیجات، در کنترل سرطان روده و پیشگیری از دیابت و چربی خون نقش زیادی دارد .

مدیر دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشت همچنین با اشاره به مطالعات سبد غذایی انجام شده در سال 91، خاطر نشان کرد: بر اساس این مطالعات، سرانه مصرف نان و برنج پنج درصد، روغن 20 درصد و قند و شکر نیز 38 درصد بیشتر از مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب است .

دکترعبداللهی اضافه کرد: مصرف حبوبات 30 درصد، شیر و لبنیات 25 درصد، تخم مرغ 20 درصد و سبزی و میوه نیز 25 درصد کمتر از میزان توصیه شده است .

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید