کنترل استفراغ ناشی از خودروگرفتگی

view

فصل تابستان مصادف است با مسافرت های تفریحی خانواده ها با خودرو. تقریبا از هر پنج کودک ، یک نفر دچار بیماری خودرو گرفتگی می شود. معمولا علایم با رنگ پریدگی، بی قراری، احساس سبکی در سر، عرق سرد، احساس ناراحتی در معده شروع می شود که در نهایت باعث استفراغ می شود. البته در بسیاری از مواقع تمام مراحل زیر به صورت کاملا پشت سر هم دیده نمی شود. بسیاری از افرادبه طور غریزی آموخته اند که با درازکشیدن وبستن چشم ها مشکل خودرابرطرف میکنند. اگر پدر و مادری دچار این عارضه بوده اند احتمال اینکه فرزندان شان دچار این عارضه گردند بسیار بیشتر است. اغلب این کودکان با گذشت زمان بهبود می یابند .

این عارضه بدلیل عدم درک صحیح مغز از وضعیت جسمی فرد و حرکت آن در فضا اتفاق می افتد. گوش داخلی انسان ها با استفاده از محرک های پیچیده به مغزفرمان می دهد که فرد در چه جهتی در حال حرکت است. البته این محرک ها از چشم ها، موی بدن و عضلات هم به مغز می رسد .

وقتی کودکی مستعد این بیماری در صندلی عقب خودرو می نشیند گوش داخلی به او حرکت را یادآوری می کند ولی چشم ها که در محیط خودرو محدود است حرکتی را احساس نمی کند. در این حالت مغز دچار سر در گمی می شود و فرد در نهایت دچار استفراغ می شود

اما برای افراد چه باید کرد؟

 توصیات زیر برای بزرگسالان هم مناسب است به جز اینکه نشستن در صندلی جلو (که یک روش درمانی است) برای کودکان توصیه نمی شود .

کودک با استفاده از صندلی مخصوص خود در سطح بالاتری قرار گیرد تا بتوانند سیر حرکت را تشخیص دهند. یعنی همزمان هم گوش داخلی و هم چشم حرکت در یک جهت را تجربه می کند. بسیاری از اوقات مسافرت در شب این مشکل را حل می کند .

به کودک اجازه ندهید در زمان حرکت کتاب بخواند و یا بازی کامپیوتر انجام دهد. در عوض به او بگویید به بیرون تمرکز نماید، ترافیک، تابلوهای بزرگ و یا تابلوهای رانندگی را نگاه کند .

کودکان را از مصرف غذاهای چرب و تند در حوالی حرکت منع نمایید .

برای کودک خود قبل از حرکت، یکی از داروهای موجود در داروخانه ها و با نظر پزشک که مانع این حالت می شود استفاده نمایید (حتما 30تا60 دقیقه قبل از حرکت

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید