شیوع بالای مشکلات روحی در مردان

view

سلامت نیوز:؛ یک روانشناس شیوع انواع مشکلات روحی و روانی در بین مردان ایرانی را چندین برابر زنان دانست و گفت: متاسفانه مردان ایرانی به دلیل عوامل فرهنگی، نوع تفکر، فشار کار، مسوولیت و وظایفی که در قبال خانواده دارند کمتر از زنان به کیفیت زندگی خود توجه دارند و میزان مراجعه به پزشک برای بررسی سلامت روانی و جسمی بین آنها بسیار اندک است. بنابراین مناسبت های نظیر هفته سلامت مردان می تواند بهترین فرصت برای توجه به فاکتورهای سلامت روح و جسم مردان باشد .

 

به گزارش سلامت نیوز،دکتر طاهره محمدی در گفت و گو با شفقنا زندگی، توجه به سلامت روانی در بین مردان را امری بسیار مهم و ضروری ارزیابی کرد و افزود: سلامت مردان موضوعی است که تامین آن موجب استحکام، ارتقا و توسعه هر جامعه خواهد شد، چرا که مردان در مقایسه با زنان در معرض فاکتورهای خطر شغلی و محیطی بیشتری قرار دارند در نتیجه مشکلات و اختلالات روانی در بین آنها نیز بیشتر خواهد بود، در واقع رفتارها و سبک زندگی نادرست نظیر مصرف انواع مواد مخدر بخصوص سیگار، الکل و سایر مواد اعتیاد آور در بین مردان بیانگر عدم سلامت روانی در بین آنها است .

 

شیوع 5 برابری مشکلات روحی و جسمی در بین مردان در مقایسه با زنان

 

وی در ادامه با تاکید بر اینکه مردان در جامعه ما 5 برابر بیشتر از زنان در معرض انواع آسیب های جسمی و روانی قرار می گیرند تصریح کرد: متاسفانه مردان ایرانی به دلیل عوامل فرهنگی، نوع تفکر، مسوولیت و وظایفی که در قبال خانواده دارند کمتر از زنان به کیفیت زندگی خود توجه دارند و میزان مراجعه به پزشک برای بررسی سلامت روانی و جسمی بین آنها بسیار اندک است و از ساده‌ترین مسایل مانند قند و فشار خون به راحتی می‌گذرند. مدیریت خشم و استرس درمردان ضعیف است و این مسایل عامل مهم بیماریهای جسمی و روحی در بین آنها است .

 

مهم ترین بیماری های روحی و روانی شایع مردان

 

به گفته دکتر محمدی مشکلات روحی نظیر استرس های شغلی، مصرف مواد، حالات هیجانی، اختلالات شخصیتی، خشم، عصبانیت، پرخاشگری، ناامیدی، بی انگیزگی، افسردگی و اضطراب و بیماری های جسمی و رفتاری نظیر مشکلات قلبی، ناراحتی های گوارشی، سرطان و اختلالات جنسی در بین مردان بیشتر از زنان است .

 

مردان بیشتر از زنان عصبانی می شوند

 

این روانشناس همچنین یادآور شد: اگر چه بطور کلی مردان بیشتر از زنان عصبانی می شوند اما این عصبانیت در بین مردان ایرانی به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی، مشغله کاری و انواع فشارهای روزمره بیشتر است و مردان جامعه ما برخلاف مردان جوامع دیگر معمولا فرصتی را برای گذراندن اوقات فراغت، ورزش، گردش با هم سن سالان و مسافرت را ندارند. بنابراین زندگی آنها کاملا تکراری و خسته کننده است و یک مرد مجبور است از صبح اول وقت تا شب وقت خود را در محل کار سپری کند .

 

افزایش سن ازدواج عامل تهدیدکننده سلامت روانی مردان

 

به گفته دکتر محمدی، علاوه بر مشغله های اقتصادی، افزایش سن ازدواج دربین مردان از دیگر عوامل تهدید کننده سلامت روانی و در نتیجه آن بروز اختلالات روانی در بین مردان جامعه است اگر چه این معضل زنان را نیز تهدید می کند اما آسیب های ناشی از این مشکل در مردان به مراتب بیشتر است عواملی نظیر بیکاری، مشکلات مالی و عدم رضایت شغلی ازدواج را در نظر مردان به امری بسیار مشکل تبدیل پیدا کرده است .

 

شیوع افسردگی های شدید در بین مردان

 

این مدرس دانشگاه، با تاکید براینکه شیوع افسردگی های شدید در بین مردان چندین برابر زنان است گفت: افسردگی های خفیف تا 20 درصد در بین زنان شایع است اما افسردگی های شدید که در بسیاری از مواقع منجر به بستری و درمان های دارویی طولانی مدت می شود در بین مردان چندین برابر زنان است .

 

توانایی مدیریت خشم مردان ضعیف است

 

محمدی اظهار کرد: متاسفانه آنچه در مردان وجود ندارند، توانایی در مدیریت خودشان است. آموزش مدیریت خشم در مردان ضعیف است. هرچند اکثر افراد جامعه با این معضل روبه‌رو هستند اما در مردان بیشتر به چشم می‌خورد .

 

شیوع 30 درصدی اختلالات جنسی بین مردان

 

این روانشناس ادامه داد: ناتوانی جنسی نیز تقریبا در حدود 30 درصد آقایان شایع است و بی‌توجهی به آن موجب سردی روابط خانوادگی، کشمکش در خانواده و طلاق می‌شود، در حالی که با مراجعه به پزشک در اکثر موارد با درمان‌های ساده و دارو قابل درمان است .

 

ضرورت توجه به آموزش های سلامت مردان در جامعه

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: نامگذاری هفته ای به اسم سلامت می تواند فرصتی را برای توجه ویژه به مسایل، مشکلات روحی و جسمی مردان در جامعه ایجاد کند و زمینه هایی را فراهم سازد که در آن آموزش های لازم در خصوص علایم،روند بیماریهای شایع و شیوه های زندگی سالم در بین مردان ارایه شود

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید