سندرم مثانه دردناک یا سیستیت بینابینی: علل، علائم و درمان

دکتر حمیدرضا بادلی

view

سندرم مثانه دردناک یا سیستیت بینابینی: علل، علائم و درمان

سندرم مثانه دردناک یا سیستیت بینابینی

سیستیت بینابینی به شرایطی گفته میشود که باعث درد در مثانه و ناحیه لگن میشود. باعث درد هنگام مقاربت جنسی و باعث نیاز به دفع ادرار بطور فوری یا تکرر ادرار میشود.پزشکان علت سیستیت بینابینی را نمی دانند. با وجود اینکه هنوز راه علاجی برای آن وجود ندارد اما چند راه درمانی کمکی وجود دارد.

بطور میانگین، بیماران دچار این مشکل تا چهار سال بعد از شروع بیماری که علایم بروز میکند،بیماریشان قابل تشخیص نیست. علایم در هنگام قاعدگی خانمها بدتر میشود. زنانی که دچار سیستیت بینابینی میشوند معمولا فیبرومیالژیا و سندروم روده تحریک پذیر هم دارند.در موارد شدید افراد مبتلا حدود شصت بار دفع ادرار میکنند.

علائم سندرم مثانه دردناک یا سیستیت بینابینی

  • درد یا ناراحتی
  • تکرر ادرار
  • اضطرار و تکرر ادرار
  • درد در هنگام ادرار کردن
  • فشار و یا پرشدگی مثانه

خود مراقبتی در سیستیت بینابینی

داشتن رژیم غذایی خاص به رهایی از علایم کمک میکند. رژیم شامل خودداری از غذاهای است که مثانه را تحریک میکند شامل پنیر کهنه،شکلات، قهوه،گوشت،کرن بری،گوجه ،ادویه جات؛غداهای اسیدی،شیرین کننده های صناعی.

پزشک چگونه سیستیت بینابینی را تشخیص میدهد

برای تشخیص این بیماری، پزشک بیماری های دیگر را رد می کند و از این طریق این بیماری را تشخیص می دهد.(تشخیص افتراقی).او برای این کارانجام آزمایشات زیر را برای بیمار درخواست می کند: نمونه برداری از مثانه، کشت ادرار یا آزمایش ساده ادرار، سیستوسکوپی (از طریق دوربین وضعیت مثانه را بررسی می کنند)

عوامل خطر ابتلا به سیستیت بینابینی

زنان ده برابر مردان مستعد تر برای ابتلا به این بیماری هستند .

درمان سیستیت بینابینی

یک دارو به نام المیرون برای کمک به حفاظت از دیواره ی مثانه،استفاده از انتی هیستامین برای کمک در برابر درد و تکرر ادرار، شست وشوی مثانه،فیزیکال تراپی برای رهایی از اسپاسم ها؛آموزش مثانه،تحریک ترانسکوتانوز الکتریکی اعصاب؛ جراحی.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

در صورت داشتن هرگونه علایم سیستیت بینابینی، خون در ادرار،یا عفونت مکرر مجرای ادراری که با آنتی بیوتیک بهبود نمی یابد به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در سیستیت بینابینی

سیستیت بینابینی معمولا زمانی تشخیص داده میشود که بقیه شرایط رد شده باشند مثل:عفونت مثانه،عفونت های جنسی واگیر،سرطان مثانه. راه علاجی وجود ندارد اما چند راه درمانی وجود دارد: دارو درمانی،تحریک الکتریکی،و در صورت نیاز جراحی.تاثیر این راه های درمانی در هر فردی متفاوت است.

عوامل تشدید کننده سیستیت بینابینی

بعضی افراد دچار این بیماری معتقدند که بعضی غذاها که بالا اشاره شد علایم را بدتر میکنند.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید