علائم و درمان التهاب پروستات

دکتر حمیدرضا بادلی

view

علائم و درمان التهاب پروستات

التهاب پروستات

علائم التهاب پروستات

  • دردیاناراحتی
  • خون در ادرار و ادرار قرمز
  • تاخیر و سختی در شروع ادرار کردن
  • تب
  • اضطرار و تکرر ادرار کردن
  • انزال دردناک
  • فشار و یا پرشدگی

بیشتر بخوانید :

سرطان پروستات در مردان

درباره التهاب پروستات

به التهاب یا عفونت غده پروستات، پروستاتیت گفته می شود.علایم اصلی پروستاتیت درد و مشکل داشتن هنگام ادرار کردن است.این مشکل اغلب برای مردان جوان و میانسال اتفاق می افتد و علت آن عفونت باکتریایی است که به طور ناگهانی یا تدریجی بروز می کند.نوع دیگر پروستاتیت -شایع ترین نوع آن- پروستاتیت مزمن غیرباکتریال نامیده می شود.عامل این نوع پروستاتیت، باکتریال نیست و برای چند ماه طول می کشد. درمان پروستاتیت شامل: آنتی بیوتیک(برای پروستاتیت)، درمان دارویی برای ریلکس کردن عضلات اطراف پروستات، و داروهای ضدالتهاب است.دوش اب گرم و استفاده از تکنیک های کاهش استرس می تواند به بهبود علایم پروستاتیت کمک کند.

پروستاتیت حاد باکتریایی کمترین شیوع را بین انواع پروستاتیت ها دارد اما به راحتی درمان می شود.پروستاتت غیرباکتریایی مزمن که به آن سندروم در لگن مزمن هم گفته می شود، نوع شایعی از پروستاتیت است.علایم این نوع پروستاتیت بدون ایجاد خطری بروز می کنند و از بین می روند.برخی مردان مبتلا به پروستاتیت علایمی ندارند.این وضعیت پروستاتیت ملتهب بدون علامت نامیده می شود و نیازی به درمان ندارد.

خود مراقبتی در التهاب پروستات

حمام نشیمن گرم یا دیگر درمان های با گرما باعث بهبود برخی علایم این بیماری می شود.اگر برای فرد نشستن سخت است از یک بالش یا کوسن قابل باد کردن استفاده کند.استفاده از روش های مدیریت استرس مانند ورزش های ریلکسیشن و فیدبک زیستی به بهبود استرس کمک می کند.برخی افراد برای بهبود علایم شان از طب سوزنی استفاده می کنند. برخی از مردان مبتلا بعد از مدتی متوجه می شوند که علایم شان وقتی کافئین، الکل، یا غذاها و نوشیدنی های ترش و تند مصرف نمی کنند، بهتر است.

پزشک چگونه التهاب پروستات را تشخیص میدهد

تشخیص پروستاتیت مشکل است زیرا علایم آن با علایم دیگر بیماری ها مشابه است.علایم افراد مختلف باهم متفاوت است.پزشک در مورد علایم بیمار از او سوال می پرسد.هم چنین او را معاینه می کند و شرح حالی نیز از او می گیرد.در این شرایط دستکش می پوشد و بر روی انگشتانش ژل لوبریکانت می ریزد و دو انگشتش را وارد مقعد بیمار می کند و پروستات را لمس می کند.هم چنین ممکن است از مایع پروستات، ادرار و شاید مایع منی بیمار نیز نمونه تهیه کند.تمام این نمونه ها از نظر عفونت بررسی می شوند.اگر عفونتی وجود نداشته باشد، پزشک بیمار را سیستوسکوپی می کند.در این روش لوله ای کوچک که در سر آن دوربین قرار دارد را از طریق مجرای ادراری وارد مثانه و پروستات بیمار می کنند و اگر ناهنجاری ای وجود داشته باشد،از این طریق تشخیص می دهند.

عوامل خطر ابتلا به التهاب پروستات

پروستاتیت در مردان جوانتر از 50 سال شایع تر است.رابطه جنسی داشتن با بیشتر از یک شریک جنسی، خطر ابتلا به عفونت هایی مانند پروستاتیت را افزایش می دهد.در اکثر موارد، علت پروستاتیت مشخص نیست.

درمان التهاب پروستات

درمان پروستاتیت بستگی به نوع آن دارد.برای درمان پروستاتیت باکتریایی: آنتی بیوتیک تراپی برای پروستاتیت غیرباکتریال: آلفا بلوکر ها برای ریلکس کردن عضلات نواحی اطراف پروستات، ماساژ پروستات مشابه معاینه مقعدی(معاینه دو انگشتی) که به آزاد شدن مایع پروستات به آلت تناسلی کمک می کند و از این طریق فشار درون پروستات کاهش می یابد. مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAID) مصرف مسکن ها و ضد التهاب ها

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

چنانچه هرگونه علایم پروستات را دارید به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در التهاب پروستات

بروز حمله حاد علایم پرستاتیت می تواند حیات فرد را تهدید کند بنابراین مهم است که فرد در صورت داشتن درد ناگهانی یا دفع ادرار مشکل سریعا به مراکز اورژانس مراجعه کند.مردانی که پروستاتیت حاد دارند، باید رد بیمارستان بستری شوند و آنتی بیوتیک های تزرقی دریافت کنند.پروستاتیت حاد نسبتا نادر است.و پروستاتیت نوع غیرباکتریال مزمن شایع تر از آن است.با درمان بیشتر موارد پروستاتیت به خوبی درمان می شوند.

میزان ابتلا به التهاب پروستات

پروستاتیت نسبتا شایع است-خصوصا میان مردان جوان تر از 50 سال.مطالعات نشان داده اند که 10% مردان بالغ از پروستاتیت رنج می برند.

اقدامات فوری در مورد التهاب پروستات

پروستاتیت باکتریایی حاد اگر دفع ادرار را سخت یا غیرممکن کند، تبدیل به مشکلی می شود که حیات فرد را تهدید می کند.اگر علایم پروستاتیت به طور ناگهانی بروز کنند، مخصوصا درد و مشکل در دفع ادرار سریعا به مراکز آورژانس مراجعه کنید.

حقایقی درمورد التهاب پروستات

پروستاتیت شایع تریت عفونت مجاری ادراری در مردان است.

عوامل تشدید کننده التهاب پروستات

آسیب پروستات، عفونت مثانه، یا وجود کاتتر در مجاری ادراری باعث تشدید این بیماری می شود.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید