علائم و درمان کابوس یا خواب بد

دکتر حمیدرضا بادلی

view

علائم و درمان کابوس یا خواب بد

کابوس یا خواب بد

علاِئم کابوس یا خواب بد

  • مشکل خوابیدن
  • صربان قلب سریع
  • تنفس سریع
  • رویاهای ترسناک

به خواب های ترسناک و استرس آور، کابوس می گویند.تقریبا همه آدم ها تجربه کابوس را داشته اند.کابوس دیدن در کودکان خیلی شایع است. کابوس های گاه به گاه طبیعی هستند اما اینکه فردی مکررا کابوس ببیند، ممکن است نشانه یکی از مشکلات زیر باشد: اختلالات اضطرابی، آپنه خواب یا تب. شروع یا قطع مصرف بعضی از داروها (مانند داروهای مربوط به تنظیم خواب) می تواند منجر به کابوس شود. تغییر رفتار و درمان های پزشکی میتواند از بروز کابوس جلوگیری کند.

کابوس در مرحله REM خواب (مرحله ای که در آن چشم ها به سرعت حرکت می کنند) اتفاق می افتد. 7% افرادی که مرتبا کابوس می بینند، سابقه فامیلی مثبت کابوس دیدن را دارند.

خود مراقبتی در کابوس

بیشتر بخوانید :

درمانهای طبیعی گلو درد

با عدم مصرف الکل و غذا نخوردن در زمان های نزدیک به خواب میتوان کابوس دیدن را کاهش داد. خودتان را عادت به خوب خوابیدن دهید. هر روز سر ساعت معینی از خواب بیدار شوید و در ساعت معینی بخوابید. هرچه فعالیت فیزیکی تان بیشتر باشد، راحت تر به خواب می روید. برای کاهش استرس نیز از روش های آرام سازی مانند نفس عمیق کشیدن و مدیتیشن استفاده کنید.

پزشک چگونه کابوس را تشخیص میدهد

با گرفتن شرح حال و معاینه پزشک قادر به تشخیص کابوس خواهد بود. بعضی از افراد ممکن است نیاز به آزمایشات دیگری داشته باشند تا معلوم شود این کابوس ها علت دیگری دارند یا خیر؟

عوامل خطر ابتلا به کابوس

از عوامل خطر کابوس می توان به موارد زیر اشاره کرد: کودک بودن، جنسیت زن، داشتن سابقه فامیلی مثبت، استرس، غم، غذا خوردن قبل از خواب، کافئین، مصرف الکل، مصرف داروهای ضدافسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلالات استرسی بعد از حادثه، آپنه خواب، تب، حمله خواب، عقب افتادگی ذهنی

درمان کابوس

کابوس دیدن معمولا نیاز به درمان خاصی ندارد.اگر شخصی مرتب کابوس می بیند، کارهای زیر می تواند برایش بسیار مفید باشد: بهتر کردن عادات خوابیدن، ورزش منظم، کاهش استرس، و درمان های پزشکی برای کاهش کابوس

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر شما یا کودکتان مرتبا کابوس می بیند و این کابوس دیدن باعث خستگی تان در طول روز می شود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در کابوس

کابوس ها در نیمه دوم خواب شبانه اتفاق می افتند.همان طور که در بالا نیز اشاره شد، کابوس ممکن است فرد را از خواب بیدار کند و وقتی از خواب بر می خیزد، کابوس را به یاد دارد.از آنجای که تنش و استرس عامل اصلی به وجود آمدن کابوس ها هستند،بنابراین کاهش آنها می تواند کمک بسیاری به از بین بردن کابوس کند. اگر دارویی باعث ایجاد کابوس شده است، حتما به پزشک تان اطلاع دهید.اگرکسی بیش از ک بار در هفته کابوس ببیند و خوابش مختل شود، باید این مساله را با پزشکش مطرح کند. در تعداد نادری از کسانی که کابوس می بینند، پزشک درمان پزشکی را برای کابوس پیشنهاد می کند.

میزان ابتلا به کابوس

حدود 50 % بزرگسالان کابوس های گاه به گاه دارند.

حقایقی درمورد کابوس

کابوس در کودکان معمولا بین سنین 3 تا 6 سال شروع می شود.و شیوع آن در کودکان 7 تا 9 ساله بیشتر است.

عوامل تشدید کننده کابوس

استرس، اضطراب، الکل یا مصرف دارو کابوس را تشدید می کنند.

درمان استئوژنز ایمپرفکتا یا استخوان سازی ناقص

 

علاِئم استئوژنز ایمپرفکتا یا استخوان سازی ناقص

  • استخوان شکسته(شکستگی های متعدد)

درباره استخوان سازی ناقص

استخوان سازی ناقص وضعیتی است که منجر به تولید استخوان های شکننده زیادی می شود و به راحتی می شکنند. افراد با این وضعیت متولد می شوند و در بسیاری موارد از والدین به ارث می برند. استخوان سازی ناقص معمولا به وسیله نقص ژنی ایجاد می شود که باعث تولید کلاژن می شود. چندین نوع از استخوان سازی ناقص وجود دارد و علائم می تواند در بازه خفیف تا شدید متغیر باشد. نوع خفیف رایج ترین نوع آن است. استخوان سازی ناقص می تواند موجب شکستن استخوان، کاهش شنوایی، رنگ آبی در سفیدی چشم، کوتاهی قد، مفاصل سست، کف پای صاف، و ضعیف شدن دندان ها شود. در موارد شدید می تواند منجربه این شود که بازوها، پاها و یا انحنا ستون فقرات متمایل شوند. در خیلی از موارد شدید می تواند منجر به مرگ شود.

خود مراقبتی در استخوان سازی ناقص

ورزش کم و منظم در قوی نگه داشتن استخوان ها کمک کننده است.

پزشک چگونه استخوان سازی ناقص را تشخیص میدهد

برای تشخیص پزشک کودکتان را بررسی می کند و تاریخچه پزشکی از کودکتان می گیرد. همچنین ممکن است درخواست بیوپسی پوست بکند.

عوامل خطر ابتلا به استخوان سازی ناقص

سابقه خانوادگی از عوامل خطر است.

درمان استخوان سازی ناقص نام دارد.

درمان استخوان سازی اضافی ممکن است شامل: داروهای بیس فسفونات، جراحی فیزیوتراپی، ترمیم استخوان های شکسته با بریس به منظور حمایت پاها، دستگاه هایی مانند واکر، عصا، صندلی چرخ دار

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر کودکتان هر گونه از علائم استخوان سازی اضافه را دارد به پزشک مراجعه کنید. اگر شما و یا کودکتان دچار شکستگی استخوان شدید به اورژانس مراجعه کنید.

انتظار میرود در استخوان سازی ناقص

استخوان سازی اضافی معمولا در کودکی تشخیص داده می شود، اما خیلی از موارد خفیف گاهی اوقات تشخیص داده نمی شوند تا بعد ها در زندگی. در بیشتر موارد افراد با استخوان سازی اضافی طول عمر نرمالی دارند. اما بیشتر موارد شدید معمولا موجب مرگ در سن 1 سالگی می شود. برای استخوان سازی اضافی درمانی وجود ندارد، فقط درمان به کاهش علائم کمک می کند. داروهای بیس فسفونات به افزایش قدرت استخوانی و کاهش شکستن استخوان می توانند کمک کنند. همچنین ورزش منظم به قوی نگه داشتن استخوان ها کمک می کند. تعدادی افراد برای اصلاح بدشکلی ها و تقویت استخوان ها ممکن است به جراحی نیاز داشته باشند.

بیشتر بخوانید :

کراتین و درمان افسردگی
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۱ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید