عوارض مواجهه با دود سیگار

دکتر محمدرضا حبیبی فر

view

عوارض مواجهه با دود سیگار

مواجهه با دود سیگار

علاِئم

  • سرفه کردن
  • سوزش چشم ها
  • گلو درد

مواجهه با دود در زمانی که شما در معرض دود سیگار روشن، پیپ، سیگار برگ و هم چنین شومینه و آتش قرار دارید، رخ می دهد.مواجهه با دود منجر به سرفه کردن، سوزش چشم ها، درد قفسه سینه و تنگی نفس در افراد می شود.اینکه از این موارد چه مدتی گذشته و چقدر شدید بودند، بستگی به به مدت مواجهه، سن فرد و سلامت عمومی او دارد.

نوزادانی که درمعرض دود غیرمستقیم قرار دارند، درمعرض خطربیشتری برای سندروم مرگ ناگهانی نوزادان(SIDS) هستند.در 90% کودکان تحت تاثیر دودغیر مستقیم، والدین مسئول هستند. مقدار دود غیرمستقیمی که از یک سیگار برگ بزرگ می آید به اندازه دود یک بسته سیگار معمولی است.

بیشتر بخوانید :

سیگار و سرطان

خود مراقبتی در مواجهه با دود سیگار

درصورت امکان محیطی عاری از دود را برای خود فراهم کنید.از کشیدن سیگار بپرهیزید و از اطرافیان خود تقاضا کنید که در اطراف کودک شما سیگار نکشند.استفاده از بخاری ها یا شومینه هایی که با چوب کار می کنند، اجاق های گازی و شمع ها را محدود نمایید. در زمان رانندگی پنجره ها را ببندید. ازپاک کننده های هوا با فیلتر HEPA استفاده نمایید.در مشاغل آتش نشانی زمانی که بطور وسیع در معرض خطر دود هستید، ماسک های محافظ تنفسی را بپوشید.

پزشک چگونه مواجهه با دود سیگار را تشخیص میدهد

پزشک از شما شرح حال می گیردو درباره مواجهه با دود سوالاتی می پرسد.

عوامل خطر ابتلا به مواجهه با دود سیگار

حضور مداوم در محیطی که افراد سیگاری در آنجا سیگارمی کشند، استفاده منظم از شومینه یا شمع ها، زندگی یا کارکردن در مناطقی که بطور مکرر آتش وجود دارد، جوان یا سالمند بودن، ابتلا به بیماری های ریوی

درمان مواجهه با دود سیگار

با پزشک خود درباره اینکه چطور خود و فرزندتان را از مواجهه با دود محافظت نمایید، صحبت کنید ، مخصوصا اگر شما و یا فرزندتان دارای مشکلاتی در زمینه سلامتی هستید.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

چنانچه علایم زیر را دارید هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید: درد یا سفتی قفسه سینه، ضعف یا خستگی شدید، سرفه یا تنگی نفس طول کشیده یا تشدید یاقته. اگر شما یا فرزندتان به سختی نفس می کشید، به اورژانس بیمارستانمراجعه نمایید.

انتظار میرود در مواجهه با دود سیگار

تمامی دودها شامل کربن منواکسید، کربن دی اکسید و ذرات هستند. برخی دودها ازقبیل دود تنباکو، شامل مواد شیمیایی نیز می باشند.این عناصر تنفس را مشکل ساخته و چشم ، بینی و گلو را تحریک می کند. اینکه چه میزان شما تحت تاثیر مواجهه دود هستنید بستگی دارد به میزان دودی که تنفس کرده اید، موادشیمیایی موجود در دود، سن فرد و اینکه آیا مشکلات مرتبط با سلامتی دارید یا خیر؟ کودکان آسیب پذیرترند، زیرا در حال رشد هستند، تعداد تنفس بالاتری دارند و کنترل کمتری بر محیط اطرافشان دارند. افراد مسن نیز آسیب پذیرند. اگر مواجهه با دود مختصر باشد، بسیاری از علایم ازبین خواهد رفت. اما اگر این مواجهه طول بکشد، ریسک ابتلا به شرایطی ازقبیل آسم، سرطان و بیماری های قلبی افزایش خواهد یافت.

عوامل تشدید کننده مواجهه با دود سیگار

وجود بیماری های ریوی مانند آسم یا برونشیت، مواجهه با دود از چند منبع مختلف باعث تشدید این وضعیت می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید