ژن نمایانگر عود سرطان روده

view

ژن می تواند عود سرطان روده را پیش بینی کند.

یک ژن مربوط به عود سرطان روده و بقای کوتاه می تواند به پیش بینی نتایج حاصله را در بیماران دارای این ژن، کمک نماید- و دانشمندان را به سمت پیشرفت درمان های شخصی یک گام نزدیکتر کند.

سرطان روده بزرگ (CRC )، دومین سرطان رایج تشخیص داده شده در سرتاسر جهان است؛ بعد از سرطان ریه، این رایج ترین سرطان کشنده در ایالات متحده می باشد.

سن بروز آن بین 1 تا 20 سالگی است. پیشرفت هایی در درمان مانند توسعه داروهای شیمی درمانی جدید و پیشرفت های تکنیکی در درمان تهاجمی برای ضایعات متاستاتیک،به معنای آن است که اکثر بیماران دارای مرحله 2 سرطان روده بزرگ، درمان اولیه سرطانشان را توسط تنها جراحی به پیش برده اند.

علیرغم درمان موفق، تعداد قابل توجهی از بیماران دچار عود این سرطان و متعاقباً بخاطر پیشرفت بیماری می میرند، که این پیشرفت خود به سبب خطر بالای بروز دوباره سرطان در دیگر بخش های بدن بعد از جراحی برای حذف تومور اولیه، می باشد. به علاوه، روش رایج ارایه شیمی درمانی بعد از جراحی به تمامی بیماران، هنوز بحث برانگیز است.

به نظر می رسد محققان کاندید اصلی این بیماری را یافته اند: یک ژن به نام snoRA42 .

ریبونوکلییک اسید (RNA ) اطلاعات ژنتیکی را حمل می کند. شواهد اخیر نشان می دهد که اشتقاقی از RNA به نام RNA کوچک هسته ای یا snoRNA در تنظیم سلولی و پیشرفت انواع خاصی از سرطان دخالت دارد.

سطوح بیشتر snoRNA در بافت سرطانی

آنالیزها نشان داده اند که سطوح تمامی 4 snoRNA به طور قابل توجهی در سلول های سرطانی نسبت به سلول های طبیعی، بیشتر است و اختلاف واضحی بین آنها وجود دارد؛ سطوح بیشتر یک RNA به نام snoRA42 ، خطر بالای برگشت سرطان در دیگر بخش های بدن را نشان می دهد.

در دیگر نمونه های کوچکتر از بیماران دارای سرطان روده که به عنوان موارد باقی مانده در مراحل اولیه بیماریشان (مرحله 2) طبقه بندی شده اند، snoRA42 نشان می دهد آنها در معرض خطر بالای عود و طول عمر کوتاهتر هستند.

آزمایشات بیشتر نشان داده است که سطوح بالای snoRA42 در سلول های سرطانی رشد یافته در آزمایشگاه منجر به عدم کنترل تقیسم سلولی، گسترش به نقاط دیگر بدن، حمله به بافت سالم، افزایش مقاومت به مرگ سلولی برنامه ریزی شده و رشد تومور می شود.

بنابراین، به نظر می رسد snoRA42 می تواند یک شاخص ژنتیکی قابل قبول برای بیماران دارای سرطان روده که احتمال برگشت آن وجود دارد و آنهایی که خصوصاً در مرحله 2 بیماری هستند؛ باشد.

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید