کاربامازپین - Carbamazepine

لیست داروها
توجه فرمایید : اطلاعات دارویی زیر صرفا جهت ارتقای سطح آگاهی کاربران این سایت می باشد ، از این رو سایت هیچگونه مسئولیت و ضمانتی در قبال مصرف خودسرانه دارو بدون تجویز پزشک ندارد.

گروه دارویی

داروهای ضد صرع

موارد مصرف

کاربامازپین در درمان انواع صرع (به غیر از صرع کوچک)‌و درد عصب سه قلو مصرف می‌شود.

موارد منع مصرف

این دارو در موارد حملات تشنجی غایب (atypical یا generalized)حملات آتونیک و میوکلونیک، انسداد دهلیزی – بطنی، اختلالات خونی(نا هنجاری در میزان آهن سرم ، پلاکت و سلول‌های خون) و ضعف مغز استخوان ، نباید مصرف شود.

هشدارها

1.قطع ناگهانی مصرف دارو در بیمارانی که به این دارو پاسخ می‌دهند ، ممکن است منجر به بروز تشنج و صرع شود. بنابراین ، توصیه می‌شود مصرف دارو بتدریج قطع ‌شود.
2. سالمندان نسبت به عوارض آشفتگی ، توهم بلوک دهلیزی 0 بطنی و برادی کاردی این دارو حساس‌ترند.
3. این دارو ممکن است باعث بروز لوکوپنی و ترومبوسیتوپنی، شیوع عفونت‌های میکروبی ، تاخیر در التیام زخمها و خونریزی لثه شود.
4. در صورت بروز علایم قلبی و عروقی یا بثورات جلدی یا علایم ضعف مغز استخوان، مصرف دارو باید قطع شود.

عوارض جانبی

تهوع، استفراغ، گیجی، خواب آلودگی، سردرد، عدم تعادل ، توهم و آشفتگی، اختلالات بینایی(به خصوص دوبینی)‌نیستاگموس، اسهال و یبوست، بی اشتهایی ، بثورات جلدی گذرا، لوکوپنی، ترومبوسیتوپنی، اگرانولوسیتوز و آنمی آپلاستیک از عوارض جانبی دارو هستند.

توصیه ها

. جهت کاهش تحریک دستگاه گوارش بهتر است دارو با غذا مصرف شود.
2. از قطع ناگهانی مصرف دارو اجتناب و در صورت لزوم مقدار مصرف دارو باید به تدریج کاهش یابد تا از بروز تشنج یا حمله مداوم صرعی جلوگیری شود.
3. از مصرف همزمان سایر داروهای مضعف CNS با این دارو باید اجتناب شود.
4. در صورت مصرف این دارو در موقع رانندگی و کار با ماشین آلاتی که نیاز به دقت و هوشیاری دارند باید احتیاط نمود.
5. درصورتیکه مقدار مصرف این دارو از حداقل شروع شده و به تدریج با فواصل یک هفته افزایش پیدا کند ، عوارض جانبی دارو به حداقل میرسد.
6. دوره درمان با دارو باید کامل شود .از مصرف بیش از مقدار توصیه شده نیز باید خودداری گردد.
7. در صورت فراموش شدن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن، آن نوبت باید مصرف شود. ولی اگر تقریباً زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد از مصرف نوبت فراموش شده باید خودداری نموده و مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر شود. در صورت فراموش کردن بیش از یک نوبت مصرف دارو باید به پزشک مراجعه شود.
8. به منظور بررسی پیشرفت درمان،‌ مراجعه منظم به پزشک ضروری است.
9. در صورت نیاز به عمل جراحی ، درمان اورژانس و دندانپزشکی ، پزشک باید از مصرف دارو مطلع شود.

مقدار مصرف

بزرگسالان: به عنوان ضد تشنج، ابتدا 200 میلی‌گرم 2 بار در روز ( در روز اول) مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف mg/day200 در فواصل هفتگی تا زمان دستیابی به پاسخ مطلوب افزایش می‌یابد. به عنوان نگهدارنده،‌ معمولاً mg/day1600-600 مصرف می‌شود.به عنوان ضد درد عصبی،ابتدا 100میلی‌گرم دو بار در روز ( در روز اول) مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف تا mg/ day100)200میلی‌گرم هر 12 ساعت) در صورت نیاز تا زمان رفع درد افزایش می‌یابد. به عنوان نگهدارنده ، mg/ day1200-200 در مقادیر منقسم مصرف می‌شود.
کودکان : به عنوان ضد تشنج در کودکان کمتر از 6 سال ،ابتدا mg/kg/day20-10 در دو یا سه مقدار منقسم مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف بر حسب نیاز و تحمل بیمار ، هر هفته mg/ day100 افزایش می‌یابد. به عنوان نگهدارنده ، معمولاً‌ mg/day350-250 مصرف می‌شود در کودکان 12-6 سال، ابتدا 100 میلی‌گرم دو بار در روز (روز اول) مصرف می‌شود سپس هر هفته mg/day100 تا زمان حصول پاسخ مطلوب مقدار مصرف افزایش می‌یابد.
اشکال پیوسته رهش ‌خوراکی
بزرگسالان: به عنوان ضد تشنج ، ابتدا 200-100 میلی‌گرم یک یا دو بار در روز همراه غذا مصرف می‌شود که در صورت نیاز و تحمل بیمار افزایش می‌یابد. به عنوان نگهدارنده ، معمولاً mg/day1200-800 مصرف می‌شود. به عنوان ضد درد عصبی ابتدا 100 میلی‌گرم دو بار در روز مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف تا mg/day 200(100میلی‌گرم هر 12 ساعت) در صورت نیاز تا زمان رفع درد افزایش می‌یابد.
کودکان: به عنوان ضد تشنج در کودکان 12-6سال، 100میلی گرم 2-1 بار در روز اول مصرف می‌شود و سپس مقدار مصرف بر حسب نیاز و تحمل بیمار به تدریج به میزان mg/day100تازمان حصول پاسخ مطلوب افزایش می‌یابد.

اشکال دارویی

قرص روکش دار: 200 میلی گرم

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید