ایزونیازید - Isoniazid

لیست داروها
توجه فرمایید : اطلاعات دارویی زیر صرفا جهت ارتقای سطح آگاهی کاربران این سایت می باشد ، از این رو سایت هیچگونه مسئولیت و ضمانتی در قبال مصرف خودسرانه دارو بدون تجویز پزشک ندارد.

گروه دارویی

داروهای ضد باکتری

موارد مصرف

ایزونیازید همراه با سایر داروهای ضد سل در درمان سل و به تنهایی برای پیشگیری از بروز این بیماری مصرف می شود.

موارد منع مصرف

این دارو در صورت ابتلا بیمار به نارسایی کبدی ناشی از داروها، نباید مصرف شود.

هشدارها

در صورت عیب کار کبد، عیب کار کلیه،استیلاسیون کند کبدی، صرع،سابقه سایکوز، اعتیاد به الکلو پورفیلی با احتیاط فراوان مصرف شود.

عوارض جانبی

تهوع، استفراغ، نوریت محیطی با مصرف مقادیر زیاد، نوریت ابتیک، تشنج، حملات سایکوتیک، واکنش های حساسیت مفرط شامل تب، اریتم مولتی فرم پورپورا و اگرانولوسیتوز، هپاتیت، سیستمیک، پلاگر، زیادی قند خون وژینکوماستی با مصرف این دارو گزارش شده اند.

توصیه ها

1- بیمار یا اطرافیان وی را باید از نظر تشخیص علایم اختلال کبدی اگاه ساخت و به بیمار یادآور شد، در صورت بروز علایم این اختلال از جمله تهوع مداوم، استفراغ، بی حالی یا یرقان فوراً مصرف ایزونیازید را قطع و پزشک مراجعه کند.
2- در صورت تحریک گوارشی، می توان این دارو را با غذا مصرف کرد، اما در این صورت جذب دارو کاهش خواهد یافت.

مقدار مصرف

مقدار مصرف این دارو در درمان سل از راه خوراکی و عضلانی در رژیم های مختلف درمانی در کلیات داروهای ضد سل ذکر شده است. برای پیشگیری از بروز سل، در بزرگسالان 300mg/day ودر کودکان 10mg/kg/day (تا حداکثر300ملی گرم ) از راه خوراکی یا تریق عضلانی مصرف می شود.

اشکال دارویی

قرص: 100 و 300 میلی گرم
تزریق: 1 گرم/10 میلی لیتر

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید