توجه فرمایید :
اطلاعات دارویی زیر صرفا جهت ارتقای سطح آگاهی کاربران این سایت می باشد ، از این رو سایت هیچگونه مسئولیت و ضمانتی در قبال مصرف خودسرانه دارو بدون تجویز پزشک ندارد.
گروه دارویی
داروهای ضد افسردگیموارد مصرف
این دارو درمان بیماری افسردگی مصرف میشود.موارد منع مصرف
هشدارها
این دارو در موارد زیر باید با احتیاط فراوان مصرف شود.الکسیم حاد، آسم ،اختلالات دوقطبی، اختلالات خونی و گوارشی، گلوکوم با زاویه باریک، افزایش فشار داخل کره چشم، پرکاری تیرویید،هیپروتروفی پروستات، عیب کار کلیه، اسیکیزوفرنی،حملات تشنجی، حساسیت به داروهای ضد افسردگی سهحلقهای و احتباس ادرار.
عوارض جانبی
اثرات آنتیکولینرژیک (تاری دید، اغتشاش شعور، هذیان و توهم، یبوست، اشکال در دفع ادرار) تپش آهسته سریع یا نامنظم قلب، لرزش بویژه در دستها ، بازو و زبان، کاهش فشار خون، عصبانیت و بیقراری ، سندرم پارکینسون، نقص عملکرد جنسی، سرگیجه، خشکی دهان، سردرد، افزایش اشتها، تهوع، کاهش فشارخون وضعیتی، خستگی یا ضعف، طعم ناخوشاینددر دهان و افزایش وزن با مصرف این دارو گزارش شده است.توصیه ها
. از قطع ناگهانی مصرف دارو باید پرهیزشود. در صورت نیاز ، کاهش مقدار مصرف بتدریج در طول یک دوره حداقل 4 هفتهای انجام شود.2. در هفتههای اول درمان به دلیل افزایش تمایل به خودکشی باید بیمار را تحت نظر قرار داد.
3. بیش از یک داروی ضد افسردگی در یک زمان نباید تجویز شود.
4. برای شروع اثرات درمانی این دارو حداقل 6-1 هفته وقت لازم است.
5. نسالندان باید با حدا مقدار شروع ود. زیرا به عوارض جانبی این دارو حساسترند.
6. به علت نیمه عمر طولانی دارو ، تجویز یکباره مقادیرآن در موقع خواب، کفایت می کند.
7. به بیمار باید یادآوری شود که در صورت بروز علایم آنتی موسکارینی به درمان ادامه دهد، چون به این اثرات تا حدی تحمل حاصل میشود.
8. در صورت وجود سابقه مصرف مهار کننده آنزیم MAOتوسط بیمار، باید دو هفته بعد از قطع آن، مصرف این دارو را آغاز نمود.
9. در صورت ضرورت مصرف داروی مهارکننده MAO باید حداقل یک هفته میان قطع این دارو و شروع مصرف داروی جدید فاصله ایجاد شود.
10. این دارو با ایجاد خواب آلودگی، ممکن است بر اعمالی که نیاز به مهارت و هوشیاری دارند، مانند رانندگی، تاثیر بگذارد.
11. مصرف این دارو در کودکان توصیه نمی شود.
12. دوره درمان با این دارو باید کامل شود. این دارو نباید بیش از مقدار توصیه شده مصرف شود.
13. در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو،اگر رژیم درمانی به صورت چند نوبت در روز باشد، به محض به یادآوردن ،آن نوبت باید مصرف شود، مگر اینکه،تقریبا زمان مصرف نوبت بعدی فرا رسیده باشد. در این صورت، مقدار مصرف بعدی نیز نباید دو برابر گردد. اگر رژیم درمانی بصورت مصرف در هنگام خواب باشد، نباید هنگام صبح دارو مصرف شود. بهتر است در این موارد با پزشک مشورت گردد.
14. به دلیل احتمال بروز منگی و سرگیجه هنگام برخاستن از حالت خوابیده یا نشسته باید احتیاط نمود.
15. با مصرف این دارو، خشکی دهان ممکن است بروز نماید. در صورت تداوم این عارضه به مدت بیش از 2 هفته، باید به پزشک مراجعه شود.
16. احتمال بروز حساسیت به نور با مصرف این دارو وجود دارد. لذا ضروری است از پوشش ضد آفتاب استفاده شود.
17. بیمار باید 7-3 روز پس از قطع مصرف دارو تحت نظر باشد.
18. در صورت نیاز به هرگونه عمل جراحی یا درمان اضطراری، پزشک باید از مصرف دارو مطلع شود.
مقدار مصرف
بزرگسالان: به عنوان ضد افسردگی، ابتدا mg/day75 در مقادیر منقسم مصرف میشود و سپس مقدار مصرف بر حسب نیاز و تحمل بیمار به تدریج تا mg/day150 (تا حداکثر mg/day200) تنظیم شود. به عنوان نگهدارنده ، mg/day150-50 مصرف می شود. در بیماران بستری در بیمارستان ،ابتدا mg/day100در مقادیر منقسم مصرف میشود. و سپس مقدار مصرف طی چند روز تا mg/day200 (حداکثر mg/day300-250طی 3-2) هفته افزایش مییابد.کودکان: در نوجوانان ابتداmg/day50 در مقادیر منقسم مصرف میشود و سپس مقدار مصرف بر حسب نیاز و تحمل بیمار تا حداکثر mg/day100 مصرف میشود.