درمان پرمویی یا هیرسوتیسم در خانم ها
دکتر امید زرگری
پرمویی یا هیرسوتیسم
پرمویی در خانم ها که به صورت افزایش موهای ضخیم در نواحی حساس به آندروژن مانند صورت ، سینه ، شکم ، پشت و اندام هاست گفته می شود معمولا در میان خانم ها می تواند شایع باشد و 3 تا 5 درصد افراد به آن مبتلا هستند. البته این مسئله بر اساس نژاد های مختلف می تواند متفاوت باشد.
علت ابتلا به هیرسوتیسم
شایع ترین علتی که برای هیرسوتیسم در خانم ها شناخته شده سندرم تخمدان پلی کستیک است که معمولا با علائم چاقی ، نامنظمی در پریود و نازایی همراه است. گاهی البته هیرسوتیسم بدون علت است که در این حالت هورمون ها و سیکل تخمک گذاری کامل طبیعی است اما این مسئله نیز در آن خانم وجود دارد. در صورتی که هرکدام از علائم هیرسوتیسم وجود داشته باشد می تواند احتمال بالا رفتن هورمون های مردانه را افزایش دهد ، قاعدگی کم یا نامنظم ، جوش های مقاوم به درمان ، عقب رفتن خط رویش موهای سر ، خشونت در صدا یا ترشح شیر یا سایر مایعات از پستان در زمانی که شیر خوار ندارید و یا کاهش اندازه سینه یا بزرگ شدن کلیتوریسم و همچنین چاقی که معمولا چاقی به خودی خود باعث افزایش آندروژن می شود و از این رو خودش می تواند به تشدید هیرسوتیسم در خانم ها بینجامد.
درمان هیرسوتیسم
درمان در هیرسوتیسم به این صورت است که اگر دلیل مشخصی برای هیرسوتیسم پیدا شود که درمان درمان در مبنای همان عامل صورت می کرد و معمولا از درمان ها هرمونی و هم روش های غیر هرمونی می توان استفاده کرد. درمان های هرمونی معمولا تا زمانی که استفاده می شوند می توانند اثر گذرا باشند اما با قطع آن ها مشکل موهای زاید عود می کند. در زنانی که اضافه وزن دارند لازم است که حتما با کاهش وزن سطح آندروژن را در خود کم کرده و هیرسوتیسم را در خود بهبود دهند.
تنها دارویی که به شکل موضعی آن هم در صورتی که خفیف باشد استفاده نمود کرم افلورنیتین است که سایر موارد مصرفی که اعلام می شوند معمولا درمانی ایجاد نمی کنند.
برای برداشتن دائمی موهای زاید می توان از الکترولیز استفاده کرد که معمولا روش دردناکی است که تنها یک فولیکول در هر مرتبه معمولا درمان می شود و برای نواحی که بزرگ هستند موثر نیست اما لیزر موثر ترین روش برای رفع کردن موهای زاید بدن است که باعث می شود برای بقیه قسمت های بدن هم عارضه ای ایجاد نشود.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها