ملاسما یا کلواسما چیست

دکتر امید زرگری

view
 
ملاسما ممکن است حین حاملگی، به علت مصرف قرص های ضد بارداری، طی دوران یایسگی و گاه بدون هیچ علت خاصی ایجاد شود. ملاسما با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بدتر می شود.
 

چه افرادی به ملاسما مبتلا می شوند؟

  ملاسما بیشتر در خانم ها و در سنین باروری ایجاد می شود، به ویژه در آنهایی که پوست تیره تری داشته و در معرض اشعه خورشید هستند.   

از نظر ظاهری ملاسما به چه شکلی است؟

به صورت مناطق تیره یا قهوه ای رنگ در گونه ها، پیشانی، بینی، چانه و روی لب.  

سیر ملاسما چه گونه است؟


 
طی حاملگی تیرگی پوست از سه ماهه دوم یا سوم شروع  شده و معمولا پس از حاملگی به تدریج محو می شود.
ملاسما معمولا با قطع مصرف قرص های ضد بارداری و با قرار نگرفتن در برابر نور خورشید به تدریج محو می شود. با این حال گاهی اوقات برای سال ها و حتی تا پایان عمر ممکن است باقی بماند.
 

چگونه می توان ملاسما را درمان کرد؟


 
درمان ملاسما متاسفانه چندان ساده نیست و نیازمند حوصله فراوان است چراکه ماه ها طول می کشد تا دارو ها اثر کنند . اغلب هم این تاثیر کامل و قطعی نیست.
 درمان معمولا شامل یک یا دو عامل از بین برنده لک، گاهی اوقات همراه با عوامل پوشاننده و البته استفاده از ضد آفتاب است.در برخی کشور ها هیدروکینون دو درصد به عنوان داروی بدون نیاز به نسخه در دسترس است. درصدهای بالاتر نیاز به تجویز پزشک دارد. عوامل روشن کننده دیگری هم موجودند که ممکن است به هیدروکینون اضافه شوند. از جمله آزلاییک اسید، ترنکسامیک اسید، کوجیک اسید، ویتامین سی، ترتینویین. بسیاری از ترکیبات دیگر.
بدون پرهیز کامل از نور آفتاب درمان های ملاسما معمولا بی اثر خواهند بود. بنابر این، استفاده از ضد آفتاب ها بسیار مهم بوده و هر روز، چه هوا آفتابی باشد یا نباشد لازم است. ضمن اینکه، باید دانست که محافظت از آفتاب تنها به ضد آفتاب محدود نمیشود و استفاده از کلاه و در کل پرهیز از تابش مستقیم آفتاب برای مبتلایان به ملاسما، امری ضروریست.
از پیلینگ شیمیایی، درمابریژن و لیزر هم دردرمان ملاسما استفاده شده است. هرچند استفاده از این روش ها در پوست های سبزه معمولا نتایج رضایت بخشی به همراه ندارد.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید