ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ و سرخ چشمی

دکتر مریم کریم حدیثی

view

ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ و سرخ چشمی

ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ و سرخ چشمی

علاِئم

  • تورم
  • تاری دید
  • ترشح ازچشم
  • قی زدن چشم باخواب
  • آزردگی چشم
  • چشم قرمز(یک چشم)
  • علائم بینی ویک چشم قرمز
  • احساس دردوخشکی چشم ها
  • حساسیت به نور
  • آبریزش ازچشم
  • چرک

درباره ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

به تورم و قرمزی ملتحمه چشم، کونژکتیویت یا ورم ملتحمه چشم می گویند که معمولا به علت یک ویروس ایجاد می شود.دلایل کم شایع تر این بیماری، آلرژی ها، قارچ، باکتری، بیماری های خاص، مواد شیمیایی، لنزهای تماسی و کلامیدیا هستند.ورم ملتحمه ای که به علت ویروس یا باکتری ایجاد شود، بسیار مسری است.بنابراین مهم است که دست هایتان را بشویید و از مالیدن چشم هایتان جلوگیری کنید. ورم ملتحمه ویروسی به طور خود به خود طی دو هفته از بین می رود.قطره ها یا پمادهای چشمی به کاهش قرمزی و تورم و بهبودی ملتحمه چشم کمک می کنند.برای درمان کونژکتیویت باکتریایی از آنتی بیوتیک هایی که به صورت قطره های چشمی هستند،استفاده می شود.

آیا میدانید

برخلاف ورم ملتحمه ویروسی یا باکتریایی، کونژکتیویت ناشی از آلرژی به علت تب یونجه یا دیگر آلرژی ها باعث به وجود آمدن علایمی مانند قرمزی، سوزش، اشک ریزش و خارش می شود. این بیماری معمولا هر دو چشم را درگیر می کند. واکنش های شیمیایی- به طور مثال، در پاسخ به قطره های چشمی- می توانند باعث کونژکتیویت آلرژیک شوند.این نوع کونژکتیویت مسری نیست و پیشگیری از مواد آلرژی زا می تواند از آزردگی چشم ها جلوگیری کند.قطره های چشمی و استفاده از آنتی هیستامین ها به کاهش علایم این بیماری کمک می کند.

خود مراقبتی در ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

خودمراقبتی این بیماری شامل: استفاده از کمپرس گرم یا سرد بر روی سطح چشم ها،3 الی 4 بار در روز استفاده از گاز یا پنبه در آب گرم خیسانده شده برای برداشتن پوسته ای که در شب بر روی چشم ها ایجاد می شود. استفاده از اشک مصنوعی برای کاهش خارش و آزردگی چشم ها عدم استفاده از لنز تماسی تا زمانی که عفونت از بین رود. پانسمانی را بر روی چشمانتان قرار ندهید. انجام این کار باعث تشدید عفونت می شود. قطره های چشمی را با کسی مشترکا استفاده نکنید. کسانی که مبتلا به ورم ملتحمه عفونی هستند تا زمانی که علایم بیماری بهبود نیافته است، نباید به مدرسه، مهد کودک یا سرکار بروند.

پزشک چگونه ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی را تشخیص میدهد

با گرفتن شرح حال و انجام معاینه فیزیکی این بیماری قابل تشخیص است.هم چنین ممکن است که پزشک از ترشحات چشمی نمونه برداری کند تا متوجه شود این ترشحات مربوط به عفونت باکتریایی هستند یا خیر؟

عوامل خطر ابتلا به ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

عفونت های باکتریایی یا ویروسی، خشکی چشم ناشی از کمبود اشک یا مواجهه با باد و خورشید، مواجهه یا مواد شیمیایی، دود یا دود سیگار، و ابتلا به آلرژی ها از عوامل خطر این بیماری هستند.

پیشگیری از ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

ورم ملتحمه چشم می تواند به شدت سری باشد.بنابراین تا زمانی که عفونت به طور کامل از بین نرفته است تماس با دیگر افراد را تا حد ممکن محدود کنید. برای جلوگیری از انتشار این بیماری: هر زمانی که به نواحی اطراف چشمتان دست زدید، دست هایتان را بشویید. چشم عفونی را با انگشتانتان لمس نکنید و مالش ندهید. برای پاک کردن هرگونه ترشحی از چشم از گاز استفاده کنید. از حوله، بالش و لباس های شسته شده فرد دیگر استفاده نکنید. رو بالشی تان را تا زمانی که عفونت از بین برود، هر روز عوض کنید. از لوازم ارایشی مخصوص چشم ها استفاده نکنید و از وسایل آرایشی مشترک با کسی استفاده نکنید. در مورد زمان برگشت به مدرسه، مهدکودک یا محل کار از پزشکتان سوال کنید.

درمان ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

ورم ملتحمه ویروسی معمولا به طور خود به خود و بدون درمان طی 2 الی 3 هفته از بین می روند.در موارد نادری که هویروس هرپس سیمپلکس عامل بیماری زاست، پزشک داروهای ضد ویروس برای بیمار تجویز می کند.برای درمان نوع باکتریایی این بیماری نیز، از پمادهای آنتی بیوتیکی یا قطره های چشمی استفاده می شود.داروهای ضدآلرژی باعث تسهیل علایمی از بیماری می شوند که به سبب آلرژی ایجاد شده اند.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

ارزیابی علایم بیماری به یافتن علت ایجاد کننده بیماری کمک می کند. اگر پس از گذشت چند روز (پس از شروع درمان) یا یک هفته ( در مواردی که نیاز به درمان نبوده است و بیمار دارویی مصرف نمی کند)، علایم بیماری بهتر نشد بیمار باید به پزشک مراجعه کند. در صورت داشتن علایمی مانند تاری دید، دیدن هاله نور در اطراف اجسام، هم چنین در صورت داشتن مشکل بینایی، درد در صورت،کاهش بینایی، لرز، تب بالا یا داشتن درد شدید هنگام مشاهده نور روشن سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.

انتظار میرود در ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

قرمزی، تورم، و دیگر علایم این بیماری در ابتدا در یکی از دو چشم ایجاد می شود و سپس به چشم دیگر را نیز درگیر می کند.3 الی 5 روز بعد از اولین بروز، علایم بیماری بدتر شده و معمولا طی 1 الی 2 هفته نیز به طور خود به خود از بین می روند. کودکانی که کونژکتیویت ویروسی دارند، تا یک هفته می توانند این بیماری را به دیگران نیز سرایت دهند.بنابراین از پزشک درمورد اینکه از چه زمانی کودکتان می تواند به مدرسه برود و دیگر بیماریش مسری نیست، سوال بپرسید.

میزان ابتلا به ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

هر فردی در طول زندگی اش،حداقل یکبار به ورم ملتحمه مبتلا می شود.

حقایقی درمورد ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

امکان ابتلا به این بیماری هم در کودکان و هم در بزرگسالان وجود دارد.

عوامل تشدید کننده ورم ملتحمه حاد، چشم صورتی رنگ، سرخ چشمی

لنزهای تماسی، آرایش صورت، و مالش چشم این بیماری را تشدید می کند.

div class="readmore color2">

بیشتر بخوانید :

درمانهای خانگی سیاهی دور چشم.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید