راهنمای محاسبه گر ضربان تندرستی
ویدیوی آموزشی کاربرد محاسبه گر ضربان تندرستی همه
برای اولین بار در ایران، محاسبه گر "ضربان تندرستی همه "، یک محاسبه گر اینترنتی آنلاین جهت پیش بینی میزان خطر ده ساله ابتلا به بیماری قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین در افراد ۲۰ سال و بالاتر می باشد.
ریسک بیماری قلبی عروقی را بدانید
دستورالعمل سال 2013 انجمن قلب آمریکا، راهکار مناسبی را ، جهت تخمین ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی ارائه نموده است. ارزیابی ریسک یکی از راهکارهای بسیار مناسب در تخمین ریسک ابتلا به بیماری ها بوده و می تواند به فرد کمک کند تا نه تنها ریسک ابتلای بیماری قلبی را درک کند بلکه با شناخت فاکتورهای ریسک ، درصدد کاهش میزان آن برآید.
نکات اصلی دستورالعمل ریسک بیماریهای قلبی عروقی عبارتند از :
• این دستورالعمل جهت ارزیابی ریسک احتمال بروز و پیشرفت بیماریهای قلبی عروقی، حمله قلبی یا سکته ی قلبی در آینده قابل استفاده است. به طور کلی، بیماران در معرض ریسک بیماریهای قلبی عروقی، نیازمند درمان های جدی تری جهت پیشگیری از بروز بیماری هستند.
• ارزیابی ریسک ، با بررسی فاکتورهای متعددی نظیر سن، جنس، نژاد ، سطوح کلسترول و فشار خون، دیابت، استعمال سیگار و مصرف داروهای کاهش دهنده فشار خون امکانپذیر است. این فاکتورها جهت ارزیابی ریسک بروز بیماری های قلبی عروقی ظرف 10 سال آینده به کار می رود. برای مثال میزان ریسک ابتلا به بیماریهای عروقی در 10 سال آینده در فردی جوان که هیچ یک از فاکتورهای ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی را ندارد، بسیار کم است.
• اما برخی از افراد مسن تر که به فاکتورهای خطری نظیر دیابت یا فشار خون بالا مبتلا هستند، با میزان ریسک بالاتری برای ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مواجهند. به همین دلیل، توصیه می شود که در افراد 20-79 ساله هر 4-6 سال ارزیابی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی با استفاده از فاکتورهای ریسک انجام شود. اما به نظر می رسد ارزیابی جزئی تر فاکتورهای ریسک در افراد40-79 ساله غیر مبتلا به بیماری قلبی عروقی کاربردی تر باشد.
• میزان ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی بر اساس نژاد و جنس تغییر می کند.
• پس از بررسی میزان ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی در 10 سال آینده لازم است که پزشک و بیمار به بررسی دقیق میزان ریسک پرداخته و راهکارهای لازم جهت کاهش میزان این ریسک هارا به بیمار توصیه نمایند.
توصیه های لازم در زمینه رژیم غذایی و فعالیتهای جسمانی
دستورالعمل سال 2013 انجمن بین المللی قلب آمریکا، توصیه های لازم جهت برخورداری از سبک زندگی سالم و برخورداری از قلب سالم را بر اساس مطالعات جدید ارائه نموده است. این دستورالعمل 2 مسئله مهم را مورد توجه قرار داده است. 1. رژیم غذایی.2. فعالیت جسمانی. هر دوی این موارد تاثیر بسزایی را بر روی سلامت قلب و عروق خواهند داشت.
تاثیر رژیم غذایی در کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی در 10 سال آینده
• رژیم غذایی، ابزار لازم جهت کاهش سطح کلسترول و فشار خون می باشد. کلسترول و فشار خون هر دو ریسک فاکتورهای تاثیرگذاری در ابتلا به بیماری قلبی عروقی می باشند.
• افراد مبتلا به پرفشاری خون و کلسترول بالا باید در رژیم خود به مقدار زیادی از سبزیجات، میوه ها و سبوس و محصولات کم چربی نظیر لبنیات کم چرب، مرغ، ماهی، روغن های گیاهی و مغزهای روغنی استفاده کنند. آنها همچنین، باید از مصرف شیرینی جات، آبمیوه های غیر طبیعی و گوشت قرمز بپرهیزند.
• استراتژی های مفید تغذیه ای نظیر رژیم غذایی DASH جهت حفظ سلامت قلب وجود دارد.
• بیمارانی که می خواهند کلسترول شان را کاهش دهند، باید از مصرف چربی های اشباع و نیمه اشباع مانند روغن های جامد بپرهیزند و تنها 5-6 درصد از کالری دریافتی روزانه شان می تواند از چربی اشباع باشد.
• بیماران مبتلا به پرفشاری خون نباید بیش از 2400 میلی گرم سدیم و نمک در روز مصرف کنند. مصرف سدیم به میزان کمتر از 1500 میلی گرم در روز بهترین حالت مصرف سدیم است این در حالیست که اگر میزان سدیم به کمتر از 1000 میلی گرم در روز برسد می تواند به کاهش فشار خون کمک کند.
• توجه به رژیم غذایی در بیماری دیابت نیز می تواند به کاهش ریسک بروز بیماریهای قلبی عروقی در آینده کمک کند.
تاثیر فعالیت جسمانی در کاهش ریسک بیماری قلبی عروقی در 10 سال آینده
• فعالیت جسمانی منظم می تواند سطح کلسترول و فشار خون را کاهش دهد و بدین ترتیب ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی را بکاهد.
• به طور کلی، افراد باید 3-4 بار در هفته و هر بار به مدت 40 دقیقه ورزش کنند.
• سطح کلسترول را می توان با انجام ورزشهایی با شدت متوسط (راه رفتن ملایم) یا شدید (دوندگی و دوچرخه سواری) کاهش داد.
توصیه های لازم جهت کاهش وزن
دستورالعمل انجمن قلب امریکا جهت کاهش اضافه وزن و چاقی می تواند بهترین راه کاهش وزن و مناسب ترین نوع جراحی چاقی را ارائه دهد.
چاقی چیست؟
چاقی بیماری است که با تجمع چربی در بدن، سلامت افراد را به مخاطره می اندازد. چاقی با استفاده از شاخص توده ی بدنی BMI ، قد، وزن و دور کمر قابل تشخیص است.
چاقی با شاخص توده ی بدنی 30 و بالاتر تعیین می شود.
چاقی شکمی بصورت دور کمر بالاتر از 100 سانتیمتر در مردان و یا بالاتر از 5/87 سانتیمتر در زنان تعیین می شود.
فواید کاهش وزن:
چاقی ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و مرگ را افزایش می دهد. در افراد چاق کاهش تنها 3 تا 5 درصد از وزن بدن می تواند فشار خون و سطح کلسترول خون و ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهد. بصورت ایده آل پزشکان کاهش 5 تا 10 درصدی وزن بدن را در افراد چاق جهت ارتقاء هر چه بیشتر سلامت افراد توصیه می کنند.
راهکارهای کاهش وزن:
هیچ رژیم یا برنامه ی کاهش وزن مشخصی وجود ندارد که برای همه ی بیماران کاربردی باشد. بطور کلی کاهش دریافت کالری و تغییر سبک زندگی شامل فعالیتهای ورزشی و تغییرات رفتاری می تواند در کاهش وزن و حفظ وزن کاهش یافته کمک نماید.
جراحی لاغری:
جراحی می تواند انتخاب مناسبی جهت کاهش عوارض بیماریها و ارتقاء سلامت افراد باشد. البته به خاطر داشته باشید که جراحیهای لاغری تنها در بیماران پرخطر توصیه می گردد.
دستورالعمل های جدید، جراحی را تنها در بیمارانی با چاقی شدید (شاخص توده ی بدنی 40) و یا در بیماران با شاخص توده ی بدنی بالاتر از 35 همراه با ابتلا به یک بیماری همراه توصیه می کنند.
توصیه های لازم جهت کاهش کلسترول خون
کالج قلب آمریکا و انجمن قلب آمریکا (AHA) استانداردهای جدیدی را جهت درمان کلسترول ارائه نموده اند. هدف اصلی کاهش کلسترول، کاهش ریسک حمله قلبی، سکته قلبی و مرگ است. به همین دلیل، تمرکز اصلی تنها بر کاهش کلسترول نیست، بلکه تشخیص درگیری فرد با بیماری های قلبی عروقی و یا ریسک ابتلای فرد به بیماری قلبی ناشی از تصلب شرائین است.
ASCVD چیست؟
حمله قلبی و سکته ی قلبی اغلب به دلیل بیماری های قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین بروز می کند(ASCVD). این بیماری بدلیل ایجاد پلاک های چسبنده سرشار از کلسترول در عروق ایجاد می شود. به مرور زمان این پلاک های ممکن است سفت تر شده و مسیر رگ را باریک کنند.
پس از بررسی ریسک ابتلا حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
نکات اصلی در ارزیابی بیماران
• پزشکان می باید به بررسی دقیق افرادی که احتمال ابتلای آنها به بیماری قلبی عروقی ، ویاسکته حمله قلبی زیاد است، پرداخته و این افراد را تحت درمان قرار دهند.
• همراهی کلسترول بالا با فاکتورهای ریسک دیگر احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را افزایش می دهد.
• آگاهی از میزان ریسک حملات قلبی و سکته قلبی می تواند به شما و پزشکتان کمک کند تا میزان نیاز به درمان های دارویی نظیر استاتین را راحت تر درک کنید.
• در صورت نیاز به درمان دارویی، استاتین، خط اول درمان جهت کاهش ریسک سکته و حملات قلبی می باشد. در افرادی که استاتین قابل مصرف نباشد می توان از دیگر داروهای کاهنده کلسترول استفاده کرد.
اندازه گیری میزان ریسک :
ارزیابی ریسک می تواند نیاز به درمانِ کاهش ریسک ابتلا به حمله یا سکته قلبی را نشان دهد. پزشک در زمان ارزیابی بیمار ابتدا از وی شرح حال گرفته و سپس میزان ریسک کلی ابتلا به سکته یا حمله قلبی را می سنجد. در شرح حال، پزشک تمایل دارد که از سابقه شما در ابتلا به حمله قلبی، سکته یا اختلال عروق قلب، گردن یا پا مطلع شود.
فاکتورهای خطر :
• علاوه بر کلسترول تام، کلسترول بد (LDL) و کلسترول خوب (HDL)، پزشک، سن شما، ابتلا به دیابت، استعمال سیگار و پرفشاری خون را بررسی خواهد کرد.
• عادات و سبک زندگی، دیگر بیماریها و هرگونه مصرف دارو، سابقه فامیلی کلسترول بالا یا حملات قلبی و سکته قلبی نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
• نتیجه آزمایش خون از نظر چربی خون نیز علاوه بر کلسترول مورد نیاز است. جهت آزمایش چربی خون باید پیش از آزمایش خون، ناشتا باشید.
تست های دیگری نیز ممکن است جهت بررسی ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مورد نیاز باشد. این تست ها عبارتند از :
بررسی ریسک بیماری در دوره های زندگی:
به این معنی که چقدر ممکن است شما در طول عمرتان، دچار حمله قلبی یا سکته قلبی شوید.
کلسیم عروق قلبی:
آزمایشی است که وجود پلاک یا چربی را در دیواره عروق قلب نشان می دهد.
CRP:
تستی است که نشاندهنده ،میزان التهاب یا آسیب در بدن است. سطح بالاتر CRP با ابتلا به حمله قلبی یا سکته مرتبط است.
ABR (نسبت فشارخون ساق پا به بازو):
نسبت فشار خون در پا به فشار خون در بازو که می تواند بروز بیماری های عروقی احشایی را پیش بینی کند.
در صورتی که سطح LDL بسیار بالا باشد، پزشک باید با استفاده از بررسی های ژنتیکی یا خانوادگی، احتمال ابتلا به کلسترول بالا را بررسی کند.
درمان کلسترول بالا
پزشک با ارائه توصیه های لازم جهت تغییر سبک زندگی و انجام فعالیتهای ورزشی، در صورت نیاز درمان دارویی انجام می دهد.
سبک زندگی قلب سالم:
• رژیم غذایی سرشار از سبزیجات ومیوه ها: رژیم سرشار از محصولات کم چرب، مرغ، ماهی و مغزها و محدودیت مصرف شیرینی و آبمیوه های شیرین توصیه می شود.
• فعالیت ورزشی منظم:با پزشکتان در مورد تعداد دفعات و میزان انجام فعالیتهای ورزشی مشورت کنید.
• وزن نرمال را حفظ کنید.
• سیگار نکشید.
• گاهی تغییر سبک زندگی به تنهایی کافی نیست: باید از داروهایی نظیر استاتین جهت کاهش ریسک ابتلا به بیماری های قلبی عروقی استفاده کرد.
درمان دارویی:
دونوع درمان وجود دارد. 1. استاتین 2. غیر استاتین
درمان با استاتین
درمان با استاتین در موارد زیر توصیه می شود.
1. ریسک بالای ابتلا به بیماری قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین
2. سطح بالای LDL )190 میلی گرم/ دسی لیتر و بیشتر)
3. دیابت نوع دوم و افراد 40-75 ساله
4. احتمال بیشتر ابتلای به حمله یا سکته ی قلبی در 10 سال آینده (میزان ریسک 5/7 % و بیشتر) در افراد 40-75 ساله
بعلاوه استاتین ممکن است با تشخیص پزشک در موارد زیر نیز تجویز شود.
1. سابقه خانوادگی حمله یا سکته قلبی زودرس
2. کلسترول LDL بالای 160 میلی گرم/ دسی لیتر
3. CRP بالاتر یا مساوی 2 میلی گرم /لیتر
دوز مناسب استاتین
افرادیکه سابقه ی حملهی قلبی، سکته ی قلبی و یا هر نوع بیماری قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین داشته اند می توانند تحت درمان با بالاترین دوز استاتین قرار گیرند.
درمان تک داروئی با استاتین بهتر از درمان چند داروئی می باشد.
دوز متوسط استاتین می تواند در بیماران 75 ساله و بیشتر مبتلا به بیماریهای قلبی ناشی از تصلب شرائین و یا در صورت بروز هرگونه عارضه ناشی از مصرف دوز بالای دارو توصیه گردد.
دیگر انواع داروهای کاهش دهنده ی کلسترول خون:
برخی از افراد نمی توانند از بالاترین دوز استاتین استفاده کنند. بنابراین در این بیماران می توان از داروهای غیر از استاتینی استفاده نمود. درمان داروئی در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین مبتلا به دیابت و یا مبتلا به سطح بالای کلسترول بد خون (190 ) الزام آور است.
بروز عارضه در اثر مصرف استاتین پس از پیوند اعضاء، درمانهای چند داروئی بیماری ایدز، آنتی بیوتیک هائی نظیر اریترومایسین، کلاریترومایسین و یا درمانهای ضد قارچ خوراکی می توانند باعث قطع مصرف استاتین و تجویز داروهای دیگر کاهش دهنده ی کلسترول گردند.
چگونه ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش دهیم؟
• انتخاب رژیم غذائی سالم، ورزش کردن، عدم استعمال دخانیات و حفظ تناسب اندام و وزن و همچنین درمان داروئی در صورت لزوم می توانند باعث کاهش ریسک بیماریهای قلبی شوند.
• عوارض جانبی ناشی از مصرف استاتین را به پزشک تان اطلاع دهید.
• داروهایتان را در زمان مشخص و به میزان معین مصرف نمائید.
• آزمایش کلسترول و دیگر آزمایشات لازم تجویز شده توسط پزشک را انجام دهید.
• نتایج آزمایشات می تواند به لزوم ادامه یا قطع استاتین کمک نماید
گروههای مجاز مصرف استاتین
پنج نکته ی مهم در درمان با استاتین:
1. چهار گروه مجاز به استفاده از استاتین هستند.
I. افرادیکه مبتلا به بیماریهای قلبی ناشی از تصلب شرائین، سندورم های حاد قلبی، سابقه ی انفارکتوس، میوکارد، آنژین قلبی، عروق سازی مجدد قلبی، بیماریهای عروق احشائی بدون وجود نارسائی قلبی سطح 2 تا 4 یا تحت همودیالیز، مجاز به مصرف استاتین هستند.
II. افراد با LDL 190 میلی گرم در دسی لیتر در اولین آزمایش
III. افراد 40 تا 75 ساله مبتلا به دیابت و سطح LDL، 70 تا 189 میلی گرم در دسی لیتر بدون علائم بالینی بیماری قلبی ناشی از تصلب شرائین.
IV. افراد بدون علائم بالینی،بیماری قلبی ناشی از تصلب شرائین یا دیابت که 40 تا 75 ساله بوده و LDL در حد 70 تا 189 میلی گرم داشته و ریسک بیماری قلبی ناشی از تصلب شرائین در ده سال آینده ی آنها 7.5 درصد یا بیشتر باشد.
2. این که کدام افراد جزو گروه IVهستند را می توان با اندازه گیری میزان ریسک توسط ابزار ارزیابی ASCVD تشخیص داد.
3. تغییر در سبک زندگی:
تغییرات سبک زندگی (انتخاب رژیم مناسب، فعالیت جسمانی منظم، اجتناب از استعمال دخانیات و حفظ تناسب اندام و وزن ) و کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین همراه با مصرف داروهای کاهنده ی کلسترول می تواند به حفظ سلامت افراد کمک کند
4. هیچ مدرکی دال بر استفاده ی ممتد از درمانهای دارویی LDL و HDL وجود ندارد. به همین دلیل جهت مصرف هرگونه داروئی اعم از استاتین و غیره در افراد با ریسک بالای بیماری قلبی، مشورت بیمار با پزشک توصیه می گردد.
5. این دستورالعمل انجام تست ارزیابی ریسک ده ساله ی ابتلای بیماری قلبی ناشی از تصلب شرائین را به زنان و مردان سفید و سیاهپوست توصیه می کند.
اصطلاحات معمول قلبی و عروقی
ABR
نسبت فشار خون در پا در مقایسه با فشار خون بازو که می تواند بیماریهای عروقی احشائی را پیش بینی نماید.
بیماری قلبی ناشی از تصلب شرائین (ASCVD): حمله ی قلبی و سکته اغلب به دلیل بروز بیماریهای قلبی عروقی ناشی از تصلب شرائین رخ می دهد. این بیماری به دلیل ایجاد پلاکهای سرشار از کلسترول چسبنده در عروق ایجاد می شود. به مرور زمان این پلاکها سفت تر شده و مجرای عروق را نازک می کند.
CRP
سی ری اکتیو پروتئین، سطح التهاب بدن را می سنجد. سطح افزایش یافته ی CRP اغلب به دلیل عفونت و ابتلا به بیماریهای مزمن اتفاق می افتد.البته آزمایش CRP نمی تواند محل التهاب و علت ایجاد کننده ی التهاب را نشان دهد.
کلسترول
کلسترول یک ماده ی مومی به شکل چربی در خون است. کلسترول به طور کلی برای بدن مضر نیست. کلسترول در ساخت پوشش خارجی سلولها و کمک به بدن در سااخت ویتامین دی و تولید هورمونهای خاصی کمک می نماید.
کلسیم عروق قلبی
نوعی تست آزمایشگاهی است که حضور پلاک یا چربی را در دیواره های عروق قلبی مشخص می کند.
بیماریهای عروق قلبی
بیماری های عروق قلبی اغلب زمانی بروز می کند که عروق قلبی(کرونر) که سوخت مورد نیاز خون را به قلب می رساند، آسیب ببیند. نوعی از بیماریهای قلبی بر اثر تولید چربی و کلسترول در خون ایجاد می شود که به دیواره ی داخلی عروق می چسبد. این بیماری به تصلب شرائین یا آترواسکلروز معروف است. در زمان بروز تصلب شرائین، عروق باریک شده و یا مسدود می شود، بخاطر داشته باشید که بیماریهای قلبی اغلب در دراز مدت ایجاد می گردد. اما اغلب افراد تا زمان بروز علائم از وجود آن بی اطلاع هستند.
دیابت
وقتی شما مبتلا به دیابت نوع دوم هستید، بدنتان نمی تواند به میزان کافی، انسولین تولید و یا استفاده کند. این مسئله باعث افزایش گلوکز (قند خون) شده و در دراز مدت افزایش قند خون می تواند باعث تخریب عروق خونی در قلب، چشم، کلیه، مغز و دیگر اندام ها شود.
HDL
لیپو پروتئین با غلظت بالا یا کلسترول خوب، به دلیل کمک به تحرک کلسترول در خارج از بدن مفید می باشد. HDL این کار را با چسبیدن به کلسترول در جریان خون و برگرداندن آن به کبد جهت خارج کردن کلسترول انجام می دهد. هر چه سطح HDL بالاتر باشد، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی در افراد کمتر می شود.
حمله قلبی
ماهیچه ی قلب برای فعالیت به اکسیژن و مواد غذائی نیازمند است. حمله ی قلبی یا آنفارکتوس قلبی اغلب زمانیکه جریان خون به طور ناگهانی قطع می شود، بروز می کند، در مدت کوتاهی پس از حمله ی قلبی، بخشی از قلب آسیب دیده و یا می میرد؛ به همین دلیل مراقبت اورژانس در زمان حمله ی قلبی ضروری است. در صورتیکه تصور می کنید دچار حمله ی قلبی شده اید، هر چه سریعتر با اورژانس 115 تماس بگیرید.
فشار خون بالا
فشار خون، فشاری است که خون در هنگام حرکت در مقابل دیواره های عروق ایجاد می کند. پرفشاری خون به مرور زمان می تواند باعث تضعیف قلب، عروق خونی، کلیه ها و اندامهای بدن گردد.
LDL
لیپوپروتئین با غلظت پائین، به کلسترول بد معروف است. LDL بخش اعظم چربی و تنها بخش کوچکی از پروتئین را از کبد به اندامهای بدن حمل می نماید. هر چه سطح LDL بالاتر باشد، می تواند بعنوان یک فاکتور خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی در نظر گرفته شود، زیرا در موقعیتهای خاصی می تواند باعث سفتی عروق و آترواسکروز شود.
سندروم متابولیک
سندروم متابولیک ترکیبی از فشار خون بالا، قند خون بالا، چاقی کمر، کاهش کلسترول خوب و افزایش تری گلیسیرید می باشد. سندروم متابولیک ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و سکته را افزایش می دهد. کاهش وزن و افزایش فعالیتهای جسمانی می تواند ریسک بروز سندورم متابولیک را کاهش دهد.
بیماری قلبی احشائی
بیماری قلبی احشائی بصورت نازک شدگی و انسداد عروق مشخص می شود. این بیماری می تواند باعث کاهش جریان خون به پاها و بازوها گردد. وقتی شما راه می روید و یا ورزش می کنید، ممکن است ماهیچه های پا خون کافی دریافت نکرده و دچار کرامپ ها و گرفتگی های عضلانی دردناک شوید.
استاتین: استاتین نوعی داروست که جهت درمان کلسترول بالا استفاده می گردد. استاتین آنزیمی را که بدن جهت تولید کلسترول نیاز دارد مسدود کرده و باعث کاهش سطح کلسترول خون می شود.
سکته
مغز شما مرکز کنترل اصلی بدن است. مغز اغلب فعالیتهای فرد نظیر تحرک، احساسات، توانائی تفکر، گفتار و یادگیری را هدایت می کند. جهت انجام این فعالیتها مغز شما نیازمند دسترسی به منبع مداوم خون سرشار از اکسیژن و مواد غذائی است. به همین دلیل است که در صورت ابتلا به سکته که قطع جریان خون می باشد، سلولهای مغز سریعاً می میرند. سکته علت اصلی مرگ و ناتوانی در بزرگسالان است. بر اساس گزارشات انجمن سکته ی امریکا، در هر چهل ثانیه یک سکته در امریکا اتفاق می افتد.
تری گلیسیرید
تری گلیسیرید نوعی چربی است که در خون وجود دارد. بدن از تری گلیسیرید جهت تامین انرژی استفاده می کند. برخی از تری گلیسیرید ها جهت حفظ سلامت بدن مورد نیازند، اما تری گلیسیرید بالا می تواند ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را افزایش داده و نشانه ای از سندورم متابولیک باشد.