جنین و مادر باردار در هفته 34 بارداری
دکتر آفاق حسن زاده راد
هفته سی و چهارم بارداری: فرزند شما به اندازه یک کدو تنبل است.
بیشتر اعضای بدن فرزندتان کاملاً شکل گرفته است، و سیستم عصبی و ریهها همچنان در حال تکامل است. ناخنهای دست به انتهای انگشتان میرسد، اما ناخنهای پا هنوز رشد نکرده است. فرزندتان میتواند موهای زیادی بر بدن داشته باشد. به علت کاهش فضا، حرکات او کاهش مییابد و به تدریج به وضعیت زایمان، یعنی حالتی که سر او به سمت پایین است، قرار میگیرد. هر چند ممکن است این حالت نهایی او نباشد.
قد جنین در هفته سی و چهارم، از سر تا نوک پا، تقریباً 44 سانتیمتر است و حدود 2.1 کیلوگرم وزن دارد.
بیشتر بخوانید :
جنین و مادر باردار در هفته 40 بارداریمادران در هفته سی و چهارم بارداری:
علایمی که در این زمان تجربه میکنید مختص علایم انتهای بارداری هستند، و برخی از آنها عبارتند از:
دید محو، مجموع هورمونها، افزایش حجم مایعات بدن، و کاهش خواب میتواند دید شما را اندکی کاهش دهد. اما اگر علاوه بر کاهش دید، با سردرد، ورم، افزایش شدید یا ناگهانی وزن و ورم بدن مواجه شدید، میتواند نشانه پرهاکلامپسی باشد و حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
خستگی،
یبوست، که رخ دادن آن در این زمان میتواند سبب ناراحتی شود، اما طبیعی است. به طور منظم پیادهروی کنید و مایعات و مواد غذایی غنی از فیبر استفاده کنید.
همورئید، فشار وزن جنین بر دستگاه گوارش و یبوست ممکن است سبب وقوع همورئید شود. اقدامات لازم برای رفع یبوست را انجام دهید.
ورم مچ دست و پا،
فشار شکمی، همان طور که جنین برای زایمان آماده میشود در لگن پایینتر میرود. به همین دلیل ممکن است در لگن خود به ویژه روی مثانهتان احساس فشار کنید.
انقباضهای برکستون هیکس، در هفته سی و چهارم حس گرفتگی کاملاً طبیعی است. بدن شما دارد خود را برای زایمان آماده میکند. اما دقت کنید درد در ناحیه لگن در هفته سی و چهارم میتواند نشان دهنده یک مشکل باشد. انقباضاتی که پس از یک ساعت از بین نمیروند، خونریزی از واژن و درد در ناحیه پایین لگن نشانه زایمان زودرس است.
ارتفاع برجستگی شکم شما ممکن است نسبت به گذشته کاهش پیدا کرده باشد، زیرا فرزندتان به سمت لگن پایین رفته است. با این که نفس کشیدن راحتتر شده است، اما فشار جنین به مثانه باعث تکرر ادرار میشود.
مراقبت بارداری در هفته سی و چهارم:
این هفته جهت دریافت مراقبت خود به پزشک خواهید رفت و پس از انجام معاینات از سلامت خود و فرزندتان اطمینان خواهید یافت. ممکن است بنا بر تشخیص پزشکتان، سونوگرافی فیزیولوژیک پروفایل انجام دهید.
توجه داشته باشید از هفته سی و ششم تا انتهای بارداری، شما هر هفته به پزشک خود مراجعه خواهید کرد.
در این هفته چه کنیم؟
نوبت بعدی مراقبت خود را در هفته سی و ششم تعیین کنید
بیشتر بخوانید :
استرس در بارداری و خطر پوسیدگی دندان در فرزنداندکتر آفاق حسن زاده راد۳۹۶ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها