زالو درمانی چیست؟
دکتر آزاده کریم حدیثی
زالو از دوران مصر باستان نقش مهمی در درمان داشته است. در مصر باستان از زالو در درمان ناهنجاریهای عصبی، دردهای دندانی، عارضه های پوستی و عفونت ها استفاده می شده است. امروزه از زالو در جراحی پلاستیک و در جراحی ها استفاده می گردد. پروتئین هائی که زالو ترشح می کند از لخته شدن خون ممانعت بعمل می آورد. در واقع این ترشحات یکی از عوامل ضد انعقاد خون هستند.
زالودرمانی امروزه بعنوان یک راهکار آسان و ارزان برای پیشگیری از بروز بیماریها و در درمان بیماریها استفاده می شود.
زالوها چگونه عمل می کنند؟
زالو سه فک با دندانهای ردیف شده ی کوچک دارد. زالو بوسیله این دندانها، پوست فرد را سوراخ می کند و بوسیله نیش زدن، بزاق خود را وارد بدن فرد میزبان می کند. این بزاق خاصیت ضد انعقاد خون دارد. آنگاه زالو شروع به مکیدن خون فرد می کند. میزان خونی که زالو می مکد در افراد مختلف متفاوت است. از این عملکرد زالو می توان در موقعیتهای پزشکی مختلفی سود برد. افرادی که از عوارض بیماری دیابت رنج می برند و یا افرادی که دچار عارضه های قلبی هستند و همچنین افرادیکه می خواهند جراحی های زیبائی انجام دهند و ممکن است قسمتی از بافت خود را از دست دهند و همچنین برای درمان رگهای واریسی و لخته های خونی می توانند از زالو استفاده کنند.
آیا زالودرمانی برای همه افراد مجاز است؟
- افراد زیر 18 سال مجاز به زالودرمانی نیستند.
- همچنین زنان باردار نیز نباید از این نوع درمان در دوران بارداری خود استفاده نمایند.
چه بیماریهائی را می تواند با زالودرمانی درمان نمود؟
در واقع با چسبیدن زالو به بدن بیمار، زالو خون آن ناحیه را می کشد و در عوض پروتئین هائی را در خون فرد آزاد می کند که مانع از لخته شدن خون فرد می گردد. آزاد شدن این پروتئین ها در خون همچنین به بهبود جریان خون و همچنین ممانهت از مرگ بافت بدن کمک می نماید. با برداشتن زالو از بدن، زخم هائی ایجاد می شود که این زخم ها پس از چند روز خود بخود خوب می شود.
داروهائی که از بزاق زالو ایجاد شده اند می توانند بیماریهای مختلفی را درمان نمایند که این بیماریها شامل
1- هموروئید
2- فشار خون
3- وریدهای واریسی
4- عارضه های پوستی
5- آرتروز
6- عارضه های قلبی
7- سرطان
زالودرمانی در سالهای اخیر بعنوان یک درمان جایگزین برای افراد مبتلا به عارضه های قلبی و عروقی بوده و از دیگر فواید استفاده از زالودرمانی کمک به کاهش سرطان ریه در فرد مبتلا است. بزاق زالو خاصیت ضد التهابی دراد. خاصیت ضد التهابی بزاق زالو می تواند در کم کردن درد و التهاب محل جراحی کمک کننده باشد.
آیا زالودرمانی عوارض جانبی هم دارد؟
زالودرمانی یک درمان ساده است که در مقایسه با سایر درمانها از عوارض جانبی کمی هم برخوردار است. از جمله خطراتی که استفاده از زالو درمانی می تواند به همراه داشته باشد خطر بروز عفونتهای باکتریایی در فرد است.
- حتماً برای انجام زالودرمانی از زالوهایی استفاده کنید که در محیطی مناسب و سالم رشد نموده اند.
- ساعاتی پس از زالودرمانی، خونریزی از محل نیش زالو ممکن است اتفاق افتد. بنابراین اگر پس از زالودرمانی متوجه خونریزی در محل نیش زالو شدید نگران نشوید؛ در صورتیکه خونریزی بیش از چند ساعت طول کشید حتماً به پزشک خود اطلاع دهید تا از خونریزی بیش از اندازه در فرد جلوگیری شود.
البته به افرادیکه دچار بیماری خودایمنی هستند توصیه می شود از زالودرمانی استفاده نکنند
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها