به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛مرتضی جعفری با اشاره به شعار هفته سلامت تحت عنوان «ایمنی غذا از مزرعه تا سفره» گفت: از آنجایی که شیر و فرآوردههای آن از منابع غنی پروتیین، B2، کلسیم به شمار میروند لذا باید در سفره روزانه لحاظ شود.
معاون غذا و داروی دانشکده علوم پزشکی آبادان افزود: متخصصان علم تغذیه در هرم استاندارد غذایی مصرف روزانه دو تا چهار واحد شیر و فرآوردههای آن شامل شیر، ماست، پنیر و بقیه مواد لبنی را توصیه کردهاند.
وی بر مصرف روزانه دو لیوان شیر، یک لیوان ماست و 45 گرم پنیر به عنوان بهترین ترکیب غذایی توصیه شده تاکید کرد و گفت: تا حد ممکن از خرید شیر خام (غیر پاستوریزه) خودداری کنید اما چنانچه مجبور به استفاده از شیر خام هستید، به طور حتم باید آن را جوشانده و 10 دقیقه در حال جوش به هم بزنید.
جعفری با بیان اینکه شیر خام (غیر پاستوریزه) را به هیچ وجه پیش از جوشاندن در یخچال نگذارید یادآور شد: ظروف مورد استفاده برای شیر غیر پاستوریزه پس از مصرف، باید با آب و مایع ظرفشویی شسته شوند.
وی با بیان اینکه گاهی به شیر فاسد جوش شیرین میزنند تا دلمه نبندد، ادامه داد: بر این اساس باید از خرید شیر فلهای (کیلویی) پرهیز کرد، ضمن آنکه شیر پاستوریزه پس از خرید، باید حتما در یخچال و در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد، برای مدت حداکثر 48 ساعت نگهداری شود.
معاون غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی آبادان با تاکید بر عدم نگهداری شیر پاستوریزه در خارج از یخچال گفت: چنانچه شیر پاستوریزه بیشتر از 48 ساعت در یخچال بماند و علایم فساد و بریدگی در آن مشاهده نشود، باید پیش از مصرف آن را حداقل به مدت یک دقیقه جوشاند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود افزود: از آنجایی که کلسیم موجود در شیر و لبنیات به ویژه پنیر و ماست قادر به جذب عناصر سنگین است لذا میتواند با فلزات سنگین مثل سرب ترکیب شده و باعث دفع آنها از بدن شود.
معاون غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی آبادان بیان کرد: متخصصان علم تغذیه، شیر را یکی از منابع دریافت ویتامین دی میدانند که به دلیل ویژگی خاص کازیین (پروتیین شیر) در ایجاد پیوند با انواع ذرات فلزی در هوا، مصرف روزانه آن میتواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی شود.
به گفته جعفری، مصرف شیر سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی مری و معده میشود.
وی با بیان اینکه تاریخ انقضاء بر اساس کیفیت ماده اولیه، نوع محصول، فرایند تولید، بستهبندی و نیز شرایط نگهداری، در زمان ماندگاری تعیین میشود، افزود: به طور مثال در مورد شیر پاستوریزه، با توجه به شرایط نگهداری و کیفیت اولیه آن، بین دو تا پنج روز امکان ماندگاریاش وجود دارد.وی از تب مالت، سل، لیستریوز، سقط جنین و عوارض چشمی، سالمونلوز (حصبه ،شبه حصبه) اسهالهای خونی و ناراحتیهای گوارشی به عنوان مهمترین بیماریهای قابل انتقال از شیر دام به انسان نام برد.
معاون غذا و دارو دانشکده علوم پزشکی آبادان در پایان یادآور شد: هر نوع میکروب و یا ویروس یا انگل بیماریزا می تواند از طریق محیط و یا اشخاص، به شیر و از این طریق به انسانها منتقل شود.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها