بلوغ زودرس چیست؟

دکتر ستیلا دلیلی

view

 

بلوغ زودرس چیست ؟

در صورتی که صفات ثانویه جنسی در دختری در کمتر از سن هشت سال اتفاق بیفته فرد دچار بلوغ زودرس هست. همچنین در پسران سن بلوغ زودرس و ظاهر شدن صفات ثانویه جنسی ٩ سال می باشد.

بلوغ زودرس در افراد می تواند به شکل های مختلفی اتفاق بیفتد.

 رشد زودرس پستان

رشد زودرس پستان ها میتواند به دلایلی همچون افزایش فعالیت تخمدانها و یا افزایش حساسیت به سطح پایین استروژن و یا عواقب متابولیک چاقی اتفاق بیفتد. معمولاً تغییرات مهم دیگری که نشان‌دهنده بلوغ باشد مشاهده نمی شود. ممکن است تنها یک پستان دچار رشد شود.بین سنین ۱ تا ۴ سالگی بلوغ زودرس پستان ها شایع تر است.

بلوغ زودرس مربوط به گنادوتروپین ها

علت معمولا بلوغ زودرس جنسی در بلند مدت مشاهده میشود. قد نهایی این افراد در نهایت دچار کاهش است.

بیشتر بخوانید :

روش درمان بلوغ زودرس

شروع پیش از موعد قاعدگی

شروع پیش از موعد قاعدگی معمولا همراه با علائم دیگری می باشد. خونریزی معمولا در فرد یک تا سه دوره اتفاق می‌افتد. پس از آن قاعدگی متوقف می‌شود و سپس دوباره در دوران بلوغ در زمان طبیعی خود آغاز می گردد.

  شروع زودرس تولید آندروژن های آدرنال

 شروع پیش از موعد تولید آندروژن های غدد فوق کلیوی باعث رویش موهای زیر بغل و ناحیه تناسلی گردد.

و معمولاً در سن بین ۶ تا ۸ سالگی در افراد مشاهده می شود. ممکن است در سنین پایین تر نیز قابل مشاهده باشد. و معمولاً با رشد اسکلتی در کودکان است که البته این رشد تاثیری بر میزان قد نهایی کودکان ندارد.

تغییرات زنانه در مردان

تغییرات زنانه در مردان ممکن است به علت کاهش فعالیت گناد ها و یا بیماری های مادرزادی مثل سندروم کلاین فلتر رخ دهد.  بروز بیماری های اکتسابی مثل عفونت ها و یا پرتودرمانی و مصرف برخی از داروها مثل آمفتامین کتوکونازول و یا داروهای ضد سرطان و همچنین داروهای ضد افسردگی تواند باعث بروز تغییرات زنانه در مردان گردند. تومورهای ترشح کننده استروژن همچون تومور سلول های سرتولی و یا کبدی و یا کلیوی می توانند باعث ایجاد این تغییرات شوند.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید