بی اشتهایی خودرا با مصرف خودسرانه دارو درمان نکنید

view

 به گزارش "وبدا "دکتر مجید حنیفه ،کاهش اشتها را نشانه یا علامت تعداد زیادی از بیمارها، حالات روحی و روانی، وضعیت های اجتماعی و اقتصادی افراد و مصرف بسیاری از داروها برشمرد و گفت: در درمان کاهش اشتها نخست باید به دنبال علت پیدایش و رفع آن بود.

وی افزود: اگر بی اشتهایی همراه با علایمی مانند کاهش وزن به میزان خیلی زیاد و بدون دلیل در دوره زمانی کوتاه، ابتلا به بعضی از نشانه های افسردگی شامل اختلال در خواب، اضطراب، بی میلی به انجام کارها و وابستگی به داروهای محرک، مخدر و یا الکل و مصرف داروهایی از جمله ترکیبات آمفیتامین، انتی بیوتیک ها، داروهای شیمی درمانی، داروهای پرتو درمانی، کوکایین، کویین و هرویین که بی اشتهایی به همراه دارد حتماً باید به  پزشک مراجعه شود

دکتر حنیفه اظهار کرد: اگر بی اشتهایی به طور ریشه ای و علمی درمان نشود، عوارض بالقوه ای همچون از دست دادن قدرت بدنی و احساس ضعف، سوء تغذیه، پیشرفت بیماری اصلی ایجاد کننده کاهش اشتها، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای عملکرد طبیعی بدن را برای بیمار ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: مصرف خودسرانه داروی سیپروهپتادین برای درمان کاهش اشتها شاید بتواند این علامت را به طور موقت برطرف کند. اما درمان اصلی بی اشتهایی نیست و به احتمال زیاد آثار سریع و زود گذر ناشی از مصرف خودسرانه این دارو بر روی بهتر شدن اشتهای افراد، آنان را از پیگیری دقیق عامل ایجاد کننده کاهش اشتها و در نتیجه درمان بیماری اصلی باز می دارد.

کارشناس تجویز و مصرف منطقی دارو تصریح کرد: سیپروهپتادین خود می تواند زمینه ساز عوارض شایعی چون گیجی و خواب آلودگی، تشنج ، زنگ زدن گوش، احساس ضعف و بی حالی، بالا رفتن ضربان قلب، کاهش دفعات ادرار، زرد شدن چهره فرد، تب، بی قراری، اختلالات خواب، تاری دید، خشکی دهان و بینی، ناراحتی معده، حالت تهوع و یا یبوست باشد.

دکتر حنیفه یادآور شد: در صورت ابتلا به آب سیاه چشم، زخم معده، بزرگی پروستات، سابقه حمله آسم، فشار خون بالا، بیماری قلبی و پرکاری تیرویید حتما از مصرف خود سرانه این دارو خودداری کرده و از توصیه ی آن درصورت تجویز پزشک برای شما، به دیگران (به ویژه افراد مسن و ناتوان) پرهیز کنید

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید