بیضه بالا رونده چیست؟
دکتر کامران اطاعتی
علت، تشخیص و درمان بیضه بالا رونده
اگر بیضه ها بین کیسه بیضه و کشاله ران بالا و پایین بروند اصطلاحاً به آن بیضه بالا رونده یا بیضه رترکتایل Retractile Testicle می گویند.اگر بیضه ها در ناحیه کشاله ران باشند در این حالت به راحتی با جابجایی دست می توان آن را در کیسه بیضه قرار دارد. برای اغلب پسران بیضه بالا رونده در دوران زندگی قبل و یا حدود بلوغ شان بهبود پیدا میکند. اما گاهی ممکن است بیضه ها در داخل کشاله ران ثابت بمانند و دیگر قابل حرکت نباشند که به اصطلاح در این حالت بیضه نزول نیافته اطلاق می شود.
علائم بیضه بالا رونده
در حالت طبیعی بیضه ها در دوران جنینی در داخل شکم قرار دارند و در حوالی زمان تولد وارد کیسه بیضه می شوند. اگر این اتفاق در زمان تولد نیفتد ممکن است تا چند ماه پس از تولد به محل طبیعی خود یا کیسه وارد شوند اما اگر بیضه ها در داخل شکم باقی ماندند به اصطلاح به آن بیضه نزول نکرده ولی اگر بین کیسه بیضه و کشاله ران در حرکت بودند به اصطلاح به آن بیضه بالا رونده گفته می شود.
مهمترین علت بیضه بالا رونده
در این حالت افزایش فعالیت عضلات اطراف بیضه ها(کرماستر) باعث ایجاد بیضه بالا رونده می شود. این عضله مانند کیسه ای به بیضه ها متصل میباشد که باعث بالا بردن بیضه ها در مواقعی مانند هیجان، ترس، خنده و سرما میشود.اگر فعالیت این عضله که به اسم عضله کرماستر بیشتر از اندازه باشد میتواند باعث ایجاد بیضه بالا رونده و کشاندن بیضه ها به داخل کشاله ران گردد
مهمترین عارضه بیضه بالارونده
بیضه بالارونده معمولا مشکلی برای بیمار ایجاد میکند.
تشخیص بیضه بالارونده
در این حالت پزشک فرزندتان را مورد حمایت قرار می دهد اگر در حین معاینه بیضه ها از ناحیه کانال کشاله ران براحتی به کیسه بیضه آمدند و بلافاصله بالا نرفتند تشخیص بیضه بالارونده است اما اگر بسرعت بالا رفت احتمال اینکه بیضه نزول نکرده باشد بیشتر است.
درمان بیضه بالا رونده
بیضه بالارونده معمولا نیازی یه درمان ندارد و فقط نیاز به کنترل ادواری تا دوران بلوغ دارند. اگر بیضه در کانال ماند و قابل پایین آوردن نبود باید تشخیص را به بیضه نزول نکرده تغییر داد که در این موارد درمان جراحی است.
بیشتر بخوانید:
دکتر کامران اطاعتی۶ مطلب
متخصصین
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها