تاثیر آلودگی‌ هوا بر سلامتی

view
 

آلاینده‌های موجود در هوا از طریق رخدادهای طبیعی مانند آتش‌سوزی جنگل‌ها و فعالیت‌های انسانی مانند آلودگی‌های ناشی از صنایع و ناشی از وسایل حمل و نقل ایجاد می‌شود. آلاینده‌ها شامل گازها و مواد شیمیایی و ذرات معلق هواست.

افرادی که دچار بیماری های تنفسی مانند آسم هستند و هم چنین مبتلایان به عارضه های قلبی باید در روزهای با درصد آلودگی های زیاد از انجام ورزشهای سخت اجتناب نمایند.

اصلی ترین آلوده کننده ناشی از سوخت شامل مونواکسید کربن،دی اکسید کربن،دی اکسید نیتروژن،اوزون،ذرات معلق درهوا ودی اکسید سولفور است.

تاثیراتی که تنفس این آلاینده ها بربدن افراد می گذارند شامل موارد زیر است.

مونواکسید کربن: باعث کاهش توانایی خون در حمل اکسیژن می شود.

دی اکسید نیتروژن: باعث ایجاد حمله های آسمی ودیگر اختلالات

اوزون: باعث ایجاد حمله های آسمی ودیگر اختلالات تنفسی می گردد.

ذرات معلق در هوا: تاثیر این ذرات بستگی به ترکیبات شیمیایی این ذرات دارد.

دی اکسید سولفور: استنشاق دی اکسید سولفور نیز باعث ایجاد علایم آسم در فرد می شود.

لایه اوزون: لایه اوزون در فاصله ای حدود10تا50کیلومتربالاتر ازسیاره ها قراردارد. اصلی ترین عملکرد لایه اوزون ،تعدیل میزان اشعه های فرابنفش نور خورشید به سطح  زمین است.

اوزون به وسیله اثر نور خورشید براکسیژن تولید می شود وبا افزایش یکسری از گازها در حال نابودی است. تولید وتخریب اوزون در طبیعت به شکل متعادل اتفاق می افتد. اما فعالیت های انسانی باعث شده که سرعت کاستن از سطح اوزون بسیار بیشتر از تولید اوزون شده است.

اوزون بوسیله ی گازهای کلرورکربن وهالوژن در حال سوراخ شدن است که این سوراخ ها امکان رسیدن بیشتر اشعه ی فرابنفش را به سطح زمین می دهد.

خطرات سلامتی ناشی از سوراخ شدن لایه اوزون:

 عارضه های چشمی بیشتر مثل آب مروارید

 سرطانهای پوست

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید