مطلب قبلی
برخی از تولیدکنندگان مکمل های موجود در بازار مدعی اند که مصرف مکمل هایشان می تواند به کاهش سطح قند خون انسان کمک نماید و در نتیجه می تواند به کاهش احتمال بروز عارضه های قلبی در افراد مبتلا به دیابت بیانجامد.
مکمل های سیر، منیزیم و کوآنزیم کیوده از جمله مکمل های محبوب بین مصرف کنندگان انواع مکمل می باشند. اما شاید برایتان جالب باشد که از جمله مکمل های سنتی که امروزه مورد توجه افراد قرار گرفته است، مکمل دارچین می باشد.
تاکنون تحقیقات کمی در خصوص مصرف مکمل دارچین و اثرات آن صورت گرفته است و شواهد مستدلی مبنی بر تاثیر مصرف آن در افراد دیابتی بدست نیامده است.
آنچه از دارچین می دانیم:
دارچین دارای خواص پزشکی زیادی است. مردم اغلب از دارچین بمنظور کاهش التهابات بدن، کاهش سطح کلسترول خون و برای حفظ بدن در برابر باکتریها استفاده می نمایند. بیش از یک هفته است که محققان به دنبال تاثیرات مصرف دارچین بر ارتقاء سلامت در افراد دیابتی هستند.
مطالعات متعددی در خصوص این مسیله صورت پذیرفته است اما نتایج عدم تاثیر زیاد دارچین در افراد دیابتی را نشان داده است. البته در برخی از مطالعات نتایج حاکی از آن بوده اند که مصرف دارچین می تواند به کاهش سطح گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید خون کمک نماید،
برخی از مطالعات صورت گرفته در این زمینه:
مطالعاتی که در سال 2002 صورت پذیرفتند: در مطالعه ی که در مرکز مراقبتهای دیابت صورت پذیرفت، 30 فرد مبتلا به دیابت نوع دوم به 3 گروه تقسیم شدند. گروه اول بطور روزانه یک گرم مکمل دارچین دریافت نمودند و گروه دوم و سوم 3 و 6 گرم مکمل دارچین دریافت کردند و به 30 نفر گروه دیگر دارونما داده شد. پس از 40 روز کاهش سطح گلوکز، کلسترول و تری گلیسیرید و ای دی ال در تمام افراد مشاهده شد. اما در گروه دوم که از دارونما استفاده کرده بودند تغییری مشاهده نشد.
مطالعاتی که در سال 2013 صورت پذیرفتند: در سال 2013 مطالعه ای بصورت متا آنالیز از 10 مطالعه ی انجام شده در زمینه ی تاثیر مصرف مکمل دارچین، صورت پذیرفت. نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف مکمل های دارچین می تواند به کاهش سطح گلوکز، کلسترول کل، ال دی ال و تری گلیسیرید خون کمک نماید و در عوض باعث افزایش سطح اچ دی ال یا کلسترول خوب در بدن گردید. البته محققان بر این باورند که میزان و نوع دارچین دریافتی و همچنین مدت زمان دریافت این مکمل ها در مطالعات مختلف بوده است
مکمل دارچین مصرف کم یا خیر؟
مصرف دارچین می تواند همراه با فواید زیادی در جهت ارتقاء سلامت انسان باشد، با این وجود انجمن دیابت امریکا به افراد توصیه می کند تا صرفاً به مصرف دارچین به منظور کاهش سطح قند خون خود اکتفاء نکنند.
نتایج بدست آمده از تحقیقات صورت گرفته در این زمینه ضد و نقیض بوده اند و شواهد کافی مبنی بر کارسازی مصرف دارچین بر کاهش سطح قند خون وجود ندارد. از آنجاییکه مکمل های موجود در بازار تحت نظارت انجمن غذا و دارو نیستند، نمی توان از میزان خلوص و محتوای واقعی درون مکمل ها اطلاع داشت، بهترین کار برای حفظ سلامتی افراد دیابتی دنبال کردن برنامه های غذایی مخصوص افراد دیابتی، انجام ورزش منظم و مصرف داروها سر وقت می باشد.
اگر دنبال افزودن دارچین به رژیم غذایی خود هستید بهتر است بجای استفاده از دارچین از پودر یا چوب دارچین در غذاهای خود استفاده نمایید.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها