تنظیم ریتم شبانه روزی با ورزش عصرگاهی

view

در مطالعه ای که در مجله ی فیزیولوژی منتشر شده نشان داده شده است که انجام ورزش می تواند ریتم شبانه روزی انسان را تنظیم نماید، البته برطبق گزارشات اگر ورزش را در میانه ی روز انجام دهید، اثرات آن می تواند عمیق تر باشد.

عوارض اختلالات ریتم شبانه روزی


بروز هرگونه اختلال در ریتم شبانه روزی افراد می تواند باعث افزایش خطر بروز بیماریهای مزمن همچون دیابت، چاقی، فشار خون بالا، از دست دادن حافظه، سردرد، سوء هاضمه، اختلالات خلقی، مشکلات یادگیری و همچنین انواع خاصی از سرطان گردد.

بروز اختلالات در ریتم شبانه روزی چرخه ی خواب انسان را مختل نموده و باعث تحریک رشد سرطان بوسیله ی تغییر در سطح هورمونهایی همچون ملاتونین می گردد. در مطالعه ی صورت پذیرفته بر مدلهای حیوانی محققان به بررسی ریتم شبانه روزی موشها پرداختند. موشها به دو گروه موشهای سالم و موشهای مبتلا به اختلال شبانه روزی بیولوژیک تقسیم شدند.

نتایج نشان داد که بدون در نظر گرفتن زمان انجام ورزش در طول روز، در هر دو گروه موشها مزایای انجام ورزش مشاهده گردید. بعلاوه، نتایج نشان داد که موشهایی که بعدازظهر به ورزش می پرداختند ریتم شبانه روزی دقیق تری داشتند. این یافته ها تعجب محققان را برانگیخت زیرا پژوهشگران تاکنون بر این باور بودند که انجام ورزش در صبح می تواند بیشترین بهره را برای انسان به همراه داشته باشد. اما تحقیق صورت پذیرفته بر روی موشها نشان داد که انجام ورزش در بعدازظهرها می تواند به تنظیم ریتم شبانه روزی موشها کمک نماید.

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید