توصیه هایی در مورد کرونا

view

چرا این ویروس دغدغه جهانی شده است؟

دلیل این است که شیوع این ویروس بسیار زیاد بوده و به راحتی به سایر افراد سرایت پیدا می‌کند. بهترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری شستن مکرر دستها با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه است.

اگر آب و صابون ندارید از ضد عفونی کننده‌های حاوی الکل استفاده کنید. دهان و بینی تان را هنگام عطسه یا سرفه دیگران بپوشانید و از تماس محافظت نشده با حیوانات وحشی و اهلی خودداری کنید.

در تجمعات انبوه حتماً از ماسک استفاده کنید و فاصله یک متری با کسانی که علایم بیماری دارند را رعایت کنید. هنگام سرفه یا عطسه دستمال جلوی دهان گرفته و بعد آن را در سطل زباله بیندازید.

سطوحی که لمس می شود را ضدعفونی کنید و در مکان‌های شلوغ و حمل و نقل عمومی از لمس وسایل و سطوح عمومی بپرهیزید. سعی کنید دستکش یکبار مصرف همراه داشته باشید و گوشت و تخم‌مرغ را کاملا بپزید و هنگام بیماری در خانه بمانید.

در صورت ابتلا به کرونا چه کنیم؟

در صورت ابتلا به ویروس کرونا فعالیت های خارج از خانه را محدود کنید و به جز دریافت مراقبت‌های پزشکی به محل کار مدرسه یا محل‌های عمومی نروید. از حمل و نقل و استفاده نکنید و در یک اتاق متفاوت با افراد دیگر در خانه بمانید.

آیا حیوانات می‌توانند این بیماری را به انسان منتقل کنند؟

بسیاری از حیوانات به عنوان منبع ویروس کرونا شناخته شده اند. این ویروس دارای تاج هایی است که شبیه تاج خورشید است و نام این ویروس از همین موضوع گذاشته شده است. ویروس‌ها برای تکثیر خود مجبور هستند از سلول‌های بدن انسان استفاده کند. خانواده ویروس کرونا دارای ویروس‌های نوپدید و نوظهور است.

سال ۲۰۰۲ کورونا ویروس سارس (خفاش، گربه چینی و انسان) با ۱۰ درصد کشتگی همراه بود. ۸ هزار ۴۳۷ نفر آلوده این ویروس شدند که ۸۱۳ نفر فوت کردند. ویروس سارس از طریق گربه به انسان منتقل شده است و همچنان برخی افراد دچار آن می‌شوند و این ویروس ریشه کن نشده است. همچنین طبق آمار بین ۴۰ الی ۵۰ درصد ویروس مرس کشته داشته است.

ویروس کرونا از خفاش و استفاده از حیوانات آبزی به انسان منتقل شده است. تب بالا، کوتاه شدن تنفس از جمله علائم ویروس کرونا است. ویروس کرونا تنها ریه انسان را درگیر نمی‌کند؛ پس از ریه، کلیه فرد مبتلا شده به کرونا از کار می‌افتد. احتمال ابتلا به این بیماری در افراد دارای بیماری زمینه‌ای بیشتر است.

منظور از بیماری زمینه‌ای چیست؟

این ویروس شناس ادامه می‌دهد: افراد مبتلا به سرطان، ام اس، افرد داری مشکلات ریوی، کلوی و افرادی که پیوند داشته باشند بیشتر در معرض ویروس کرونا قرار دارند. کودکان نیز مبتلا به این ویروس می شوند اما آمار نشان میدهد افراد بالای ۶۰ سال ۸۰ درصد ابتلا به این بیماری را شامل شده‌اند.

طبق گفته محققین ساخت واکسن این بیماری حداقل ۱۸ ماه آینده خواهد بود.

آیا لازم است که مردم از ماسک استفاده کنند؟

اکنون نیازی نیست مردم عادی از ماسک استفاده کنند. افراد باید فاصله یک متری با افرادی که علائم سرماخوردگی دارند را باید رعایت کنند. کشور چین اقدامات زیادی از جمله تاسیس ۲ بیمارستان مجهز در مواجهه با ویروس کرونا را داده است.

استفاده از ماسک های n95 برای ویروس کرونا مناسب است. اکنون بیمارستان های کشور آماده باش هستند. ماسک های جراحی تنها ۲ ساعت و ماسک‌های n۹۵ تنها ۸ ساعت کارایی دارند. درمان برای ویروس کرونا و بسیاری از ویروس ها نداریم؛ ویروس ها وابسته به سلول هستند از همین رو ساخت واکسن و درمان برای ویروس ها سخت است.

دستورالعمل کشوری کرونا ویروس جدید توسط وزارت بهداشت به حوزه های علوم پزشکی سراسر کشور ارسال شده است. کشور در حالت آماده باش قرار دارد و نباید به اخبار منتشر شده در فضای مجازی استناد کرد.

 

منبع: t.me

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید