تومورهای مغز و سیستم عصبی سرطانهای شایع ایران

view

به گزارش پایگاه خبری و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وب دا)؛ دکتر کاظم انوری دانشیار رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این رابطه اظهار داشت: کلینیک و پاراکلینیک در تشخیص صحیح انواع تومورهای مغزی، مکمل یکدیگر هستند و همکاری بین رشته‌ای چند تخصصی به ویژه بین نوروسرجری، انکولوژی، رادیولوژی، پاتولوژی، نورولوژی به تشخیص و مدیریت درمان بهتر این بیماری کمک خواهد کرد .

 عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: از نظر درمانی برخی تومورهای خوش خیم مانند مننژیوما یا تومورهای هیپوفیز که تحت درمان جراحی بادرمان تکمیلی یا بدون آن قرار گیرند احتمال موفقیت بالا است اما در برخی تومورها علیرغم جراحی رادیوتراپی و کموتراپی احتمال عود زیاد است .

 دکتر انوری گفت: به رغم سیر بسیار تهاجمی برخی از این تومورها معمولا در محل اولیه خود عود می‌کنند و احتمال عود بیماری در نقاط دورتر از محل اولیه و یا سایر نواحی سیستم عصبی مرکزی ناچیز است .

 عضو هییت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: در سالیان گذشته تحقیقات گسترده‌ای در حوزه نوروسرجری و نوروانکولوژی بر روش‌های درمانی تومور انجام شده است که احتمال کنترل موضعی را افزایش می‌دهد؛ از جمله این روش‌ها می‌توان به استفاده از تکنیک‌های بهتر جراحی، تصویربرداری حین عمل، استفاده از جراحی کم تهاجمی، افزایش دوز رادیوتراپی با استفاده از روش‌های سه بعدی یا   IMRTدر طراحی درمان، تجویز عوامل دارویی برای افزایش حساسیت به رادیوتراپی را نام برد .

 وی بیان کرد: به‌رغم بکارگیری همه این تکنیک‌ها اما هنوز عود موضعی مهمترین دلواپسی پس از درمان اولیه است. در زمان عود از روش‌های جراحی، کموتراپی و رادیوتراپی مجدد و برخی دیگر از درمان‌های در دسترس می‌توان بهره جست .

 دانشیار رادیوتراپی انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: جایگاه استفاده از هر کدام از این درمان‌ها با کار تیمی از افراد مجرب در این عرصه به تصمیم بهتر منجر خواهد شد .

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید