خواب عمیق و حافظه‌ی ایمنی بدن

view

همگان بر این مسیله واقفند که خواب کافی به حافظه‌ی دراز مدت کمک می‌نماید. اما تحقیقات اخیر در آلمان نشان داده که خواب عمیق نه تنها حافظه‌ی روانی ما را تقویت می‌نماید، بلکه بر حافظه‌ی ایمنی ما نیز تاثیرگذار است. در مقاله‌ی چاپ شده در نوروساینس، عنوان شده است که خواب عمیق باعث تقویت حافظه‌ی ایمنی بدن در مواجهه با بیماری‌های قلبی می شود.

محققان بر این باورند که بدون حافظه، الگوهای پاسخ ذاتی برای حفظ ارگان‌ها در شرایط جدید کافی نخواهد بود، و این اثر هم برای ذهن و هم برای بدن صدق می‌نماید.

حافظه‌ی ایمنی، اطلاعات مواجهه با آنتی ژن‌ها را ذخیره می‌نماید. سیستم ایمنی قادر است حافظه‌های طولانی مدت را شکل دهد که این سیستم به ذخیره خصیصه‌های کلیدی آنتی ژن‌ها در سلول‌های B و T می‌پردازد و باعث ایجاد پاسخ سریع‌تر و موثرتر در برابر آنتی ژن‌های بیماریهایی که قبلاً با‌ آن مواجه شده، می‌شود.

آنتی ژن‌ها پروتیین‌هایی هستند که بر روی سطح عامل بیماریزا قرار دارند.

حافظه ایمنی شامل سه فرآیند است:

رمزگذاری کردن اطلاعات جهت ذخیره شدن.

 تغییر اطلاعات جدید و حساس و قابل از دست رفتن  به‌صورت اطلاعات طولانی مدت و پایدارتر

یادآوری: زمانی‌که اطلاعات ذخیره شده برای دادن پاسخ مناسب در یک بافت محیطی دوباره فعال می‌شوند.

وقتی یک سیستم ایمنی با یک باکتری یا ویروس مواجه می‌شود، آن را رمزگذاری می‌کند و اطلاعات لازم برای ایجاد سلول‌های T حافظه را جمع‌آوری می‌کند. این سلول‌های T حافظه برای به‌خاطر آوردن همان باکتری یا ویروس در آینده کمک خواهد کرد، و در نتیجه بدن آمادگی بیش‌تری برای مقابله با‌ آن را دارد. تحقیقات نشان داده که پس از عمل واکسیناسیون، در سلول‌های T همین حافظه است که باعث رفتار مناسب بدن و پاسخ ایمنی مناسب از طرف بدن می‌شود.


مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید