سندروم کوشینگ Cushing's Syndrome

view

سندروم کوشینگ

هایپرکورتیزولیسم (افزایش میزان کورتیزول)

علاِئم

  • افزایش وزن
  • اضافه وزن
  • صورت گردغیرطبیعی

درباره سندروم کوشینگ

سندروم کوشینگ یک شرایط نادر است، که بدن در مقابل سطح بالایی از کورتیزول قرار می گیرد.گرفتن دوز های بالایی از کورتیکواسترویید مثل پردنیزولون برای آرتریت روماتویید یا آسم برای مدت زمان طولانی می تواند سندروم کوشینگ را ایجاد کند.هم چنین زمانی که غدد ادرنال شما به علت وجود تومور کورتیزول زیاد از حد ترشح میکند هم میتواند باعث کوشینگ شود.سندروم کوشینگ معمولا افراد بین بیست تا پنجاه سال را مبتلا میکند. پزشک ها معمولا فرد را ارام ارام از دارو های تاثیر گذار یا از تومور رهایی می بخشند.بازگشت کامل از بیماری معمولا ممکن است.

آیا میدانید

سگ ها هم میتوانند دچار سندروم کوشینگ شوند.پودل ها، باکسر و تریر بیشتر تمایل به ابتلا دارند.هاروی کوشینگ وقتی شصت و سه ساله بود سندروم کوشینگ را کشف کرد.تشخیص این بیماری دشوار است چون علایمش به سندروم پلی کیستیک تخمدان و سندروم متابولیک شباهت دارد.

خود مراقبتی در سندروم کوشینگ

شما می توانید علایم مربوط به سندروم کوشینگ را راحت تر درمان کنید با استفاده از رژیم غذایی مناسب و سالم و عدم اضافه وزن.

پزشک چگونه سندروم کوشینگ را تشخیص میدهد

پزشک از شما در ارتباط با علایم بیماری سوال هایی می پرسد و معاینه میکند.شما ممکن است به هیچ گونه تست تشخیصی نیاز نداشته باشید وقتی که دارویی مصرف میکنید که باعث کوشینگ میشود.اگر دارو باعث سندروم کوشینگ نباشد ، پزشک برای شما ازمایشات خون و ادرار دستور می نویسد و غربالگری های تصویری برای وجود تومور هم تجویز میکند.

عوامل خطر ابتلا به سندروم کوشینگ

عامل خطر: مصرف بیش از اندازه کورتیکواسترویید برای مدت طولانی.

درمان سندروم کوشینگ

درمان سندروم کوشینگ شامل: آرام ارام کم کردن میزان دارویی که عامل ایجاد این سندروم میشود،با کنترل پزشک.جراحی، برای بر داشتن تومور که عامل ایجاد بیماری شده.در بعضی موارد از رادیوتراپی هم استفاده شده است.درمان با جایگزینی کورتیزول بعد از جراحی،داروهایی که بدن را از تولید کورتیزول باز می دارند.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

در صورت داشتن علایم این بیماری به پزشک مراجعه کنید.

انتظار میرود در سندروم کوشینگ

سندروم کوشینگ اغلب قابل درمان است.اگر که شما کورتیکو استرویید مصرف میکنید دکتر آن داروهارا کم کم قطع میکند.ناگهانی قطع کردن ان ها میتواند باعث کاهش ناگهانی کورتیزول بدن شود.جراحی برای برداشتن توموری که باعث سندروم کوشینگ شده ؛ معمولا موفقیت امیز است.، اما ممکن است تومور دوباره عود کند.اگر تومور در غده ی هیپوفیز باشد و خیلی بزرگ شده باشد میتواند مشکلات بینایی ایجاد کند.عوارض دیگر آن مثل دیابت و فشار خون بالاست.بدون درمان سندروم کوشینگ تهدید کننده حیات است.

میزان ابتلا به سندروم کوشینگ

هر ساله ده تا پانزده میلیون نفر به سند دم کوشینگ مبتلا میشوند.

حقایقی درمورد سندروم کوشینگ

کودکان دارای سندروم کوشینگ ؛ رشد آهسته تردارند و چاق تر از بقیه کودکان هستند.

عوامل تشدید کننده سندروم کوشینگ

عدم درمان باعث تشدید بیماری می شود.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید