علل و عوامل سرگیجه وضعیتی خوش خیم

view

علل ، عوامل و درمان سرگیجه وضعیتی خوش خیم

سرگیجه وضعیتیِ خوش‌خیم

سرگیجه وضعیتیِ خوش‌خیم یا بی‌پی‌پی‌وی معمولا شرایطی موقت است که روی تعادل و حال شما اثر می گذارد. این نوع سرگیجه معمولا با تغییر ناگهانی وضعیت سر به وجود می آید که باعث حس ناگهانی چرخش می شود. سرگیجه وضعیتی خوش خیم با جابجایی کریستال های کلسیم در گوش داخلی بوجود می آید؛ کارکرد معمول این کریستال ها این است که به مغز کمک می کنند تا موقعیت شما را نسبت به اجسام اطرافتان تشخیص دهید. این کریستال ها سیگنال هایی به سمت مغز ارسال میکنند که باعث تعادل شما میشود. اما در حالت بی‌پی‌پی‌وی این سیگنالها بیش از حد شده و باعث حس چرخش شما یا اتاق میشوند.

بی‌پی‌پی‌وی ممکن است در نتیجه آماس گوش داخلی باشد، که یک التهاب یا عفونت ویروسی در بخشی از گوش داخلی است، اما اغلب اوقات علت آن معلوم نیست. در کنار حس چرخش یا سرگیجه، بی‌پی‌پی‌وی ممکن است باعث تهوع و گاهی اوقات استفراغ شود.

بیش از نیمی از افراد بالای 70 سال از سرگیجه و مشکل تعادل شکایت دارند. در افراد بالای 65 سال علت اصلی صدماتی که بعضا منجر به مرگ می‌شوند زمین خوردن است و بیش از نیمی از مرگ های ناشی از زمین خوردن در این گروه سنی ناشی از عدم تعادل است.

علائم سرگیجه وضعیتی خوش خیم

  • سرگیجه
  • تهوع و استفراغ
  • احساس چرخش اجسام و محیط به دور سر

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائمتان تداوم پیدا کرد یا اگر سرگیجه، تب، خشکی گردن، یا حساسیت به نور داشتید فورا به پزشک مراجعه کنید. این علائم میتوانند نشانه ای از عفونت ویروسی جدی، همچون مننژیت، نیز باشد. سرگیجه همراه با مشکل شنوایی و زنگ زدن گوش میتواند نشانه ای از تومور خوش خیم گوش داخلی باشد. این علائم باید توسط یک پزشک بررسی شوند.

اگر سرگیجه با هر یک از علائم سکته از قبیل ضعف یا بی حسی در یک طرف بدن، از دست دادن بینایی، اختلال در صحبت کردن همراه شد لازم است با اورژانس تماس بگیرید.

اگر علائم سرگیجه بیش از یک هفته طول بکشد یا علائم بدتر شوند لازم است برای ارزیابی علائم به پزشک مراجعه کنید

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید