مسافرت با هواپیما، با کپسول اکسیژن پرتابل

دکتر آزیتا تنگستانی نژاد

view

چگونه می توانم بدون نگرانی با کپسول اکسیژن پرتابل مسافرت طولانی هوایی داشته باشم؟

 

بعضی از  بیمارانی که مبتلا به بیماریهای تنفسی اند مانند  بیماری مزمن انسدادی ریه پیشرفته یا COPD وابستگی شدید به اکسیژن دارند. برای این بیماران، انجام مسافرت بدون آمادگی و تمهیدات لازم ممکن است بسیار مخاطره آمیز و مسئله ساز باشد.

برای درک بهتر این مسئله می خواهم مثال واقعی یکی از بیمارانم که در خارج از کشور زندگی می نماید را برایتان بازگو نمایم.  این خانم محترم (برای راحتی و ملموس بودن این خاطره، برای ایشان نامی مستعار مثلا مژگان خانم انتخاب نمودم ) پروازی 9 ساعته به یک کشور خارجی داشت.

بیماری مژگان بیماری مزمن انسدادی ریه پیشرفته COPD بوده که نیاز به مصرف همیشگی اکسیژن داشت. از آنجایی که کپسول اکسیژن  پرتابل مژگان فقط ظرفیت ۸ ساعت اکسیژن دهی داشت، برای پرواز راحت و بدون دردسر نیاز به شارژ کردن دستگاه در زمان مناسب بود.

مژگان برای  اطمینان از هرگونه پیش آمدی، خیلی زود به فرودگاه امام مراجعه نمود و به عنوان اولین فرد مراحل بازرسی پاسپورت و تهیه کارت پرواز،  یا به اصطلاح check in را انجام داد. دقت کنید که زمان بررسی پاسپورت و آمادگی پرواز و ورود به هواپیما نیز جز زمان مصرف شارژ دستگاه محسوب می شده است.

او به مسئولین پرواز اطلاع می دهد که مبتلا به بیماری تنفسی است و نیاز به حمل کپسول اکسیژن در پرواز دارد. در ورودی هواپیما یکی از مهمانداران پرواز او را همراهی می‌کند تا بر روی صندلی خود بنشیند. پس از استقرار بر روی صندلی، او از آن مهماندار درخواست می‌کند که دستگاه اکسیژن ساز پرتابلش را به شارژر فندکی صندلی پرواز وصل نماید.

مهماندار هواپیما با تعجب به او می نگرد و  و به مژگان می گوید که حدود ۲۰ سال است که قوانین هواپیمایی اجازه نمی‌دهند کسی از شارژر فندکی هواپیما استفاده نماید. اما برای رفع مشکل مهماندار وظیفه شناس، با کاپیتان پرواز صحبت می‌کند و از او مجوز می گیرد تا مژگان از اکسیژن هواپیما استفاده کند.

اما همین تجربه جالب باعث شد که این بیمار عزیز ما به فکر آن باشد که در پروازهای  آینده نگران چنین مشکلاتی نباشد. راه حل او بسیار جالب و منطقی بود. او برای دستگاه اکسیژن ساز خود یک باتری یدک تهیه نمود.  با این پیش بینی درست او هرگز دچار مشکل این چنینی نشد و با خیالی آسوده در پروازهای بعدی خود، تنها به مقصد خود فکر می کند.

 

 

مسافرت با دستگاه اکسیژن ساز پرتابل امروزه هیچ گونه ممنوعیتی ندارد اگر:

 

  • قبلاً با خط هواپیمایی مورد نظر هماهنگ شود. زیرا در صورت هماهنگی آنها نیز آمادگی لازم برای اینگونه بیماران را از پیش تهیه می نمایند.
  • همیشه شارژر را در کیف یا کوله پشتی همراهتان قرار دهید تا در فرودگاه مقصد بلافاصله بتوانید آن را به برق بزنید

 

 

  •  همیشه مبدلهای پریز برق همراهتان باشد. همانطور که می دانید سوکت  پریز های کشورهای مختلف تفاوت دارند

 

مسافرت با هواپیما، با  کپسول اکسیژن پرتابل

 

  • همیشه قبل از پرواز با پزشکتان هماهنگ نمایید که آیا آمادگی لازم برای پرواز طولانی را دارید یا خیر
  • از سلامت دستگاه اکسیژن ساز پرتابل خود مطمئن باشید
  • سیلندرهای اکسیژن همیشه باید در حالت ایستاده قرار گیرند  مثلا در کوله پشتی یا چرخ های مخصوص آنها قرار داده شده و حمل شوند.

 

برای شما بیماران عزیزی که به دستگاه اکسیژن ساز وابستگی دارید آرزوی مسافرتی خوش، ایمن و بدون عارضه ای را آرزومندم.

 

بیشتر بخوانید 

فیلم آموزشی مصرف اسپری تنفسی با دمیار در کودکان

فیلم استفاده از اسپری و دمیار در شیرخواران

فیلم آموزشی عملکرد ریه ها در هنگام حملات آسم

فیلم طریقه استفاده از پودر خشک

چگونه از اسپری تنفسی استفاده کنید؟

فیلم روش استفاده از داروی تنفسی بودفورم

چگونگی استفاده از توربوهالر

فیلم طریقه مصرف اسپری تنفسی در بزرگسالان 

 

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید