به گزارش " وبدا" دکتر سید علی وکیلی با بیان این مطلب گفت : کورتیکواستروییدها و از آن جمله داروی دگزامتازون ، پردنیزولون ، بتامتازون و … داروهایی هستند که عملشان مشابه با عمل هورمون های مترشحه از قشر فوق کلیوی انسان است و اغلب در مواردی استفاده می شوند که بدن اتسان قادر به ساخت کافی این هورمون ها نمی باشد .
دکتر سید علی وکیلی در ادامه با بیان اینکه در صورتی که پزشک مقدار معینی از دارو را تجویز کرده است ،نباید هرگز مقدار مصرف آن را کم و زیاد و یا به طور ناگهانی قطع کرد ، افزود : قطع مصرف ناگهانی دارو می تواند باعث کاهش اشتها ، ناراحتی معده ، استفراغ ، گیجی و حواس پرتی ، سردرد ، تب و درد مفاصل و ماهیچه ها ، پوسته ریزی و کاهش وزن شود.
وی افزود: داروی دگزامتازون می تواند باعث عوارض جانبی نظیر راش پوستی ، تورم در صورت ، اندام های انتهایی و قوزک پا، اشکال و اختلال در بینایی ، سرماخوردگی یا عفونتی که برای مدت طولانی ادامه دار است ، ضعف عضلات ، مدفوع سیاه یا قیری رنگ، پوکی استخوان ، چاقی ، اختلال حافظه ، قرمزی پوست ، افزایش میزان چربی که باعث پف کردن فرد و علامتی به نام صورت ماه شکل ( صورت گرد ) و تنه بوفالو ( تجمع چربی در نقاطی مانند سینه و پهلو ) افزایش تحلیل پروتیینی بافتی و اختلال ضربان قلب شود .
دکتر وکیلی همچنین گفت:دگزامتازون می تواند باعث افزایش سطح قند خون شود بنابراین در صورتی که به بیماری دیابت (قند خون بالا ) مبتلا هستید و همزمان این دارو را نیز استفاده می کنید سطح قند خونتان را در منزل کنترل و پیگیری کنید.
به گفته وی برای رفع علایم حساسیت های ساده و سرماخوردگی نباید از دگزامتازون استفاده کرد چرا که با تضعیف سیستم ایمنی زمینه را برای تشدید مشکلات عفونی فراهم کرده و طول درمان بیماری را افزایش می دهد.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها