مهمترین زمان برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر
دکتر علی اکبر سیاری در اولین جلسه کمیته کشوری پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر با بیان این که برنامه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر شامل دو بخش رفتارهای فردی و عوامل خطر بیولوژیک است، گفت: عوامل خطر رفتاری مرتبط با رفتارهای هر فرد بوده که شامل مصرف سیگار، غذای ناسالم، کم تحرکی و مصرف الکل است و عوامل بیولوژیک و ژنتیک شامل استعداد به ابتلا به سرطان ها، قند خون و فشار خون است.
معاون بهداشت کاهش مصرف روغن های با اسید چرب و ترانس بالا و همچنین روغن جامد، تکمیل برنامه غنی سازی با ید، غنی سازی نان با آهن و اسید فولیک، تکمیل برنامه آهن یاری در مدارس را برنامه های حوزه بیماری های غیر واگیر بیان کرد و افزود: علاوه بر تکمیل این برنامه ها، ترویج تغذیه با شیر مادر، کاهش مصرف دخانیات، اجرای برنامه ملی دیابت و فشار خون، اجرای برنامه ثبت سرطان و غربالگری سرطان دهانه رحم، افزایش فعالیت های فیزیکی و تغذیه سالم از برنامه های سند ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر است.
دکتر سیاری در ادامه مهمترین زمان برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را هزار روز اول زندگی و سن 2 تا 5 سال اول زندگی هر فرد بیان کرد و افزود: براساس تحقیقات صورت گرفته مشخص شد که برخی افراد به دلیل مسایل ژنتیکی از کودکی استعداد چاقی و سوء تغذیه دارند به همین دلیل اقدامات پیشگیرانه باید از همان اوایل زندگی برای آنها شروع شود .
به گفته وی مادری که دچار سوء تغذیه است بیشتر در معرض اضافه وزن و چاقی می باشد و در نتیجه فرزند این مادر هم ممکن است دچار سوء تغذیه، فشار خون و دیابت می شود.
دکتر سیاری در پایان گفت: برنامه پیشگیری از بیماری های غیر واگیر برای دوره های 2 تا 5 سالگی، دوران مدرسه ادامه دارد تا افراد بدون اقدامات پیشگیرانه به سن 30 تا 70 سالگی که زمان بروز بیماریهای غیر واگیر است برسند و مبتلا شوند
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها