آیا بی اختیاری ادرار می تواند نشانه بیماری جدی باشد
دکتر حمیدرضا بادلی
عوامل زیادی هستند که می توانند باعث بی اختیاری ادرار شود. این عوامل شامل افزایش سن، آسیب های زمان زایمان به دستگاه ادراری و آسیب به لگن هستند.
بی اختیاری ادرار هرگز طبیعی نیست
بی اختیاری ادرار به خودی خود بیماری محسوب نمی شود بلکه نشان دهنده ی بیماری زمینه ای می باشد که باعث ایجاد بی اختیاری ادرار شده است. انواع مختلفی از بی اختیاری ادرار وجود دارد.
خوشبختانه بسیاری از علل بی اختیاری ادرار قابل درمان می باشد. اگرچه بسیاری از علل بی اختیاری های ادرار قابل درمان هستند ولی باید به خاطر سپرد که بی اختیار ممکن است نشانه یک بیماری وخیم باشد.
مهمترین علت بی اختیاری ادرار مثانه تحریک پذیر می باشد. در حالت طبیعی وقتی مثانه از ادرار پر میشود امواجی به سمت مغز می فرستدکه فرمان تخلیه ادرار را به مثانه بدهید. اما در بیمارانی که مثانه تحریک پذیر دارند این امواج خیلی زودتر از پر شدن کامل به سمت مغز فرستاده می شود.
بنابراین فردی که مبتلا به مثانه تحریک پذیر است در فواصل زمانی کوتاه فوریت ادرار پیدا می کند و به سرعت خود را به دستشویی برای تخلیه ادرار میرساند با اینکه حجم ادراری کمی دارد.
بیماری های وخیمی که بی اختیاری ادرار می دهند:
- بدخیمی های ناحیه لگن:
تعدادی از بدخیمی های ناحیه لگن هستند که می توانند به دلیل به عضلات و اعصاب باعث بی اختیاری ادرار این توده ها یا بدخیمی ها شامل:
-
بدخیمی های مغز و نخاع:
بدخیمی های ناحیه مغز و نخاع به دلیل آسیبی که به اعصاب مثانه و عضلات لگن وارد می کنند می توانند باعث بی اختیاری ادرار شوند. گاهی اوقات های تومورهای بسیار پیشرونده به طور ناگهانی برای یک فرد میتواند بی اختیاری ادرار ایجاد نمایند.
-
بیماری های زوال مغز مانند آلزایمر و بی اختیاری ادرار:
بی اختیاری ادرار گاهی ممکن است نشاندهنده بیماری های زوال مغز مانند آلزایمر باشد چون :
- فرد مبتلا در صورت پر شدن ادرار نمی تواند عکس العمل لازم برای تخلیه ادرار از خود نشان دهد
- به دلیل محدودیت حرکت براحتی نمی تواند خود را به دستشویی برساند
- به دلیل مشکلات شناختی ممکن است جایگاه دقیق دستشویی را فراموش نماید
- گاهی ممکن است فعالیت های عادی مانند ادرار کردن صحیح را فراموش نماید
-
سنگ های کلیه و دستگاه ادراری
سنگ دستگاه ادراری می تواند باعث ایجاد بی اختیاری ادرار گردد. های کوچک ادراری ایجاد درد نمی کند در زمان گذر از مجرای خروجی ادرار، به دلیل تکرر ادراری که ایجاد می نمایند می توانند باعث بی اختیاری فرد گردند.
بنابراین به طور خلاصه می توان گفت اگر چه بی اختیاری ادرار اغلب قابل درمان می باشند اما باید به خاطر داشته باشید که بی اختیاری ادرار همیشه نشان دهنده یک بیماری معمول نیست و گاهی اوقات می تواند نشان دهنده یک بیماری وخیم در بدن باشد بنابراین اگر مبتلا به بی اختیاری ادرار شده اید حتما با پزشک مشورت نمایید.
دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها