راههای برانگیختن حواس نوزاد و جلب توجه او

دکتر حمیدرضا بادلی

view

 نوزادان از حواس پنجگانه ی خود برای دریافت اطلاعات، واکنش نسبت به محیط پیرامون، تقاضای غذا و استراحت و ارتباط با مادر خود استفاده می نمایند.
برخی از حواس مانند لامسه و شنوایی در هنگام تولد به طور کامل رشد نمودهاند. سایر حواس نوزاد مانند بینایی ماهها پس از تولد طول می کشد تا به تکامل برسد.
 مطالعه ی مطلب پیش رو به شما کمک خواهد کرد تا بدانید که به چه میزان از نوزاد خود انتظار داشته باشید و برای برانگیختن حواس کودک خود چه کارهایی انجام دهید.


بینایی:

 در ابتدا کودکتان تنها می تواند اجسامی را که در فاصله ی 20 تا 30 سانتیمتری وی قرار دارند را ببیند. در این زمان نوزاد بیشتر اجسام را به شکل تار می بیند. در 4 ماهگی، کودک قادر است فاصله های دورتر را ببیند و با چشم اشیاء متحرک را دنبال نماید. در 5 ماهگی درک نوزاد بیشتر خواهد بود. بین 4 تا 6 ماهگی نیز نوزاد قادر است تمام رنگ ها را از هم تشخیص دهد و زمانی بین چهار دست و پا راه رفتن و راه رفتن نوزاد که بین 8 تا 12 ماهگی است نوزاد درک بیشتری از محیط دارد و می تواند فاصله ها را مورد قضاوت قرار دهد. آنچه باید والدین انجام دهند: پیرامون کودک را از رنگها و نور پر نمایید.
 حین شیر دادن به نوزاد سعی کنید وی را به هر دو سو قرار دهید تا کودک بتواند زوایای مختلفی را ببیند. صورت خود را در راستای دید نوزاد قرار دهید و با وی حرف بزنید و لبخند بزنید سعی کنید از 4 ماهیگ با وی بازیهایی مناسب این سن انجام دهید. سعی کنید وی را به پارک، باغ وحش و ... ببرید تا نوزاد محیطهای مختلفی را تجربه نماید. وقتی به جایی خیره می شود اجازه دهید تا به اندازه ی کافی به آنجا نگاه کند.

 شنوایی:

حس شنوایی نوزاد درست از زمانیکه در رحم مادر است تکامل یافته بنابراین پس از تولد نوزادتان با صدای شما کاملاً آشناست. شنیدن صداهای ناگهانی مانند بسته شدن یکباره ی در می تواند باعث وحشت او شود. نوزاد در ابتدای تولد با هر صدایی دچار آشفتگی می شود. حدود دو ماهگی نوزاد شروع به غان و غون می نماید. آنچه والدین باید انجام دهند صحبت کردن، خواندن کتاب و شعر خواندن برای نوزاد می تواند به ایجاد شخصیت وی و بهبود سیستم ارتباطی وی کمک نماید. در صورتیکه کودکتان براحتی نمی خوابد، استفاده از صدای دستگاههایی مثل سشوار و یا جارو برقی از آنجاییکه صدای شبیه یه صدای رحم مادر ایجاد می کنند می تواند کمک کننده باشد.


منبع: parents.com
دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۲ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

مطالب مرتبط

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید