طریقه خوراندن کپسولها و قرص ها به کودکان

دکتر حمیدرضا بادلی

view

 داروهایی که مصرف آنها کمتر اتفاق می افتد معمولاً به شکل شربت وجود ندارند و یا اگر هم وجود داشته باشند، به ندرت در بازار یافت می شوند.

چگونه دارو را به شکل قرص به کودک بدهیم؟

اگر دارو به شکل قرص در دسترس بود، می توانید قرص را خوب له کنید و به شکل پودر درآورید و آنگاه آن را داخل غذا یا نوشیدنی کودک بریزند؛ فقط حواستان باشد که دارو به همراه غذا اختلالات دارویی ندهد.

آیا می توان قرص را با شیر ترکیب کرد؟

داروسازها حتماً باید به والدین هشدار دهند که ماده ی غذایی یا نوشیدنی ای که برای ترکیب کردن دارو با آن استفاده می کنند، نباید جزو مواد غذایی ضروری بدن کودک همچون شیر باشد، زیرا ممکن است طعم تلخ ایجاد شده بر اثر دارو باعث شود که کودک دیگر رغبت به خوردن آن ننماید.

از چه ماده غذایی برای خوش طعم کردن دارو استفاده کنیم؟

بنابراین از یک ماده ی­ غذایی خوش طعم که بتواند طعم تلخ دارو را پوشش دهد و همچنین جزو مواد غذایی ضروری بدن کودک نباشد، استفاده نمایید.

برای مثال، قرص پودر شده را می توانید در مقدار کمی پودینگ، ماست، بستنی و مربا ترکیب نمایید. داروسازان باید به والدین یادآوری نمایند که کل ماده غذایی ترکیب شده با دارو باید توسط کودک خورد شود تا کل دوز لازم از دارو مصرف گردد.

در مورد داروهایی که فقط به شکل کپسول موجود هستند اول از همه باید بررسی گردد که آیا می توان کپسول را باز کرد، و در صورت باز نمودن کپسول خللی در محتویات دارویی کپسول ایجاد نشود.

چگونه داروی به شکل کپسول را به کودک بدهیم؟

 در صورتیکه کپسول مورد نظرتان را می توانید باز نمایید، محتویات درون کپسول را می توانید در درون مواد غذایی مختلفی همچون بستنی، پودینگ، ماست و یا نوشیدنی های مختلف ترکیب نمایید.

 البته در این موارد هم باید بخاطر داشته باشید که هر کدام از کپسولهایی که می خواهید به کودک بدهید را باید از نظر داروشناسی مورد بررسی قرار دهید، تا با مواد غذایی خاصی تداخل نداشته باشد.

 در مورد کپسولهایی که حق ندارید آنها را باز نمایید و محتویات دارو را از درون کپسول خارج نمایید، حتماً باید به کودک خود طریقه ی قورت دادن قرص ها و کپسولها را آموزش دهید.

نکات مطلب خوراندن کپسولها و قرص ها به کودکان

اگر دارو به شکل قرص در دسترس بود، می توانید قرص را خوب له کنید و به شکل پورد درآورید

از یک ماده ی­ غذایی خوش طعم که بتواند طعم تلخ دارو را پوشش دهد و همچنین جزو مواد غذایی ضروری بدن کودک نباشد، استفاده نمایید.

در مورد داروهایی که فقط به شکل کپسول موجود هستند اول از همه باید بررسی گردد که آیا می توان کپسول را باز کرد، و در صورت باز نمودن کپسول خللی در محتویات دارویی کپسول ایجاد نشود.

در مورد کپسولهایی که حق ندارید باز نمایید ، حتماً باید به کودک خود طریقه ی قورت دادن قرص ها و کپسولها را آموزش دهید.

دکتر حمیدرضا بادلی

دکتر حمیدرضا بادلی۶۳۳ مطلب

فوق تخصص کلیه کودکان
بیماری های کلیه مجاری ادرار فشارخون همودیالیز،دیالیزصفاقی اختلالات ادرارکردن(بی اختیاری ادراروشب ادراری) کودکان ونوجوانان
دارای بورد تخصصی از دانشگاه علوم پزشکی ایران و بورد فوق تخصصی ازدانشگاه علوم پزشکی شیراز

متخصصین

حمیدرضا بادلی

حمیدرضا بادلی

فوق تخصص کلیه کودکان

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید