علل علائم و درمان قند خون پایین یا هیپوگلیسمی

دکتر ستیلا دلیلی

view

علل علائم و درمان قند خون پایین یا هیپوگلیسمی

هیپوگلیسمی

علاِئم قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

  • اضطراب
  • گیجی
  • خستگی
  • تهوع واستفراغ
  • بی حسی یا ذوق ذوق شدن
  • صربان قلب سریع
  • تعریق بیش از حد
  • رعشه
  • قش کردن
  • به سختی تمرکزکردن
  • سردرگمی
  • سرگیجه
  • لرزش دست
  • گرسنگی

درباره قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

زمانی قند خون پایین می افتد که سطح گلوکز، در خون کاهش یابد. که این باعث لرزش، اضطراب، رنگ پریدگی پوست ، تحریک پذیری، سردرد، ضربان قلب سریع، و گرسنگی می شود. افراد مبتلا به دیابت اغلب قند خون پایین، دارند که می تواند توسط داروهای دیابت ، خوردن ناکافی، و یا ورزش ایجاد شود. قند خون پایین می تواند برای افراد مبتلا به دیابت باعث تشنج، کما و حتی مرگ شود وتهدید کننده ی زندگی است. شرایط پزشکی خاص از جمله سرطان، داروها، تومورها، استفاده بیش از حد الکل، و ارث می تواند موجب قند خون پایین در افرادی شود که دیابت ندارند . درمان قند خون بستگی دارد که چه چیزی باعث آن شده است. افراد مبتلا به دیابت می توانند با چک کردن سطح قند خون خود را به طور منظم و نگه داشتن سطح در محدوده طبیعی از هیپوگلیسمی جلوگیری کنند. درمان بیماری های زمینه ای می تواند قند خون پایین را درمان کند. خوردن وعده های غذایی کوچک هر سه ساعت می تواند به مدیریت هیپوگلیسمی واکنشی کمک کند.

افراد مبتلا به دیابت باید همیشه غذاهای بالابرنده سریع قند خون در دسترس ذاشته باشند تا در موارد افت قند خون از آن استفاده کنند. غذاهای بالابرنده سریع قند خون برابر با 15 گرم کربوهیدرات هستند مثالها عبارتند از: 3 یا 4 قرص گلوکز (موجود در داروخانه ها ) 5 یا 6 آب نبات سفت - 1 قاشق غذاخوری شکر 1 قاشق غذا خوری گرانول شکر- عسل نصف فنجان - آب میوه یا نوشابه غیر رژیمی

خود مراقبتی در قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

افراد مبتلا به دیابت می توانند قند خون را با چک کردن سطح قند خون به طور منظم و در نظر گرفتن ثابت سریع غذاها به عنوان حد مورد نیاز برای بازگشت سطح قند خون به حالت عادی را مدیریت کنند. افراد مبتلا به هیپوگلیسمی واکنشی می توانند قند خون پایین را با خوردن وعده های غذایی کوچک با فاصله سه ساعت، ورزش منظم، خوردن یک رژیم غذایی سالم و غذاهای سرشار از قند - غذا نخوردن با معده خالی جلوگیری کنند.

پزشک چگونه قند خون پایین (هیپوگلیسمی) را تشخیص میدهد

پزشک شما می تواند قند خون با در نظر گرفتن تاریخچه پزشکی ، انجام معاینه فیزیکی، و آزمایش قند خون و دیگر آزمایشات خون تشخیص دهد.

عوامل خطر ابتلا به قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

ابتلا به دیابت، درمان دارویی مربوط به دیابت، نوشیدن زیاد الکل، مصرف یک سری داروهای خاص مانند بتابلوکر ها

درمان قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

درمان قند خون شامل: مصرف مقدار کمی از کربوهیدرات تنظیم داروها ایجاد تغییردر رژیم غذایی خود- درمان بیماری های زمینه ای

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر علایم افت قند خون را دارید و نمی دانید علت ان چیست؟ این موضوع را به پزشکتان اطلاع دهید.علایم افت قند خون عبارتند از : لرزش، اضطراب، پوست مرطوب، کج خلقی، گیجی و گرسنگی. افت شدید قند خون باعث غش کردن، تشنج، کما و مرگ فرد می شود. اگر مبتلا به دیابت هستید و علایم افت قند خون را دارید، به پزشکتان اطلاع دهید.شاید نیاز به ایجاد تغییراتی در برنامه درمانی تان باشد.اگر علایم افت قند خون خون دارید که این علایم با خوردن قندهای ساده بهتر نمی شوند یا اینکه تشدید می شوند، سریعا به یک مرکز درمانی مراجعه کنید.

علایم اولیه قند خون پایین عبارتند از لرزش، خستگی، نگرانی، گرسنگی، و تحریک پذیری. در اولین نشانه از قند خون پایین، افراد مبتلا به دیابت باید 15 گرم کربوهیدرات بخورند. مثالها عبارتند از 1 قاشق غذا خوری شکر یا عسل یا نصف فنجان آب میوه. اگرپس از 15 دقیقه سطح گلوکز خون زیر 70 میلی گرم بر دسی لیترباقی مانده است، دوباره مقداری کربوهیدرات بخورند. ادامه خوردن 15 گرم و هر 15 دقیقه چک کردن تا زمانی که سطح گلوکزبه بالاتر از 70 میلی گرم در دسی لیتر افزایش یابد. قند خون شدیدا پایین می تواند موجب سردرگمی ذهنی، خواب آلودگی، غش، و کما می شود. هرکس با این علائم باید مراقبت فوری پزشکی دریافت کند.

میزان ابتلا به قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

میلیونها نفر از مردم قند خون پایین خفیف یا گاه به گاه دارند ، اما افراد مبتلا به دیابت که از انسولین و دیگر داروهای کاهنده قند خون استفاده می کنند بیشتر مستعد ابتلا به افت قند خون قابل توجه هستند

حقایقی درمورد قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

قند خون پایین و شدید در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 شایع تر است.

عوامل تشدید کننده قند خون پایین (هیپوگلیسمی)

گرفتن بیش از حد انسولین یا داروی دیابت ، رژیم غذایی نامناسب، خوردن وعده های غذایی نامنظم ، ورزش بیش ازحد بدون تنظیم دوز انسولین و یا رژیم غذایی.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید