غدد متورم یا لنفآدنوپاتی را می شناسید؟

دکتر مجید اصغرزاده

view

غدد متورم یا لنفآدنوپاتی را می شناسید؟

غدد متورم یا لنفآدنوپاتی

علاِئم

  • تورم
  • غدد بزرگ و یا متورم
  • برآمدگی
  • غدد حساس

غدد لنفاوی و یا گره ها، بخشی از سیستم ایمنی بدن هستند که به مقابله علیه عفونت های میکروبی، باکتریایی و ویروسی کمک می کند. در تمام بدن، غدد لنفاوی در زمان مقابله با عفونت ممکن است متورم و یا حساس شوند. برای مثال، در زمان سرماخوردگی ممکن است غدد لنفاوی زیر چانه حساس شوند. این غدد،بسختی کارمیکنند. در بیشتر موافع تورم بعدازچندروز و یاهفته برطرف می شود و جای نگرانی نیست.

هر نوع عفونتی ممکن است منجر به تورم گره های لنفاوی شود، ازقبیل: سرماخوردگی و یا انفولانزا، عفونت گوش، عفونت دندان و یا لثه، منونوکلوئوز، هرپس، بیماری های منتقله جنسی، رماتیسم، ارتریت، لوپوس،ایدز، توبرکلوزیس، سرطان

خود مراقبتی در غدد متورم

نیازی نیست شما برای گره های لنفاوی متورم کاری انجام دهید، مگراینکه بیش از چند هفته گذشته باشد و یا سایر علایم پیشرفت کنند. دراین موارد باید به پزشک مراجعه نمایید.

پزشک چگونه غدد متورم را تشخیص میدهد

پزشک شما تورم گره های لنفاوی را از طریق گرفتن شرح حال پزشکی و معاینه فیزیکی تشخیص می دهد. درصورت نیاز، بیوپسی گره لنفاوی و جستجوبرای سرطان انجام می شود.

درمان غدد متورم

بیشتر مواقع گره های لنفاوی نیاز به درمان ندارند.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

درموراد زیر باید به پزشک مراجعه نمایید: گره های لنفاوی قرمز و حساس، گره های متورم باقیمانده در طول چندهفته و یا بزرگ شده، کاهش وزن غیرطبیعی، تعریق شبانه، تب، گره لنفاوی غیرمنظم، سفت و غیر متحرک.

انتظار میرود در غدد متورم

گره های لنفاوی در زمان مقابله با عفونت، بسرعت متورم و دردناک می شود. بعداز رفع عفونت، درد پس از چندروز و تورم پس از چندهفته ازبین می رود. عفونت رایجترین دلیل تورم گره های لنفاوی است.اما گره لنفاوی ثابت، غیرمنظم، خیلی بزرگ و یا سفت می تواند علامتی از سرطان باشد.

عوامل تشدید کننده غدد متورم

عفونت، زخم

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید