روتا ویروس عامل اسهال و استفراغ و سوزش معده
دکتر مجید اصغرزاده
روتا ویروس
علاِئم
- دردیاناراحتی
- کاهش اشتها
- کاهش حجم ادرار
- اسهال
- دهان خشک
- تب
- افزایش تشنگی
- تهوع و استفراغ
درباره روتاویروس
روتا ویرویس یکی از چندین ویروس عامل اسهال و استفراغ،سوزش معده و روده است.فونت روتاویروس منجر به درد شکمی و گرفتگی عضلات، تهوع، اسهال و استفراغ می شود.نوازادان و کودکان بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند هرچند بالغین نیز مبتلا می شوند.راه انتقال این ویروس مدفوعی-دهانی است و واگیردار می باشد.مصرف غذا و نوشیدنی های آلوده نیز به گسترش آلودگی می انجامد.افراد مبتلا در عرض چند روز با مصرف مایعات فراوان و استراحت بهبود می یابند.نوزادان،بالیغین مسن تر با بیماری زمینه ای دیگر در معرض ابتلا به دهیدراتاسیون ناشی از این بیماری هستند. واکسیناسیون برای کودکان کمک کننده است.پیش از اینکه واکسیناسیون در سال 2006 در دسترس باشد رو تا ویروس اولین عامل دهیدراتاسیون در کودکان آمریکایی بود.
کودکان سنین 6 تا 24 ماه، به ویژه کسانی که در مهد کودک، در خطر بیشتری برای عفونت روتاویروس هستند.هر سال در ایالات متحده، حدود 20 تا 60 کودک سنین 5 یا کمتر از عفونت روتاویروس می میرند.واکسیناسیون خطر ابتلا به عفونت را 85-95 % کاهش می دهد.
خود مراقبتی در روتاویروس
خوددرمانی شامل: -نوشیدن مایعات فراوان -جایگزینی آب و مواد معدنی و نوشیدن چای،آب گوشت و آب -اجتناب از نوشیدننوشیدنی های گاز دار و آبمیوه که بیشتر منجر به دهیدراتاسیون شوند. -خوردن وعده های غذایی کم حجم تا توقف تهوع و استفراغ - استراحت میباسد.
پزشک چگونه روتاویروس را تشخیص میدهد
پزشک با گرفتن شرح حال و انجام معاینات بالینی و آزمایش خون و ادرار و مدفوع بیماری را تشخیص می دهد.
عوامل خطر ابتلا به روتاویروس
برخورد با فرد مبتلا به روتا ویروس و خوردن یا گرفتن غذا از دست وی
پیشگیری از روتاویروس
این بیماری بسیار مسری است.روش های زیر به پیشگیری از عفونت کمک میکنند: -شستن دقیق دست ها پس از هر بار برخورد با فرد مبتلا -اگر به این بیماری مبتلا هستید از تماس با سایرین تا رفع کامل علائم اجتناب کنید -شستن دست ها بخصوص پس از دستشویی یا تعویض پوشک بچه -در خانه نگه داشتن کودک در صورت اسهال و استفراغ -مطمئن گشتن از شستن دست های کودکتن -واکسیناسیون نوزادان در برابر روتا ویروس
درمان روتاویروس
درمان شامل نوشیدن مقدار زایدی مایع است.دکتر ممکن است در موارد حاد جایگزینی آی الکترولیت ها را توصیه کند.کودکان و بالغینی که با کمبود مایعات بدن مواجه شده تند ممکن است نیاز به بستری و تزریق وریدی مایعات احتیاج پیدا کنند.
چه زمان به پزشک مراجعه کنید
اگر کودک شما علائم عفونت با روتا ویروس را دارد یا پزشک تماس بگیرید.در صورتی مشاهده علائم کم آبی در کودک مثل:تشنگس زیاد،کاهش ادرار،سرگیجه،چشم های گودرفته،خشکی پوست،دهان و گلو سریعا اقدام به دریافت مراقبت های پزشکی کنید.سایر نشانه های در کودکان شامل گریه بدون اشک،خواب آلودگی غیرمعمول و تحریک پذیری است.
انتظار میرود در روتاویروس
علائم معمولا 2 روز پس از عفونت شروع می شود.در اغلب موارد، تب، تهوع، استفراغ، و اسهال عبور در کمتر از 3 تا 8 روز اتفاق می افتد.علائم در بزرگسالان خفیف تر است.مصرف مایعات فراوان برای جلوگیری از دهیدراتاسیون توصیه می شود.اگر کودک شما به کمبود مایعات بدن مبتلا شد سریعا به دریافت مراقبت های پزشکی اقدام کنید.
میزان ابتلا به روتاویروس
روتا ویروس هر ساله 400000 نفر را در آمریکا راهی دکتر می کند.
حقایقی درمورد روتاویروس
در آمریکا کودکان در 5 سالگی در معرض ابتلا به این ویروس قرار می گیرند.
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها