عفونت اسپوروتریکوز

دکتر مجید اصغرزاده

view

عفونت اسپوروتریکوز

عفونت اسپوروتریکوز

علاِئم

  • تورم
  • غدد بزرگ و یا متورم
  • سردرد
  • تاول پوستی
  • برجستگی پوستی
  • زخم باز در پوست
  • دردمفصل
  • چرک

درباره اسپوروتریکوز

اسپورتریکوز، عفونتی است که توسط قارچ های موجود در خزه، گل رز، یونجه و دیگر گیاهان ایجاد می شود و در خاک وجود دارد.این قارچ عامل بیماری از طریق زخم پاره یا کارکردن با گیاه یا خاک آلوده وارد پوست می شود.همچنین ممکن است این قارچ استنشاق شود.اسپورتریکوز می تواند برجستگی های بی دردی را بر روی انگشتان، دست ها و بازوان فرد ایجاد کند که رو به بیرون باز شوند و به آرامی بهبود یابند.اگر این بیماری درمان نشود، مزمن می شود.این بیماری معمولا تنها پوست را درگیر می کند اما م تواند بر روی دیگر قسمت های بدن نیز تایر بگذارد.افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض ابتلا به مشکلات سلامتی جدی مانند ذات الریه، عفونت استخوان، التهاب مفاصل و مننژیت خواهند بود. در اکثر مبتلایان مصرف داروهای ضدقارچ به مدت چندین ماه، باعث بهبودی این عفونت قارچی می شود.

کزاز نیز همانند اسپوروتریکوز، یک عفونت است که توسط یک موجود زنده که در خاک زندگی می کند، ایجاد می شود.باکتری ایجاد کننده کزاز بسیار شایع تر از اسپوروتریکوز است و در بذرهای درون خاک که تا 40سال دوام دارند، باقی می ماند.اگر کزاز درمان نشود، از هر 4 نفری که له آن مبتلا می شوند یک نفر خواهد مرد.بنابراین تمامی افراد باید دوزهای یادآور واکسن را تزریق کنند تا در برابر این بیماری محافظت شوند.

خود مراقبتی در اسپوروتریکوز

خودمراقبتی برای اسپوروتریکوز شامل: مصرف داروها مطابق دستور پزشک، تمیز نگه داشتن زخم ها و پانسمان آنها تا زمانی که بهبود یابند.

پزشک چگونه اسپوروتریکوز را تشخیص میدهد

پزشک با معاینه فیزیکی و گرفتن شرح حال از بیمار، اسپوروتریکوز را تشخیص می دهد.نمونه برداری از پوست نیز ممکن است نیاز باشد.

عوامل خطر ابتلا به اسپوروتریکوز

عوامل خطرزای این یماری عبارتند از: شغل کشاورزی، باغبانی، باغداری داشتن یا کارگر گلخانه بودن

درمان اسپوروتریکوز

با مصرف داروهای تجویزی پزشک این بیماری درمان می شود.

چه زمان به پزشک مراجعه کنید

اگر سرعت بهبودی برجستگی های روی پوستتان کند است، به پزشک اطلاع دهید.اگر تحت درمان این بیماری هستید و علایم تان تشدید شده است، حتما به پزشک اطلاع دهید.چنانچه قرمزی سریع، درد و تورم در اطراف آن برجستگی های پوستی یا زخم دارید، سریعا به بیمارستان مراجعه کنید.

انتظار میرود در اسپوروتریکوز

علایم این بیماری چندین روز یا ماه بعد از عفونت بروز می کنند.ابتدا برجستگی های قرمز، صورتی یا بنفش نمایان می شوند.این برجستگی ها مانند جوش هایی هستند که خودشان باز می شوند و مایع شفافی از آنها ترشح می شود.اغلب اوقا عفونت به غدد لنفاوی نیز کشیده می شود و یک خطی از برجستگی ها را در طول بازو یا پا به وجود می آورد.چناچه این بیماری درمان نشود، این وضعیت مزمن می شود.و افرادی که ضعف سیستم ایمنی دارند ممکن است دچار بیماری های کشنده ای مانند ذات الریه، عفونت استخوان، التهاب مفاصل و مننژیت شوند.مصرف داروهای ضدقارچ مشکلات پوستی اکثر مبتلایان را برطرف می کند.علایم شدیدتر بیماری سخت تر درمان می شوند.

عوامل تشدید کننده اسپوروتریکوز

سیستم ایمنی ضعیف این بیماری را تشدید می کند.

دیدگاه ها

ارسال دیدگاه

ورود به سایت

کلمه عبور خود را فراموش کرده اید؟

نام کاربری ندارید! ثبت نام کنید