چگونه غذای سرخ شده بخوریم و قلب سالمی داشته باشیم؟
دکتر حسن اسماعیلی
بر اساس مطالعه ی به چاپ رسیده در مجله ی BMJ ، بیماری قلبی و یا مرگ زودرس با مصرف غذاهای سرخ شده در روغن آفتابگردان و روغن زیتون ارتباطی ندارد.
این مطالعه که در کشور اسپانیا صورت پذیرفته است نشان داده است که به دلیل اینکه شایعترین نوع پخت و پز در کشورهای غربی سرخ کردن است و سرخ کردن مواد غذایی در روغن میزان کالری موجود در ماده غذایی را افزایش می دهد، می تواند احتمال بروز عوامل خطر بیماریهای قلبی نظیر چاقی، فشار خون و کلسترول بالا را افزایش می دهد.
البته محققان بر این باورند که اگر چه مصرف مواد غذایی سرخ شده می تواند عوارض جبران ناپذیری بر سلامت انسانها داشته باشد اما بخشی از خواص مواد غذایی از طریق سرخ شدن به بدن انسان می رسد و تمام خواص آن بر اثر سرخ شدن از بین نخواهد رفت.
در کشورهای حوزه ی مدیترانه، روغن های زیتون و آفتابگردان شایعترین نوع روغن مصرفی برای سرخ کردن می باشند. در این کشورها اگر چه به مانند سایر کشورها شایع ترین نوع مصرف مواد غذایی سرخ کردن است اما نتایج نشان داده اند که مصرف این حجم از مواد غذایی به دلیل مصرف روغن زیتون و آفتابگردان هیچ ارتباطی با بروز بیماریهای قلبی نداشته است.
دکتر حسن اسماعیلی۴۸ مطلب
مطالب مرتبط
مطالب پيشنهادي
دکتر همه
- فیلم آموزشی چگونه دستگاه فشار خون مناسب خریداری کنیم؟
- سطح قند خون تان را اندازه گیری نمایید
- فیلم آموزشی واریس و رگهای واریسی
- انواع دماسنج یا ترمومتر پزشکی و طرز کار با آنها
- کدام لیزر IPL، دایود یا الکساندایت مناسب است
- تفاوت ونیرها و لمینیت های کامپوزیتی دندان
- رابطه جنسی در دوران بارداری و پس از زایمان
- ۸ دلیل لکه بینی در فاصله دو پریود زنان
دیدگاه ها